Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg pleier å si det sånn; det er ikke det at jeg er så kresen, men munnen min er så altfor nær nesen.. :o)

Det hender at det er ting jeg sier jeg ikke liker, uten noengang å ha smakt det, men det er ofte i tilfeller der maten lukter alldeles for grusomt.

  • Svar 46
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • nynne

    11

  • Tornerose

    7

  • Sør

    3

  • amber sun

    2

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

OK, når vi først bekjenner våre u-norske, mørke hemmeligheter: jeg synes både ribbe og pinnekjøtt er j*#ig oppskrytt som høytidsmat.

*dukker og beveger meg mot grensa i nattens mulm og mørke*

Kan ikke være mer enig, pinnekjøtt smaker jo aldeles grusomt, og det presterer folk å servere i forbindelse med en av våre største høytider? Da spiser jeg heller fiskeboller til jul altså.

Skrevet

Kan ikke være mer enig, pinnekjøtt smaker jo aldeles grusomt, og det presterer folk å servere i forbindelse med en av våre største høytider? Da spiser jeg heller fiskeboller til jul altså.

Mmmm...Vesterålens!

;o)

Skrevet

langer ut ut svingslag i mørket i håp om å treffe..... ;o)

AU!

*holder meg for øyet*

Jeg får si på jobben at jeg gikk på en dør...eller at mannen min har slått meg. Kan i hvert fall ikke innrømme at det kommer fra dol. ;o)

Skrevet

Jeg liker å prøve på nye ting, og smaker gjerne på middag jeg ikke har smakt før.

Syns det blir kjedelig dersom en alltid må gå på samme sted pga. en, da.

Men dersom det er snakk om helt spesielle restauranter, f eks hvor en kun får sushi (som er en av de tingene jeg ikke vil smake, _der_ er jeg kresen, på sånne ting som er rå. Det takler jeg ikke.), da syns jeg det bør være ok å velge å ikke være med. Det bør ihvertfall være alternativ på menyen, slik at selv om hovedtingen der er f eks sushi, har de også et par andre mer vanlige retter.

Men det er jo kjekt å prøve mat fra ulike land, og forskjellig tilbehør.

Jeg er kresen på sånne helt spesielle ting, som rå fisk og kjøtt, flesk og sånt på kjøtt, og rå skjell osv. Det takler jeg ikke å smake på engang.

Men jeg kan gjerne tenke med å smake på kokt skjell, krokodillekjøtt, kengurukjøtt, emu osv bare for å se hvordan det er, f eks.

Det var spennende å prøve blekksprut og struts. Det ble ingen suksess, men det var tross alt gøy å prøve.

Sushi er det aller beste jeg vet :) Men så spiser jeg både rå fisk, snegler og annet kryp :)

Skrevet

Mmmm...Vesterålens!

;o)

Foretrekker de "ferske", i sånne hvite plastbokser, husker ikke hva de heter. De på boks smaker litt "rart". Men, heller de enn pinnekjøtt likevel. :-)

Skrevet

Foretrekker de "ferske", i sånne hvite plastbokser, husker ikke hva de heter. De på boks smaker litt "rart". Men, heller de enn pinnekjøtt likevel. :-)

Hallo! Dere må jo lage dem selv da!!!Det finnes ikke den fiskebolle/kake/pudding som smaker bedre enn den du "mekker sjæl". Mmmmmmm. Dårlig gjort å gjøre meg så sulten nå.

Skrevet

Hallo! Dere må jo lage dem selv da!!!Det finnes ikke den fiskebolle/kake/pudding som smaker bedre enn den du "mekker sjæl". Mmmmmmm. Dårlig gjort å gjøre meg så sulten nå.

Det er sant, hjemmelagede fiskeboller er best.

Gjest gamlebarbie
Skrevet

Jeg er overhodet ikke kresen på matsorter eller å prøve noe nytt.

Men jeg er veldig kresen på kvaliteten av råvarene. Jeg betaler gjerne litt ekstra for å få skikkelig kjøtt, fisk og grønnsaker, og gidder ikke spise mat som er gått ut på dato (me noen unntak, bl.a. for egg).

Synes imidlertid det er litt stusselig med voksne mennesker som ikke gidder eller tør prøve nye smaker.

Faren min er sånn, og det er ganske kjedelig for moren min, som blir møtt med neserynking og pirking i maten dersom hun prøver å foreslå noe så ellevilt som wok eller lasagne (ja, han er ekstrem).

Neida.

Men lutefisk og blodkaker vil jeg IKKE ha.

Ribbe og pinnekjøtt derimot........"sukk"

Skrevet

Det er sant, hjemmelagede fiskeboller er best.

Men så kom med en god oppskrift, da!

*finner frem oppskriftspermen*

Skrevet

Men så kom med en god oppskrift, da!

