Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva kan jeg pynte med? Hvordan gjør jeg det hvis jeg skal pynte med gele?

Gjest kakemons
Skrevet

kok opp og avkjøl gelèn

ta den varsomt på , helst med en skje når den har såvidt begynt å stivne litt

tar det nå som en selvfølge at fyllet i kaken har stivnet i forkant .....

Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik)
Skrevet

kok opp og avkjøl gelèn

ta den varsomt på , helst med en skje når den har såvidt begynt å stivne litt

tar det nå som en selvfølge at fyllet i kaken har stivnet i forkant .....

og hvis du ikke gidder gelé, kan du bruke solbær- eller blåbærsyltetøy....forsiktig, forsiktig! Passer bra smaksmessig, og ser fint ut. Mer 'voksent' enn gelé

Skrevet

kok opp og avkjøl gelèn

ta den varsomt på , helst med en skje når den har såvidt begynt å stivne litt

tar det nå som en selvfølge at fyllet i kaken har stivnet i forkant .....

Og i tillegg til at ostemassen selvsagt må være stivnet, så må man IKKE løsne den fra kanten av kakeformen. Kaken må altså fortsatt stå i springformen (vanlig rund kakeform) når man har på den avkjølte geleen.

Her er forresten min oppskrift på ostekake:

OSTEKAKE

- 1 - 1 1/2 pk Bixit eller annen søt havrekjeks

- 125-150gr romtemperert smør

* Blandes godt, og trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm)

- 250 g Philadelphia-ost

- 1 boks creme fraiche

- 125 gr melis

- 1 ts vaniljesukker

* Kjøres i miksmaster

- 1 pk sitrongelé kokes opp med 1,5 dl vann.

Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...).

Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka.

* Tilsett geléen i resten av røra, tynn stråle mens miksmasteren går.

- 2,5 dl fløte, piskes og tilsettes resten.

* Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet.

Den blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Ellers hørte engelens forslag til pynt fint ut :-)

Skrevet

og hvis du ikke gidder gelé, kan du bruke solbær- eller blåbærsyltetøy....forsiktig, forsiktig! Passer bra smaksmessig, og ser fint ut. Mer 'voksent' enn gelé

Kiwi er også veldig godt på ostekake. Bare skjær i skiver og legg opp på kaka. Ellers så er kiwisaus og godt sammen med. Tror det er kiwi og melis blandet sammen, men husker ikke helt.. er ihvertfall godt :)

Skrevet

Kiwi er også veldig godt på ostekake. Bare skjær i skiver og legg opp på kaka. Ellers så er kiwisaus og godt sammen med. Tror det er kiwi og melis blandet sammen, men husker ikke helt.. er ihvertfall godt :)

Kiwi er oppskrytt som ostekakepynt... I alle fall for oss som ikke er særlig begeistret for kiwi, men som synes ostekake er kjempegodt! :-)

Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik)
Skrevet

Og i tillegg til at ostemassen selvsagt må være stivnet, så må man IKKE løsne den fra kanten av kakeformen. Kaken må altså fortsatt stå i springformen (vanlig rund kakeform) når man har på den avkjølte geleen.

Her er forresten min oppskrift på ostekake:

OSTEKAKE

- 1 - 1 1/2 pk Bixit eller annen søt havrekjeks

- 125-150gr romtemperert smør

* Blandes godt, og trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm)

- 250 g Philadelphia-ost

- 1 boks creme fraiche

- 125 gr melis

- 1 ts vaniljesukker

* Kjøres i miksmaster

- 1 pk sitrongelé kokes opp med 1,5 dl vann.

Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...).

Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka.

* Tilsett geléen i resten av røra, tynn stråle mens miksmasteren går.

- 2,5 dl fløte, piskes og tilsettes resten.

* Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap.

Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet.

Den blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn!

Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!

Ellers hørte engelens forslag til pynt fint ut :-)

*engelen liker positiv oppmerksomhet*

:)

Gjest Den opprinnelige m&m
Skrevet

Alle slags bær/frukter som er pene å se på: Jordbær, druer, kiwi, physalis (sånne orange bær med blader runt), Hele bringebær/bjørnebær.

Det er godt med bringebærsaus til: kjør en pakke frosne bringebær i foodprosessor sammen med melis til du synes det er passe søtt. Hvis du gidder kan du sile bort stenene etterpå.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...