Gjest kjapt, godt og helst sunt Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Jeg har nylig kjøpt mikrobølgeovn, men har enda ikke fått særlig oversikt over hva jeg kan lage og ikke lage i den. Jeg kjøpte den fordi jeg av og til har så dårlig tid at jeg trenger mat relativt raskt. Men jeg vil helst få i meg sunn mat (gjerne vitaminholdig) så mye som mulig. Er dette mulig også i mikroen? Har dere noen gode forlag til mat jeg kan lage i mikroen? 0 Siter
Spirello Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Tja.. Nå sies detjo her inne at frossengrønnsaker har mer vitaminer enn ferske, og de kan dy varme i mikroen! Nudler med soya og grønnsaker, evt. pølse/skinke/kylling biter? Ellers så får man jo lasagne, og med masse salat til er vel det ok.. Du får jo kjøpt ferdiggrilla kylling, varm den og ha ris ved siden av+salat. bruker mikroen min mest til å varme opp middager jeg.. altså rester på tallerken hvis sambis kommer sent hjem eller hvis det blir en posjon igjen.. Husk å ALDRI putt alluminiumsfolie eller kopper/glass/tallerkener med gull eller søvkant inni mikroen. Da blir det fort nyttårsaften... : ) Hehe... Mamma prøvde det da vi først fikk mikro på ørten år siden. For mye mikromat er ikke bra i lengden.. 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Tja.. Nå sies detjo her inne at frossengrønnsaker har mer vitaminer enn ferske, og de kan dy varme i mikroen! Nudler med soya og grønnsaker, evt. pølse/skinke/kylling biter? Ellers så får man jo lasagne, og med masse salat til er vel det ok.. Du får jo kjøpt ferdiggrilla kylling, varm den og ha ris ved siden av+salat. bruker mikroen min mest til å varme opp middager jeg.. altså rester på tallerken hvis sambis kommer sent hjem eller hvis det blir en posjon igjen.. Husk å ALDRI putt alluminiumsfolie eller kopper/glass/tallerkener med gull eller søvkant inni mikroen. Da blir det fort nyttårsaften... : ) Hehe... Mamma prøvde det da vi først fikk mikro på ørten år siden. For mye mikromat er ikke bra i lengden.. Nå kan det jo hende at dolerne har rett da, se her: http://forum.lavkarbo.no/archive/index.php/t-776.html 0 Siter
Gjest Curla Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Fisk. To-tre stykker med frosen torsk på en tallerken med frosne grønnsaker rundt. Ønsker du poteter så skjær dem i skiver og legg dem på tallerkenen også. Liten klatt med smør på kanskje. Mengden og styrken på ovnen bestemmer tiden, men 9- 10 minutter kanskje. Salter og pepper etter smak. 0 Siter
Elis31 Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Nå kan det jo hende at dolerne har rett da, se her: http://forum.lavkarbo.no/archive/index.php/t-776.html Jippi, et eget forum for lavkarbo...dagen er reddet!! 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Jippi, et eget forum for lavkarbo...dagen er reddet!! Å? 0 Siter
tiliti Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Rimi har en pakning med innbakt pizzalignende greie som er skikkelig god. TO trekantige stykker i en pakke, digger den. Ellers bruker jeg mikroen for å koke ris, varme ting opp eller tine ting. 0 Siter
ott Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Fjordlands. Enklere får du det vel ikke. En del av pakkene er riktignok litt dyre. Jeg lager havregrøt i mikroen til tider, men det er mer en frokostrett enn middag i grunnen. 0 Siter
Gjest kjapt, godt og helst sunt Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? 0 Siter
Gjest kjapt, godt og helst sunt Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? 0 Siter
Åsemor Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? Ris - det står på esken. Iallefall den esken jeg har, vanlig 5-minutters ris. Poteter - ja, det går an. Det er et visst antall minutter per potet, og lønner seg ikke dersom du skal ha mer enn 3 poteter eller hva det er. Jeg har aldri gjort det, så noen andre vet sikkert hvor lenge og sånn. 0 Siter
tiliti Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? Jeg putter ris, salt, vann i en ildfastform med lokk (glass) og setter i mikroen. Bruker alltid langkokt ris, denne bruker ca 15 minutter i min mikrobølgeovn. Aner ikke hva styrken er. Slipper å passe på den, brenner seg ikke eller noe, blir fin og luftig, ikke "gjørmete" i bunnen. 0 Siter
Gjest stemmer dette? Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Jeg putter ris, salt, vann i en ildfastform med lokk (glass) og setter i mikroen. Bruker alltid langkokt ris, denne bruker ca 15 minutter i min mikrobølgeovn. Aner ikke hva styrken er. Slipper å passe på den, brenner seg ikke eller noe, blir fin og luftig, ikke "gjørmete" i bunnen. Jeg trodde ikke man skulle bruke lokk (!!) i en mikrobølgeovn! Skal jo ikke være noe innelukket som kan eksplodere 0 Siter
tiliti Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Jeg trodde ikke man skulle bruke lokk (!!) i en mikrobølgeovn! Skal jo ikke være noe innelukket som kan eksplodere Et slikt glasslokk som ligger på en ildfastform er ikke tett. Men det holder inne en del fuktighet. 0 Siter
Babette Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? Det går også an å bake poteter i mikroen. Steking har jeg dårlig erfaring med. Synes det blir vassent og kokt, får aldri til noen stekeskorpe. 0 Siter
Lucretia Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? fjordlands ferdigkokte poteter og ferdigkokt ris kan du jo bare varme i mikroen Men dette er nok noe dyrere enn å koke selv ja... sorry har ikke så mye erfaring med mikro 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Går det an å koke/steke poteter i mikroen? Og hvordan koker man ris? Poteter: Bruk en gaffel og stikk poteten/-e rundt omkring. Legg de rett i ovnen. Du kan ha flere poteter inni samtidig, beregn ca 3 min pr.potet på str litt større enn en kiwi. 750w, snu ved halvgått tid. Ris: Bruk egnet bolle med lokk. Hell i ønsket mengde ris, bruk _litt_ mindre vann enn det står for koking, salt og smør som ellers. Kokes på 750w i ca 3 min for ca 6 dl ris. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 29. september 2004 Skrevet 29. september 2004 Kanksje ikke middagsmat, men: Havregrøt er superenkelt og raskt i mikro. Hvis du vil være sikker på at maten er sunn og at du liker den, bør du lage ekstra store porsjoner de gangene du lager middag, og fryse ned det som blir til overs i posjonspakninger. Det har reddet middagen her mange ganger. 0 Siter
Gemini Skrevet 30. september 2004 Skrevet 30. september 2004 Jeg putter ris, salt, vann i en ildfastform med lokk (glass) og setter i mikroen. Bruker alltid langkokt ris, denne bruker ca 15 minutter i min mikrobølgeovn. Aner ikke hva styrken er. Slipper å passe på den, brenner seg ikke eller noe, blir fin og luftig, ikke "gjørmete" i bunnen. Samme mende vann ift ris som ved vanlig koking? 0 Siter
kyrillo Skrevet 30. september 2004 Skrevet 30. september 2004 http://www.nexusmagazine.com/articles/microwave.html 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.