Gjest tror nå jeg da Skrevet 5. mai 2004 Skrevet 5. mai 2004 Hvorfor ikke lage laspkaus? Ingen som forventer en gourmet-middag, vel? Lapskaus er både godt og lettvindt å varme opp på selve dagen! 0 Siter
Gjest siria Skrevet 5. mai 2004 Skrevet 5. mai 2004 I første barnedåpen vår lagde vi maten selv. hadde rømmegrøt,svinestek og kjøttkaker med tilbehør. I den andre barnedåpen var vi på restaurant og spiste speketallerken. 0 Siter
Gjest elisabeth Skrevet 5. mai 2004 Skrevet 5. mai 2004 Hva med finnebiff? utrolig godt og enkelt! 0 Siter
Nikki Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 ...og mange voksne også! ;-) (asjameg...) asjameg? Da har du ikke smakt min nydelige bacalao Må innrømme at jeg var skeptisk selv før, men gifter man seg med en fra Kristiansund så må man bare prøve det.. 0 Siter
supermamman Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 asjameg? Da har du ikke smakt min nydelige bacalao Må innrømme at jeg var skeptisk selv før, men gifter man seg med en fra Kristiansund så må man bare prøve det.. Du kunne ikke tenkt deg å dele den oppskrifta, vel.....? smiske-smiske ) hilsen 0 Siter
morsan Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 asjameg? Da har du ikke smakt min nydelige bacalao Må innrømme at jeg var skeptisk selv før, men gifter man seg med en fra Kristiansund så må man bare prøve det.. Mulig at det var kokkens skyld, men jeg likte ihvertfall ikke det jeg fikk! :-) Men jeg spiste opp porsjonen min, da, man er da dannet! *he he* 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 Jeg er tilhenger av lettvinte løsninger når det gjelder sånne ting, så hvis dere har pengene, ville jeg selvfølgelig gått for restauranten. Snakk med kjøkkensjefen og få han til å komme med forslag til meny. Du har mer enn nok annet å tenke på enn å skulle fikse fancy middag til 10 pers! ) 0 Siter
Babette Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 Kald, kokt laks med agurksalat, varme dillpoteter og rømme? Det er deilig sommermat, og lite arbeid. 0 Siter
Gjest siria Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 Du kunne ikke tenkt deg å dele den oppskrifta, vel.....? smiske-smiske ) hilsen Jeg heller har aldri likt bakalao. Enda jeg har bodd på vestlandet i over to år. Blir aldri vant til de potetballene heller... 0 Siter
Nikki Skrevet 6. mai 2004 Skrevet 6. mai 2004 Du kunne ikke tenkt deg å dele den oppskrifta, vel.....? smiske-smiske ) hilsen 1 kg klippfisk, utvannes i rent vann - 24 timer per cm. tykkelse fisk, kuttes i biter 1/2 kg løk - kuttes i skiver 2 kg poteter, helst "Beate" - skjæres i 0,5cm tykke skiver 1/2 boks tomatpure 1/2 boks søte paprika 1/2 boks hele tomater 0,5 l olivenolje 3-4 spanskpepper (cayennepepper) 1 ss hvitløk, knust Ta litt olje i bunnen av en tykkbunnet gryte, varm opp. Legg deretter et lag med løk, et lag med poteter og et lag med fisk. Skjær paprikaen i skiver og bland den med tomatpureen og tomatene. Rør dette sammen med olivenoljen, hvitløken og knust spanskpepper. Leg et lag av dette over fisken og gjenta prosessen til du har brukt opp alle råvarene. Jeg pleier også å ha litt ekstra væske i bacaloen. Fyller boksen som det har vært tomatpuree i (rister godt, så blir det "tomatjuice") og heller på så mye jeg syns er nødvendig. Bruk gjerne litt ekstra olje og! Sett kasserollen på svak varme og la den koke sakte i 3-4 timer, den er ferdig når potetene er kokt. 0 Siter
supermamman Skrevet 7. mai 2004 Skrevet 7. mai 2004 1 kg klippfisk, utvannes i rent vann - 24 timer per cm. tykkelse fisk, kuttes i biter 1/2 kg løk - kuttes i skiver 2 kg poteter, helst "Beate" - skjæres i 0,5cm tykke skiver 1/2 boks tomatpure 1/2 boks søte paprika 1/2 boks hele tomater 0,5 l olivenolje 3-4 spanskpepper (cayennepepper) 1 ss hvitløk, knust Ta litt olje i bunnen av en tykkbunnet gryte, varm opp. Legg deretter et lag med løk, et lag med poteter og et lag med fisk. Skjær paprikaen i skiver og bland den med tomatpureen og tomatene. Rør dette sammen med olivenoljen, hvitløken og knust spanskpepper. Leg et lag av dette over fisken og gjenta prosessen til du har brukt opp alle råvarene. Jeg pleier også å ha litt ekstra væske i bacaloen. Fyller boksen som det har vært tomatpuree i (rister godt, så blir det "tomatjuice") og heller på så mye jeg syns er nødvendig. Bruk gjerne litt ekstra olje og! Sett kasserollen på svak varme og la den koke sakte i 3-4 timer, den er ferdig når potetene er kokt. Tusen takk !! Nå skal jeg prøve.... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.