*finner frem oppskriftspermen*

Kom tilbake i morgen. Skal legge min ut her da. Men cluet er mye fisk, mye fløte og LITE potetmel.....

Skrevet

Neida.

Men lutefisk og blodkaker vil jeg IKKE ha.

Ribbe og pinnekjøtt derimot........"sukk"

He he he. Har en side av vill-sau liggende som venter på å få komme i kjelen til 'a mor.... nammenam..... Vi tar'n til påske tenker jeg. Litt utrad., men hva gjør vel det.....

Gjest gamlebarbie
Skrevet

He he he. Har en side av vill-sau liggende som venter på å få komme i kjelen til 'a mor.... nammenam..... Vi tar'n til påske tenker jeg. Litt utrad., men hva gjør vel det.....

Åhhhhh, kan jeg få bli invitert til middag da?????

Hørtes så godt ut.....

Skrevet

Men så kom med en god oppskrift, da!

*finner frem oppskriftspermen*

Jeg bruker ingen spesiell oppskrift. Kjører fisk til farse i foodprocessor med salt (omtrent 1 ts til 1/2 kg fisk) og potetmel (1 ss). Blander i 1-2 egg og litt hvit pepper (noen synes det er uvanlig med egg, men jeg synes det er bare godt). Så sper jeg med kald melk (ca 3 dl, se på konsistensen, synes fløte gir en litt vel dominerende smak på fiskebollene, men en skvett er greit, i tillegg er vel ikke fløte akkurat sunt). Former til boller som får trekke 10-12 minutter i fiskebuljong.

Skrevet

Åhhhhh, kan jeg få bli invitert til middag da?????

Hørtes så godt ut.....

Det skal være meg en glede å fortelle deg om det etterpå. ha ha! Har aldri smakt pinnekjøtt av villsau før. Håper den har spist mye bedre mat og pustet i mye bedre luft enn alle andre små hvite nusselige pelsdotter som har havnet på mitt bord i tilberedt tilstand.... mmmmm

Skrevet

Jeg bruker ingen spesiell oppskrift. Kjører fisk til farse i foodprocessor med salt (omtrent 1 ts til 1/2 kg fisk) og potetmel (1 ss). Blander i 1-2 egg og litt hvit pepper (noen synes det er uvanlig med egg, men jeg synes det er bare godt). Så sper jeg med kald melk (ca 3 dl, se på konsistensen, synes fløte gir en litt vel dominerende smak på fiskebollene, men en skvett er greit, i tillegg er vel ikke fløte akkurat sunt). Former til boller som får trekke 10-12 minutter i fiskebuljong.

Den er vel ikke så langt unna den jeg har ser det ut til. Men du har rett, egg var nytt for meg. Får prøve det da.

Blande fløte og melk 50-50 pleier jeg da. Usunt?Pokker heller, bedre å unne seg fløte i fiskeboller enn å stappe i seg en feit burger og p.f.

Og fiskebollene trekker jeg ikraften jeg har kokt av fiskebena dersom jeg kjøpte hel fisk og ikke bare fileten.

Hvis jeg vil ha fiskekaker, steker jeg bare farsen, og hvis du vil ha fiskepudding, tar du farsen i brødform og steker den i vannbad- omtrent som en karamellpudding.

Nå ble jeg usannsynlig sulten....

Gjest gamlebarbie
Skrevet

Det skal være meg en glede å fortelle deg om det etterpå. ha ha! Har aldri smakt pinnekjøtt av villsau før. Håper den har spist mye bedre mat og pustet i mye bedre luft enn alle andre små hvite nusselige pelsdotter som har havnet på mitt bord i tilberedt tilstand.... mmmmm

Ok, bare vær sånn du, så skal ikke jeg invitere deg heller når jeg har skikkelig deilig elgstek...........hehe

Håper det smaker godt.....så kan du bare sitte der alene, sammen med dine, og la meg se på.........

HAHAHA..:-)

Skrevet

Ok, bare vær sånn du, så skal ikke jeg invitere deg heller når jeg har skikkelig deilig elgstek...........hehe

Håper det smaker godt.....så kan du bare sitte der alene, sammen med dine, og la meg se på.........

HAHAHA..:-)

Elgstek? Hørte jeg viltmat? ok ok ok. Du er herved invitert!!!

Er det selvskutt også eller? Imponert.

Skrevet

Har en venninne jeg som er mer kresen enn det, men det er kun på mat da... hun liker ikke;.... ok, det går sikkert raskere å ramse opp de tinga hun ikke liker for å si det slik.... syntest nesten synd i moren hennes i oppveksten da lille bror gikk samme veien for å si det slik....

POTETER OG BRUN SOS!

Gjest Uglemor
Skrevet

Jeg har en venninne som er veldig kresen. Hun er klar over det selv, men hun klarer ikke å gjøre noe med det. Hun sier det begynte da hun var liten, da ble hun tvunget til å spise mat hun ikke likte.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...