livspuls Skrevet 9. august 2004 Del Skrevet 9. august 2004 Hei! Håper noen kan hjelpe meg med en enkel brødoppskrift, som samtidig er både sunn og god.. Jeg baker vanligvis brød til meg og familien selv, men ser at jeg bør kutte ut å bruke så mye hvetemel.. Dermed håper jeg noen av dere vil dele en grovbrødsoppskrift med meg som det ikke blir tunge, smakløse brød utav.. Takker masse for svar! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 11. august 2004 Del Skrevet 11. august 2004 Ingers Rugbrød: 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær (det synes jeg er veldig mye, prøv med 25 g og hev heller litt lenger) 2 strøkne ts. salt 9 dl hvetekli 1,8-2 liter vann (eller 1 liter søt eller sur melk, + 8 dl vann) 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs. Forhev deigen i 1 time, så den ned og hev i ytterliger 30 minutter. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i oven på 220 grader i underkant av 1 time. Bruker du varmluft, settes ovnen på 200 grader - samme steketid. Ellers har dr. Lindberg gode brød i sine bøker. Du kan søke på brødoppskrifter på www.slankenett.no, der finnes det også mye. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest oppstopper Skrevet 12. august 2004 Del Skrevet 12. august 2004 Ingers Rugbrød: 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær (det synes jeg er veldig mye, prøv med 25 g og hev heller litt lenger) 2 strøkne ts. salt 9 dl hvetekli 1,8-2 liter vann (eller 1 liter søt eller sur melk, + 8 dl vann) 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs. Forhev deigen i 1 time, så den ned og hev i ytterliger 30 minutter. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i oven på 220 grader i underkant av 1 time. Bruker du varmluft, settes ovnen på 200 grader - samme steketid. Ellers har dr. Lindberg gode brød i sine bøker. Du kan søke på brødoppskrifter på www.slankenett.no, der finnes det også mye. Ingers rugbrød er som en stor klump med sement..og helt ufordøyelig for magen. (det hjemmelagde vel å merke) Greit å satse på grovbrød, men det må være spiselig og ikke tette igjen systemet ; ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 12. august 2004 Del Skrevet 12. august 2004 Ingers rugbrød er som en stor klump med sement..og helt ufordøyelig for magen. (det hjemmelagde vel å merke) Greit å satse på grovbrød, men det må være spiselig og ikke tette igjen systemet ; ) Da drikker du for lite vann. Masse fiber og for lite vann = forstoppelse. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.