Gå til innhold

Arrproblemer etter Bypass operasjon


arrproblemer
 Del

Anbefalte innlegg

arrproblemer

Takk for raskt svar av 29.09.03 - referansenr 1848851. Skulle gjerne kunne sende et digitalt bilde som vedlegg som illustrerer de store problemene bedre - er det noen mulighet for at jeg kan gjøre det? (finner ikke den funksjonen som muliggjør dette) PS! det ble også tatt en åre fra foten i forbindelse med Bypass operasjonen - arret i foten etter dette inngrepet er helt fint og uten kolloider!! Ved inngrepet i brystet ble det benyttet "laserkniv" - kan dette ha noen sammenheng med problemene i etterkant?

Hilsen fortsatt fortvilet og forhåpningsfull datter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Einar Søyland, spesialist i hjertesykdommer

Svar til Arrproblemer.

At det ikke er utviklet keloid i legg-arret er litt uvanlig for en mulig keloid-danner, men det er varierende grader av keloid, og det er også en viss variasjon i de enkelte hudområders reaksjon på skade (snitt).

At det ble brukt elektrisk eller laser-basert kniv er neppe årsaken til din fars problem, selv om jeg ikke helt kan utelukke at det kan gi forskjellig hudreaksjon i reparasjonsprosessen.

Ta kontakt med en thorax-kirurg som har rutine i kontroll av arr og reaksjoner etter sternum-split. Leger med slik erfaring finnes ved alle regionssykehusene, men ofte vil kirurger ved de øvrige sykehus inneha vel så meget erfaring når det gjelder langtidsoppfølgningen av slike pasienter. Kfr. forøvrig mitt tidligere svar. Det har liten hensikt å sende meg et bilde av arrforandringene, idet denne problemstillingen er avhengig av direkte klinisk vurdering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...