Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Åh...år siden jeg har spist flesk og duppe! Noen som kan gi meg en oppskrift som ikke krever altfor mange år bak grytene? I forventning,

Videoannonse
Annonse
Skrevet

å herregud - det der er sånn man spiser til KLUBB! og det er DRI>TGODT!

Tja... Jeg har smakt det et par ganger, men helt overbegeistret er jeg ikke... Men guuud sålyst jeg fikk på stekt potetball med sirup!!! Man får kjøpt ferdige i butikken vel?

Skrevet

å herregud - det der er sånn man spiser til KLUBB! og det er DRI>TGODT!

Kjært barn har mange navn, på mine kanter kaller vi dem 'kompår' og de fås i butikken Nå får vel minsten sjokk...ikke pannekaker eller spaghetti - men duppe :-) bare navnet borger for suksess *sikle*

Skrevet

Tja... Jeg har smakt det et par ganger, men helt overbegeistret er jeg ikke... Men guuud sålyst jeg fikk på stekt potetball med sirup!!! Man får kjøpt ferdige i butikken vel?

Hva med HItrabaill med smeltet smør?

Eller blodklubb med sirup og bacon? NAM!

Skrevet

Hva med HItrabaill med smeltet smør?

Eller blodklubb med sirup og bacon? NAM!

Hitraball? Storfeskball?

Skrevet

Kjært barn har mange navn, på mine kanter kaller vi dem 'kompår' og de fås i butikken Nå får vel minsten sjokk...ikke pannekaker eller spaghetti - men duppe :-) bare navnet borger for suksess *sikle*

Komper, klubb, baill/ball eller potetball. Mmmm..... Men aller best er de dagen etterpå, skåret i småbiter og stekt i steikepanne!

Gjest junicum
Skrevet

Det finnes like mange måter å lage det på, som det finnes dalsøkk og bygder her i landet.

Mest kjent er vel denne:

Stek lettsaltet flesk. Lag en hvit saus med base av fettet fra det stekte flesket. Bland det hele. Server med poteter.

Du kan med fordel steke flesket i stekeovnen - høy varme. Bruk bakepapir.

Skrevet

Tja... Jeg har smakt det et par ganger, men helt overbegeistret er jeg ikke... Men guuud sålyst jeg fikk på stekt potetball med sirup!!! Man får kjøpt ferdige i butikken vel?

Åh, dette er godt!

Min favoritt er:

Kjøper en pose med raspeballpulver i butikken, + sildefileter.

Lager ballene slikd et står på pakka, og skjærer opp sildefiletene i småbiter, og tilsetter dem like før jeg lager baller og hiver i gryta.

Når ballene er ferdige, legger jeg dem til kjøling/avrenning på tørkerull, og steker flesk i terninger. Deretter steker jeg halve baller i flesksmøret.

Dette serveres med kålrabistappe og flatbrød, og er hele familiens favorittmiddag...

Vesla på 18 mnd. får potetballer (altså uten silda), da det blir salt nok som det er..

Nam nam...

Skrevet

Åh, dette er godt!

Min favoritt er:

Kjøper en pose med raspeballpulver i butikken, + sildefileter.

Lager ballene slikd et står på pakka, og skjærer opp sildefiletene i småbiter, og tilsetter dem like før jeg lager baller og hiver i gryta.

Når ballene er ferdige, legger jeg dem til kjøling/avrenning på tørkerull, og steker flesk i terninger. Deretter steker jeg halve baller i flesksmøret.

Dette serveres med kålrabistappe og flatbrød, og er hele familiens favorittmiddag...

Vesla på 18 mnd. får potetballer (altså uten silda), da det blir salt nok som det er..

Nam nam...

Herregud - ikke rart det er vanskelig å integreres i Norge! :)

Skrevet

Mange rare navn her, men det ser ut til at dere rett og slett mener komler, det kafeene/hotellene/kantinene på Vestlandet har på menyen hver torsdag.

Skrevet

Steik flesket og så lager du hvit saus med fleskefettet, altså duppe.

Gjest ChiengMai
Skrevet

Mange rare navn her, men det ser ut til at dere rett og slett mener komler, det kafeene/hotellene/kantinene på Vestlandet har på menyen hver torsdag.

Her på nordvestlandet heter det klubb eller (raspa)ball.

Skrevet

Det finnes like mange måter å lage det på, som det finnes dalsøkk og bygder her i landet.

Mest kjent er vel denne:

Stek lettsaltet flesk. Lag en hvit saus med base av fettet fra det stekte flesket. Bland det hele. Server med poteter.

Du kan med fordel steke flesket i stekeovnen - høy varme. Bruk bakepapir.

Hø? Duppe inneholder da brunost?

Skrevet

Brunost? i duppe?

Jepp! Se bare linken som vin har lagt ut - her er oppskrifta:

50-75 g brunost

1 ss hvetemel

2-3 dl melk

100 g flesk i terninger

Skrevet

Åh, dette er godt!

Min favoritt er:

Kjøper en pose med raspeballpulver i butikken, + sildefileter.

Lager ballene slikd et står på pakka, og skjærer opp sildefiletene i småbiter, og tilsetter dem like før jeg lager baller og hiver i gryta.

Når ballene er ferdige, legger jeg dem til kjøling/avrenning på tørkerull, og steker flesk i terninger. Deretter steker jeg halve baller i flesksmøret.

Dette serveres med kålrabistappe og flatbrød, og er hele familiens favorittmiddag...

Vesla på 18 mnd. får potetballer (altså uten silda), da det blir salt nok som det er..

Nam nam...

Potetball med sild??? Det er som å banne i kjerka!

Skrevet

Jepp! Se bare linken som vin har lagt ut - her er oppskrifta:

50-75 g brunost

1 ss hvetemel

2-3 dl melk

100 g flesk i terninger

De'kke sånn morra mi gjør det :o) men jeg skal se på oppskriften.

Egentlig er jeg ikke så glad i duppe uansett.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...