Gå til innhold

Oppblåst mage!


kagro
 Del

Anbefalte innlegg

Jeg er ganske fortvilet nå. Jeg får oppblåst mage når jeg spiser.Først trodde jeg det kom av rug og grove brød. Nå har jeg forstått at det ikke er slik. Jeg føler ubehag i magen og blir oppblåst av luft uansett hva jeg spiser. Eks kjeks, loff, middag etc.

Kan ellers fortelle at jeg er 35 år,slank, frisk, ikke røyker og har alltid hatt treg mage.Hvordan kan jeg unngå dette? Har snart lyst til å unngå all mat....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ikke undertegnet

Prøv minifom tabletter, reseptfritt på apoteket. De virker bra på meg ihvertfall, jeg har også slike problemer som du beskriver. Og unngå for all del å tygge tyggegummi, da svelger du mye luft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Muligens kan du ha det vi kaller "irritabel tarm.

Du forteller lite; varighet? Kommet etter tarmsykdommer? Har du vært hos legen?

Uansett er det viktig spise regelmessig, helst 4-5 ganger per dag. Ikke sitte mye stille. Unngå luft-dannende mat; kål, mye salater eller tungt fordøyelig mat. Rikelig væske-inntak er viktig. Noen har effekt av å kutte ut melekeprodukter en periode, noen kan ha effekt av noe mindre mel i kosten. Legen kan ta prøver for å utelukke evt. allergier. Noen får mye luft fordi tykktarmen er litt lenger og krummer seg mer enn normalt. Dette kan sees på bilder. Mange har god effekt av fiberpulveret Vi-siblin iblandet 1 glass Biola-melk morgen og kveld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

thailand1365380584

mat med mye fiber, linfrø, drikke mye til og mellom måltidene, holde seg i god aktivitet, ha regelmessige toaletvaner,er noe som kan hjelper mot treg mage. å spise en blanding av hvetekli,havregryn og svisker sammen med kefir eller youghurt er og bra.når det gjelder oppblåstheten kan du prøve: anis og karve, det får du kjøpt på apotek som foreks.te. Håper noe av dette hjelper. vennlig hilsen thailand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...