Rhea Silvia Skrevet 1. januar 2001 Skrevet 1. januar 2001 Barna mine på 4 år og 18 mnd har fått dilla på cornflakes. Hels ville de spsit det til alle måltid, men jeg prøver å begrense det litt. Er nemlig ikke så sikker på om det er så sunt? De spiser det med melk og litt sukker ( har prøvt med hjemmelaget syltetøy, men den eldste vil da ha sukker i tillegg). De drikker begge lite melk ellers. De liker også begge puffaris, men det er jeg enda strengere med. Prøver å blande litt 4korn og sesamfrø med cornflakesen i den tro at det da blir sunnere. Eller er ikke cornflakes så ille? Et spørsmål til. Jeg baker brød selv, og liker brød med mye hele korn i. Barna spiser også slikt brød, men jeg merker det på den minste at han får oftere avføring når vi har brød med korn og frø i og korna kjem ofte heile ut ( særlig linfrø og solsikkefrø). Bør jeg unngå å gi han slike brød? 0 Siter
Christine Helle, Ernæringsfysiolog Skrevet 4. januar 2001 Skrevet 4. januar 2001 Hei. Corn flakes og puffet ris er mindre næringsrike frokostblandinger enn 4-korn og andre usukrete kornblandinger. De inneholder like mye karbohydrat pr 100 gram, men mindre kostfiber, vitaminer og mineralstoffer. De er ikke usunne, men de kan med fordel iblandes og varieres med de mer næringsrike alternativene. Du kan gjerne gi barna brød med hele korn. Brød med sammalt mel og hele korn er mer næringsrikt og har høyere fiberinnhold som gir god tarmregulering. Det er helt normalt at noen hele korn og frø kommer hele ut i avføringen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.