Lillemus Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Hvilken matolje er best til å frese opp wok-grønnsaker i? Da tenkte jeg først og fremst helsemessig, men det er kanskje ikke den som gir best smak? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Florence Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Druekjerneolje, rapsolje eller solsikkeolje. De to første er smakløse, mens den siste gir litt nøttesmak. Olivenolje (spesielt kaldpresset) tåler dårlig så høye temperaturer, i tillegg til at den sette mye smak. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761063 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest megafonen Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Olivenolje tåler visstnok ikke høy varme. Har hørt at jordnøttolje er bra til wok fordi wok skal ha sterk varme. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761066 Del på andre sider Flere delingsvalg…
leenie Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Solsikkeolje. Både smaks -og helsemessig 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761093 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Forfatter Del Skrevet 4. november 2003 Solsikkeolje. Både smaks -og helsemessig Ok, da må jeg innom en såkalt innvandrersjappe i morra og handle solsikkeolje (det lukter så deilig der, de har det sikkert på Rimi også). Og så har jeg sånn litt hemmelighetsfullt fortalt ungene at det fins rød og grønn pasta også så _det_ må jeg få tak i, de er kjempespente på det! ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761108 Del på andre sider Flere delingsvalg…
leenie Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Ok, da må jeg innom en såkalt innvandrersjappe i morra og handle solsikkeolje (det lukter så deilig der, de har det sikkert på Rimi også). Og så har jeg sånn litt hemmelighetsfullt fortalt ungene at det fins rød og grønn pasta også så _det_ må jeg få tak i, de er kjempespente på det! ;o) Solsikkeolje har de på Rimi, Rema, Coop, Prix, osv.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Ok, da må jeg innom en såkalt innvandrersjappe i morra og handle solsikkeolje (det lukter så deilig der, de har det sikkert på Rimi også). Og så har jeg sånn litt hemmelighetsfullt fortalt ungene at det fins rød og grønn pasta også så _det_ må jeg få tak i, de er kjempespente på det! ;o) Ikke glem å kjøpe rosiner med yogurt da, til ungene:o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761112 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Forfatter Del Skrevet 4. november 2003 Ikke glem å kjøpe rosiner med yogurt da, til ungene:o) Du tror ikke at mine unger spiser rosiner? Sorry. Jeg derimot - elsker sjokorosiner! Men ikke de med yoghurttrekk - usj... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761126 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Forfatter Del Skrevet 4. november 2003 Solsikkeolje har de på Rimi, Rema, Coop, Prix, osv.... Men der lukter det ikke så godt som på favoritt-innvandrer-sjappa mi! Det er som å komme inn i en annen verden - og kanskje finner jeg noe annet godt der og. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Du tror ikke at mine unger spiser rosiner? Sorry. Jeg derimot - elsker sjokorosiner! Men ikke de med yoghurttrekk - usj... Jeg er ikke så glad i sjokorosinene. Liker beste yogurtrosiner og yogurtmandler. Men jeg får aldri spist for hver gang jeg kjøper har ungene spist dem opp når jeg får lyst på ( 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761133 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sitha Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Men der lukter det ikke så godt som på favoritt-innvandrer-sjappa mi! Det er som å komme inn i en annen verden - og kanskje finner jeg noe annet godt der og. ) Den i olav trygvasons gt? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761152 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. november 2003 Forfatter Del Skrevet 4. november 2003 Den i olav trygvasons gt? Nei, den ligger i Dronningens/Prinsengt, Pasar. Mmmmmm..... Ser sånn passelig shabby ut og har en herlig betjening! ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761155 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BettyBlue Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Druekjerneolje, rapsolje eller solsikkeolje. De to første er smakløse, mens den siste gir litt nøttesmak. Olivenolje (spesielt kaldpresset) tåler dårlig så høye temperaturer, i tillegg til at den sette mye smak. Syns rapsolje smakte rart og sprutet mye ved steking. Ble litt skuffet, da dette skulle være en av de sunneste stekeoljene. Mulig jeg dumpet borti feil rapsolje? Kjøpte den på ICA. Får prøve solsikkeolje! Selv om smør er best... