Gjest Lillemor25 Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Etter tog og arrangement på skolen, skal vi ha besteforeldrene her hjemme og kose oss med noe deilig mat. Problemet er bare hva vi skal servere? Har hørt at det er spådd mindre godt vær her på østlandet den dagen, så grilling er kanskje ikke et godt alternativ? Kan dere der ute hjelpe meg? 0 Siter
Kakel Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Kutt opp alt på forhånd i boller og sett i kjleskap og lag wok. ELLEr Spekemat - alltid populært - og veldig norsk. 0 Siter
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Trodde det var motsatt jeg. Fint i Sør- Norge og dårligere i Nord-Norge. Spekemat er uansett "safe"...Og ikke mulig å mislykkes med. 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Finnes det noe norskere enn loffemat med røkelaks, spekepølse og eggerøre? Dette hadde vi alltid på søttende mai, hvertfall;) Og stor kremkake med jordbær. Den er i allefall trad. 0 Siter
Tornerose Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Vi kommer til å grille uansett vær, skulle det regne så spiser vi bare inne (grillen står under tak). 0 Siter
tonil Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Vi skal grille uansett vær vi. Ved dårlig vær for vi heller spise inne. Men det er da meldt bra vær på søndag og mandag. 0 Siter
Gjest Pricilla Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Reker med loff, sitron, dill og salat + hvitvin? Og pølse og lompe til barna. 17. mai er en pølse/grill dag da! ; ) mener nå jeg 0 Siter
Gjest hipp hipp hurra Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Finnes det noe norskere enn loffemat med røkelaks, spekepølse og eggerøre? Dette hadde vi alltid på søttende mai, hvertfall;) Og stor kremkake med jordbær. Den er i allefall trad. Støtter "laguna", spekemat har vi alltid denne dagen. Pølser og brus til barna. Kaken varierer etter hva vi har igjen etter papsen sin bursdag ) 0 Siter
amber sun Skrevet 12. mai 2004 Skrevet 12. mai 2004 Spekemat, eggerøre, potetsalat og asparges. Kjempegodt 0 Siter
Gjest Masahiro Skrevet 13. mai 2004 Skrevet 13. mai 2004 Spekemat hører for meg 17.mai til! Variert spekekjøtt, stuede poteter ev. potetsalat, masse eggerøre med fersk gresløk, en god salat, flatbrød, rømme...... NAM!!!!! En deilig kake til dessert? F.eks.: SITRONKREMKAKE 240 g. Digestive kjeks 110 g. meierismør 2 pakker sitrongelè (vanlig, ikke hurtiggele) 1 boks lettrømme 1 krt. kremfløte Knus kjeksen. Smelt margarinen og bland med kjeksmassen. Ta en 24 cm kakeform og ta ut bunnplata. Sett ringen på det fatet du skal servere kaka på. Tøm kjeksmassen i og trykk den utover. Sett i kjøleskapet mens du lager sitronkremen. Kok opp den ene gelèen med halvparten av vannet som står på pakka (dvs 2,5 dl) og avkjøl den. Husk å røre litt, ellers stivner den. Pisk kremfløten stiv og bland i lettrømmen. Til slutt rører du inn gelèen. Hell kremen over kjeksbunnen, og sett inn i kjøleskapet igjen. La kaka stå i minst 2 timer til kremen har stivnet. Kok opp den andre geleen med 2,5 dl. vann, avkjøl til kald, gjerne la den såvidt begynne å tykne noe og hell over formen. La stivne. Frisk og nydelig kake!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.