Lillemus Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 I år er det jeg som skal stå for riskremen til dessert på julaften og har møtt problemer allerede. Grøten er kokt og står i kjøleskapet, men hvor mye krem til 4 porsjoner grøt? Jeg har sjekket flere oppskrifter og funnet alt fra 2 - 5 dl kremfløte pr. dl ukokt ris! Og skal den smaksettes med vanilje eller mandel? Vi har alltid brukt mandeldråper, de senere årene malte mandler, men i de fleste oppskriftene står det vaniljestang eller vaniljesukker jo!? *Forvirret* 0 Siter
Gjest Den opprinnelige m&m Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Jeg pleier å ta sukker og litt vaniljesukker i fløten mens jeg pisker den. Til fire porsjoner ville jeg pisket en liten kartong kremfløte, og så blandet litt og litt grøt oppi til det ser passe tykt ut. Har du en kremfløte til i reserve er du sikker. En gang hadde jeg kokt altfor mye grøt og tok all grøten oppi kremen jeg hadde laget - det ble altfor grøtete, og jeg hadde ikke mere fløte... Jeg pleier å hakke noen mandler å ha ved siden av, hvis noen vil ha det. Kirsebærsyltetøy som er varmet litt er også godt til. (nå angrer jeg på at vi skal ha multekrem i år..) 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Kan du svippe innom oss hvis det blir noe riskrem til overs? Skal feire jul hos svigers i år, og de har aldri riskrem.. :-( 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2003 Forfatter Skrevet 23. desember 2003 Kan du svippe innom oss hvis det blir noe riskrem til overs? Skal feire jul hos svigers i år, og de har aldri riskrem.. :-( *Hihi* Hvis du bor i Trondheim får du ta deg en tur utpå kvelden så skal det nok bli en råd med litt riskrem til deg og. ) 0 Siter
laban Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Jeg bruker vaniljesukker. Konsistensen prøver jeg ut gradvis, slik m&m beskriver. Det er ganske forskjellig hva slags konsistens folk synes er perfekt - jeg liker den nok tykkere enn de fleste (grøten også), men det er smak og behag. Det blir ganske mye riskrem med ett fløtekrus som utgangspunkt, de fleste spiser tross alt ikke så mye dessert etter julemiddagen. 0 Siter
Gjest lis@bet Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 *Hihi* Hvis du bor i Trondheim får du ta deg en tur utpå kvelden så skal det nok bli en råd med litt riskrem til deg og. ) Snufs, svigers bor i Oslo.. Nei, må vel bare notere meg svarene du får, og smelle ihop noe selv! God Jul! :-) 0 Siter
Hårek1 Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Jeg pleier å ta sukker og litt vaniljesukker i fløten mens jeg pisker den. Til fire porsjoner ville jeg pisket en liten kartong kremfløte, og så blandet litt og litt grøt oppi til det ser passe tykt ut. Har du en kremfløte til i reserve er du sikker. En gang hadde jeg kokt altfor mye grøt og tok all grøten oppi kremen jeg hadde laget - det ble altfor grøtete, og jeg hadde ikke mere fløte... Jeg pleier å hakke noen mandler å ha ved siden av, hvis noen vil ha det. Kirsebærsyltetøy som er varmet litt er også godt til. (nå angrer jeg på at vi skal ha multekrem i år..) En skje vaniljesukker og en skje sukker til en 3dl fløte. Tilsett kald risengrynsgrøt og smak til. En mandel oppi med marsipangris som premie er toppen ! av lykke (for barn). God Jul ! 0 Siter
Kizza1365380506 Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Jeg bruker ikke vanilje sukker. Ellers er jeg blitt som min mor, du tar bare nok liksom. ) Her var det mye hjelp og få gitt... Mvh 0 Siter
Gjest ris til noens bak Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...). Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen. Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best! 0 Siter
Gjest Den opprinnelige m&m Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...). Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen. Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best! Nå kan du få kjøpt vaniljesukker med ekte vanilje også. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...). Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen. Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best! Det er ikke noe problem å varme opp fløten sammen med vanilje, avkjøle den og så piske fløten etterpå. 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2003 Forfatter Skrevet 23. desember 2003 Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...). Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen. Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best! Selvfølgelig skal stangen spilttes og frøene skrapes ut, de skal piskes med kremen. ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. desember 2003 Forfatter Skrevet 23. desember 2003 Nå kan du få kjøpt vaniljesukker med ekte vanilje også. Det har jeg, men jeg synes ikke det var noe særlig futt i det. 0 Siter
Gjest ris til noens bak Skrevet 23. desember 2003 Skrevet 23. desember 2003 Det er ikke noe problem å varme opp fløten sammen med vanilje, avkjøle den og så piske fløten etterpå. Er det mulig? Takk for råd. 0 Siter
musikeren Skrevet 24. desember 2003 Skrevet 24. desember 2003 Smake seg fram vøttu:-) Smak og behag vøttu:-) Noen liker mye krem, og noen liker mye grøt vøttu:-) Og noen liker sånn, og noen liker sånn vøttu:-) Godjul vøttu!:-) 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 28. desember 2003 Skrevet 28. desember 2003 Er det mulig? Takk for råd. Pleier varme opp fløte når jeg skal ha sjokolade i den. Den blir fin og stiv etter avkjøling. Ikke noe problem. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.