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761220 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mAd Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Nei, den ligger i Dronningens/Prinsengt, Pasar. Mmmmmm..... Ser sånn passelig shabby ut og har en herlig betjening! ) Har du vært på den bak byhaven? Orion.. eller.. noe i den duren. Fant den helt tilfeldig her en dag og de hadde mykji rart 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761230 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Men der lukter det ikke så godt som på favoritt-innvandrer-sjappa mi! Det er som å komme inn i en annen verden - og kanskje finner jeg noe annet godt der og. ) Da bør du prøve syltede paprika ("piperies" tror jeg de heter) på glass, som du lar renne av seg (og tørke med kjøkkenpapir), før du fyller med feta-ost (også kjøpt i innvandrersjappa seff), og så lar steke på middels varme i panna til feta-en blir litt myk og evt. smelter. Legges på en seng av finreven gulrot (gulrot er "valgfritt"), med litt presset sitron på. Nydelig forrett! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761233 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Da bør du prøve syltede paprika ("piperies" tror jeg de heter) på glass, som du lar renne av seg (og tørke med kjøkkenpapir), før du fyller med feta-ost (også kjøpt i innvandrersjappa seff), og så lar steke på middels varme i panna til feta-en blir litt myk og evt. smelter. Legges på en seng av finreven gulrot (gulrot er "valgfritt"), med litt presset sitron på. Nydelig forrett! Har du noen anelse om man kan få kjøpt den osten de steker når de lager saganaki? Osten heter i Hellas keffalitiri. Har konsistens som parmensan omtrent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761238 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Har du noen anelse om man kan få kjøpt den osten de steker når de lager saganaki? Osten heter i Hellas keffalitiri. Har konsistens som parmensan omtrent. Nei, dessverre... Men - etter min erfaring er det litt ulike oster som blir brukt til saganaki, jeg tror også haloumi kan være aktuell, hvis jeg ikke roter nå... (snart leggetid for meg...). Jeg mener å huske at Oluf Lorentzen er eneste importør av noen slike sjeldne oster, så det er jo verdt et forsøk, hvis ikke innvandrerbutikker (gjerne drevet av tyrkere) kan hjelpe. Tyrkere og grekere har jo en del fellesnevnere i matveien (men også mange forskjeller!). Lykke til! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761243 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Nei, dessverre... Men - etter min erfaring er det litt ulike oster som blir brukt til saganaki, jeg tror også haloumi kan være aktuell, hvis jeg ikke roter nå... (snart leggetid for meg...). Jeg mener å huske at Oluf Lorentzen er eneste importør av noen slike sjeldne oster, så det er jo verdt et forsøk, hvis ikke innvandrerbutikker (gjerne drevet av tyrkere) kan hjelpe. Tyrkere og grekere har jo en del fellesnevnere i matveien (men også mange forskjeller!). Lykke til! :-) Ok, venninna mi har vært i Nordhellas og snakket om haloumi. Jeg skal sjekke tyrkeren oppi gata en dag for jeg har bare spurt etter keffalitiri. Takk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761245 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Ok, venninna mi har vært i Nordhellas og snakket om haloumi. Jeg skal sjekke tyrkeren oppi gata en dag for jeg har bare spurt etter keffalitiri. Takk Jeg kikka på Oluf Lorentzen sine sider, og der fant jeg Halloumi-ost: http://www.oluf.no/osteguide/default.asp Skriv halloumi i søkefeltet nede til venstre, og klikk på navnet oppe til venstre når det kommer opp, så får du en pdf-fil med bilde av halloumi-osten. Jeg søkte også litt på google etter saganaki, og finner det beskrevet med flere oster, både kefalotiri (tiri = ost), halloumi/haloumi, kefalograviera mm. Det er i alle fall helt sikkert at saganaki kan smake himmelsk, men jeg har også fått saganaki som badet i olje, og laget av lite god ost, så det er litt varierende... :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761251 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 4. november 2003 Del Skrevet 4. november 2003 Jeg kikka på Oluf Lorentzen sine sider, og der fant jeg Halloumi-ost: http://www.oluf.no/osteguide/default.asp Skriv halloumi i søkefeltet nede til venstre, og klikk på navnet oppe til venstre når det kommer opp, så får du en pdf-fil med bilde av halloumi-osten. Jeg søkte også litt på google etter saganaki, og finner det beskrevet med flere oster, både kefalotiri (tiri = ost), halloumi/haloumi, kefalograviera mm. Det er i alle fall helt sikkert at saganaki kan smake himmelsk, men jeg har også fått saganaki som badet i olje, og laget av lite god ost, så det er litt varierende... :-) Hmmm. Jeg skal sjekke hos tyrkeren i morgen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/125320-hvilken-olje-til-steking/#findComment-761258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.