vibsen Skrevet 11. desember 2000 Del Skrevet 11. desember 2000 Jeg har vært vegetarianer i halvannet år nå, og har fått mange ulike råd om hva jeg bør spise for å passe på at jeg får i meg nok av de næringsstoffene jeg "går glipp av" siden jeg ikke spiser kjøtt eller fisk. Blir dessverre ikke særlig klokere av alle disse "rådene", så derfor spør jeg nå: Hvilke næringsstoffer "mister" jeg ved ikke å spise kjøtt og fisk, og hva kan jeg spise i stedet (jeg spiser egg og meieriprodukter )? Jeg ville bli SÅÅÅ takknemlig for et ordentlig svar!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12361-vegetarmat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest noor@lis Skrevet 12. desember 2000 Del Skrevet 12. desember 2000 sjekk newsgruppene, der kan det være mange tips:) F:EKS: nå er alt.food.vegan gjort tilgjengelig for oss her hjemme. Masse gode oppskrifter og tips, innimellom alle spørsmålene om hvor man får kjøpt sko som ikke er laget av lær/skinn og mye annet rart. Alle som for ettertiden stiller spørsmålet her på n.a.m.: "Hjelp! Jeg får en vegetarianer på middagsbesøk!", kan med fordel sendes til alt.food.vegan. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12361-vegetarmat/#findComment-61466 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christine Helle, Ernæringsfysiolog Skrevet 12. desember 2000 Del Skrevet 12. desember 2000 Hei Kjøtt er en viktig kilde til protein og jern, mens fisk er kilde for flerumettede fettsyrer. Du får sannsligvis nok protein iom at du spiser egg og melkeprodukter. Jern får du fra grovt brød, kornvarer, brunost, spinat og grønnkål. Hvis du er i tvil om jerninntaket ditt, bør du sjekke jernstatus hos lege. Du får flerumettede fettsyrer kun fra fet fisk og margarin. Du bør derfor bruke tran eller et omega-3 preparat for å sikre dette inntaket. Hvis du har et allsidig inntak med lakto-ovo vegetarkost får du sannsynlig nok av de resterende næringsstoffene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12361-vegetarmat/#findComment-61786 Del på andre sider Flere delingsvalg…
vibsen Skrevet 13. desember 2000 Forfatter Del Skrevet 13. desember 2000 Hei Kjøtt er en viktig kilde til protein og jern, mens fisk er kilde for flerumettede fettsyrer. Du får sannsligvis nok protein iom at du spiser egg og melkeprodukter. Jern får du fra grovt brød, kornvarer, brunost, spinat og grønnkål. Hvis du er i tvil om jerninntaket ditt, bør du sjekke jernstatus hos lege. Du får flerumettede fettsyrer kun fra fet fisk og margarin. Du bør derfor bruke tran eller et omega-3 preparat for å sikre dette inntaket. Hvis du har et allsidig inntak med lakto-ovo vegetarkost får du sannsynlig nok av de resterende næringsstoffene. Tusen takk for svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12361-vegetarmat/#findComment-62126 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest raster Skrevet 13. desember 2000 Del Skrevet 13. desember 2000 Kjøp deg en vegetarisk kokebok som også har ernæringslære. Det finnes en som har grønnaktig omslag, er ikke innbundet med stiv perm, husker ikke navnet akkurat nå. Søk på nettet etter "vegetarisk kokebok" eller søk opp steder som beskeriver og selger bøker og søk der. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/12361-vegetarmat/#findComment-62181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.