Gå til innhold

Salt i maten


Callie

Anbefalte innlegg

Lurer litt på noe som sikkert egentlig er en bagatell, men MÅ man ha salt i vannet når man koker ting som grønnsaker, poteter...?

Jeg er ikke vant til det i det hele tatt, men er også vokst opp i et svært helsebevisst miljø der salt og sukker brukes minst mulig.

Min bedre halvdel er på den annen side vokst opp med at det alltid skal være mye salt til maten, og gjerne mye av det også. Er det feil av meg å tro at dette kan ha en sammenheng med at mange der er overvektig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

IngenLurerDenneGutten

Poteter uten skall kokes uten salt. Grunnen til at man har salt i poteter med skall er for at skallet skal løsne lettere når man skal ha skallet av - skål:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poteter uten skall kokes uten salt. Grunnen til at man har salt i poteter med skall er for at skallet skal løsne lettere når man skal ha skallet av - skål:-)

Men er det egentlig nødvendig i det hele tatt? Bruker man det fordi man ikke er så flink til å skrelle poteter lenger?

Og er det ikke i så tilfelle egentlig unødvendig for voksne mennesker som klarer å skrelle poteter?

Kan ikke forstå at det skal være nødvendig.. Noen som har en bedre grunn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest papirtiger

Men er det egentlig nødvendig i det hele tatt? Bruker man det fordi man ikke er så flink til å skrelle poteter lenger?

Og er det ikke i så tilfelle egentlig unødvendig for voksne mennesker som klarer å skrelle poteter?

Kan ikke forstå at det skal være nødvendig.. Noen som har en bedre grunn?

Trøst deg med at saltet ikke klarer å penetrere skallet :)

Det er mange som bruker for mye salt i maten, men det har nok ingen direkte sammenheng med overvekt. (Kanskje en minimal virkning siden salt binder vann i kroppen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er det egentlig nødvendig i det hele tatt? Bruker man det fordi man ikke er så flink til å skrelle poteter lenger?

Og er det ikke i så tilfelle egentlig unødvendig for voksne mennesker som klarer å skrelle poteter?

Kan ikke forstå at det skal være nødvendig.. Noen som har en bedre grunn?

Bruker ikke salt når jeg koker poteter med /uten skall, og grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

fei1365380229

Mye salt i maten gjør at man kan få mye vann i kroppen, men at man skulle lagre mer fett fordi man spiser mye salt det tror jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror nok ikke at saltet potet/grønnsaksvann er årsak til overvekt. Men nei, du behøver absolutt ikke å salte vannet du koker poteter og grønnsaker i.

Jeg gjør ikke det, og synes mine grønnsaker smaker MYE bedre enn svigermor sine. Hun både salter og koker dem ihjel...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk med forhøyet blodtrykk blir bedt om å kutte ut på saltet.

Bedre er det med Zeltinsalt enn vanlig salt.

Her i huset bruker vi ikke mye salt, bruker vi det så er det Zeltinsalt, men til ekstra god mat blir det havsalt. Litt må man skeie ut!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...