mio Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Åh...år siden jeg har spist flesk og duppe! Noen som kan gi meg en oppskrift som ikke krever altfor mange år bak grytene? I forventning, 0 Siter
vin Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 http://www.matoppskrift.no/sider/link.asp?ID=9528 0 Siter
flisa Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 http://www.matoppskrift.no/sider/link.asp?ID=9528 å herregud - det der er sånn man spiser til KLUBB! og det er DRI>TGODT! 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 å herregud - det der er sånn man spiser til KLUBB! og det er DRI>TGODT! Tja... Jeg har smakt det et par ganger, men helt overbegeistret er jeg ikke... Men guuud sålyst jeg fikk på stekt potetball med sirup!!! Man får kjøpt ferdige i butikken vel? 0 Siter
mio Skrevet 4. november 2003 Forfatter Skrevet 4. november 2003 å herregud - det der er sånn man spiser til KLUBB! og det er DRI>TGODT! Kjært barn har mange navn, på mine kanter kaller vi dem 'kompår' og de fås i butikken Nå får vel minsten sjokk...ikke pannekaker eller spaghetti - men duppe :-) bare navnet borger for suksess *sikle* 0 Siter
flisa Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Tja... Jeg har smakt det et par ganger, men helt overbegeistret er jeg ikke... Men guuud sålyst jeg fikk på stekt potetball med sirup!!! Man får kjøpt ferdige i butikken vel? Hva med HItrabaill med smeltet smør? Eller blodklubb med sirup og bacon? NAM! 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Hva med HItrabaill med smeltet smør? Eller blodklubb med sirup og bacon? NAM! Hitraball? Storfeskball? 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Kjært barn har mange navn, på mine kanter kaller vi dem 'kompår' og de fås i butikken Nå får vel minsten sjokk...ikke pannekaker eller spaghetti - men duppe :-) bare navnet borger for suksess *sikle* Komper, klubb, baill/ball eller potetball. Mmmm..... Men aller best er de dagen etterpå, skåret i småbiter og stekt i steikepanne! 0 Siter
Gjest junicum Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Det finnes like mange måter å lage det på, som det finnes dalsøkk og bygder her i landet. Mest kjent er vel denne: Stek lettsaltet flesk. Lag en hvit saus med base av fettet fra det stekte flesket. Bland det hele. Server med poteter. Du kan med fordel steke flesket i stekeovnen - høy varme. Bruk bakepapir. 0 Siter
puttelull Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Tja... Jeg har smakt det et par ganger, men helt overbegeistret er jeg ikke... Men guuud sålyst jeg fikk på stekt potetball med sirup!!! Man får kjøpt ferdige i butikken vel? Åh, dette er godt! Min favoritt er: Kjøper en pose med raspeballpulver i butikken, + sildefileter. Lager ballene slikd et står på pakka, og skjærer opp sildefiletene i småbiter, og tilsetter dem like før jeg lager baller og hiver i gryta. Når ballene er ferdige, legger jeg dem til kjøling/avrenning på tørkerull, og steker flesk i terninger. Deretter steker jeg halve baller i flesksmøret. Dette serveres med kålrabistappe og flatbrød, og er hele familiens favorittmiddag... Vesla på 18 mnd. får potetballer (altså uten silda), da det blir salt nok som det er.. Nam nam... 0 Siter
flisa Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Åh, dette er godt! Min favoritt er: Kjøper en pose med raspeballpulver i butikken, + sildefileter. Lager ballene slikd et står på pakka, og skjærer opp sildefiletene i småbiter, og tilsetter dem like før jeg lager baller og hiver i gryta. Når ballene er ferdige, legger jeg dem til kjøling/avrenning på tørkerull, og steker flesk i terninger. Deretter steker jeg halve baller i flesksmøret. Dette serveres med kålrabistappe og flatbrød, og er hele familiens favorittmiddag... Vesla på 18 mnd. får potetballer (altså uten silda), da det blir salt nok som det er.. Nam nam... Herregud - ikke rart det er vanskelig å integreres i Norge! 0 Siter
fresja Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Mange rare navn her, men det ser ut til at dere rett og slett mener komler, det kafeene/hotellene/kantinene på Vestlandet har på menyen hver torsdag. 0 Siter
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Steik flesket og så lager du hvit saus med fleskefettet, altså duppe. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Mange rare navn her, men det ser ut til at dere rett og slett mener komler, det kafeene/hotellene/kantinene på Vestlandet har på menyen hver torsdag. Her på nordvestlandet heter det klubb eller (raspa)ball. 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Det finnes like mange måter å lage det på, som det finnes dalsøkk og bygder her i landet. Mest kjent er vel denne: Stek lettsaltet flesk. Lag en hvit saus med base av fettet fra det stekte flesket. Bland det hele. Server med poteter. Du kan med fordel steke flesket i stekeovnen - høy varme. Bruk bakepapir. Hø? Duppe inneholder da brunost? 0 Siter
Pappa Bjørn Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Kanskje ikke den enkleste, men den aller beste fuppa som menneskehetennoen gang har klart å oppdrive. http://forum.doktoronline.no/forum/bin/gotomsg.wa?msgid=1430343 0 Siter
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Hø? Duppe inneholder da brunost? Brunost? i duppe? 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Brunost? i duppe? Jepp! Se bare linken som vin har lagt ut - her er oppskrifta: 50-75 g brunost 1 ss hvetemel 2-3 dl melk 100 g flesk i terninger 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Åh, dette er godt! Min favoritt er: Kjøper en pose med raspeballpulver i butikken, + sildefileter. Lager ballene slikd et står på pakka, og skjærer opp sildefiletene i småbiter, og tilsetter dem like før jeg lager baller og hiver i gryta. Når ballene er ferdige, legger jeg dem til kjøling/avrenning på tørkerull, og steker flesk i terninger. Deretter steker jeg halve baller i flesksmøret. Dette serveres med kålrabistappe og flatbrød, og er hele familiens favorittmiddag... Vesla på 18 mnd. får potetballer (altså uten silda), da det blir salt nok som det er.. Nam nam... Potetball med sild??? Det er som å banne i kjerka! 0 Siter
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Skrevet 4. november 2003 Jepp! Se bare linken som vin har lagt ut - her er oppskrifta: 50-75 g brunost 1 ss hvetemel 2-3 dl melk 100 g flesk i terninger De'kke sånn morra mi gjør det ) men jeg skal se på oppskriften. Egentlig er jeg ikke så glad i duppe uansett. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.