Gå til innhold

Riskrem - hjelp!


Anbefalte innlegg

I år er det jeg som skal stå for riskremen til dessert på julaften og har møtt problemer allerede. Grøten er kokt og står i kjøleskapet, men hvor mye krem til 4 porsjoner grøt? Jeg har sjekket flere oppskrifter og funnet alt fra 2 - 5 dl kremfløte pr. dl ukokt ris!

Og skal den smaksettes med vanilje eller mandel? Vi har alltid brukt mandeldråper, de senere årene malte mandler, men i de fleste oppskriftene står det vaniljestang eller vaniljesukker jo!? *Forvirret*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Den opprinnelige m&m

Jeg pleier å ta sukker og litt vaniljesukker i fløten mens jeg pisker den. Til fire porsjoner ville jeg pisket en liten kartong kremfløte, og så blandet litt og litt grøt oppi til det ser passe tykt ut. Har du en kremfløte til i reserve er du sikker. En gang hadde jeg kokt altfor mye grøt og tok all grøten oppi kremen jeg hadde laget - det ble altfor grøtete, og jeg hadde ikke mere fløte...

Jeg pleier å hakke noen mandler å ha ved siden av, hvis noen vil ha det. Kirsebærsyltetøy som er varmet litt er også godt til.

(nå angrer jeg på at vi skal ha multekrem i år..)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800156
Del på andre sider

Kan du svippe innom oss hvis det blir noe riskrem til overs? Skal feire jul hos svigers i år, og de har aldri riskrem.. :-(

*Hihi* Hvis du bor i Trondheim får du ta deg en tur utpå kvelden så skal det nok bli en råd med litt riskrem til deg og. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800172
Del på andre sider

Jeg bruker vaniljesukker.

Konsistensen prøver jeg ut gradvis, slik m&m beskriver. Det er ganske forskjellig hva slags konsistens folk synes er perfekt - jeg liker den nok tykkere enn de fleste (grøten også), men det er smak og behag. Det blir ganske mye riskrem med ett fløtekrus som utgangspunkt, de fleste spiser tross alt ikke så mye dessert etter julemiddagen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800178
Del på andre sider

Annonse

Jeg pleier å ta sukker og litt vaniljesukker i fløten mens jeg pisker den. Til fire porsjoner ville jeg pisket en liten kartong kremfløte, og så blandet litt og litt grøt oppi til det ser passe tykt ut. Har du en kremfløte til i reserve er du sikker. En gang hadde jeg kokt altfor mye grøt og tok all grøten oppi kremen jeg hadde laget - det ble altfor grøtete, og jeg hadde ikke mere fløte...

Jeg pleier å hakke noen mandler å ha ved siden av, hvis noen vil ha det. Kirsebærsyltetøy som er varmet litt er også godt til.

(nå angrer jeg på at vi skal ha multekrem i år..)

En skje vaniljesukker og en skje sukker til en 3dl fløte. Tilsett kald risengrynsgrøt og smak til.

En mandel oppi med marsipangris som premie er toppen ! av lykke (for barn).

God Jul !

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800212
Del på andre sider

Gjest ris til noens bak

Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...).

Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen.

Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800256
Del på andre sider

Gjest Den opprinnelige m&m

Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...).

Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen.

Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best!

Nå kan du få kjøpt vaniljesukker med ekte vanilje også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800269
Del på andre sider

Gjest ChiengMai

Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...).

Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen.

Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best!

Det er ikke noe problem å varme opp fløten sammen med vanilje, avkjøle den og så piske fløten etterpå.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800295
Del på andre sider

Vaniljesukker er djevelens verk, noe så grusomt skal man lete lenge etter. Bruk heller skikkelig vanilje (uten at jeg skjønner hvordan du skal få tilsatt den i riskrem, "alle" oppskrifter jeg har vært borte i sier at splittet vaniljestang og frø skal koke med eller varmes sammen med...).

Les på grøtpakken om risen er tilsatt vanilje. Da trenger du selvsagt ikke tilsette vanilje i riskremen.

Jeg bruker bittelitt sukker i kremfløten. Det er best!

Selvfølgelig skal stangen spilttes og frøene skrapes ut, de skal piskes med kremen. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130615-riskrem-hjelp/#findComment-800307
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...