Gjest syltetøyglasset Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Hvor lenge kan matvarer stå etter best før-dato? F. eks syltetøy på glass? 0 Siter
Sofapus Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Det spørs litt på hva som kan utvikle seg i maten. Syltetøy utvikler, i likhet med brød, en muggtype som er sort, og svært kreftfremkallende. Den grønnaktige muggsoppen som vokser på f.eks. gulost, er ikke kreftfremkallende, og kan skjæres bort fra ostestykket (dersom man fortsatt har lyst på osten, vel og merke) 0 Siter
nynne Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Må du vite det på forhånd? Skal du lagre noe, eller har du funnet noe du lurer på om du kan spise? Jeg kan bare svar på den siste delen, og det er åpne det opp, lukt på det, ta evt en liten smak. Lukter og smaker det greit, så er det stort sett greit. Med syltetøy er det vel stort sett mest tap av farge det går på, kanskje noe endring på konsistensen. men noen ekspert er jeg ikke på området. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Det spørs litt på hva som kan utvikle seg i maten. Syltetøy utvikler, i likhet med brød, en muggtype som er sort, og svært kreftfremkallende. Den grønnaktige muggsoppen som vokser på f.eks. gulost, er ikke kreftfremkallende, og kan skjæres bort fra ostestykket (dersom man fortsatt har lyst på osten, vel og merke) Du sier at muggen på osten kan skjæres vekk. Det er ikke riktig. For en tid tilbake ble det sagt på tv at det ikke var bra å skjære vekk muggen på ost. Husker ikke hvorfor. 0 Siter
Gjest rutangis netu Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Du sier at muggen på osten kan skjæres vekk. Det er ikke riktig. For en tid tilbake ble det sagt på tv at det ikke var bra å skjære vekk muggen på ost. Husker ikke hvorfor. Mener å ha lest at muggprossessen begynner lenge før muggen vises på overflaten. Så når det er synlig mugg på mat, så er det allerede uungåelig muggsporer i feks hele osten ekker hele syltetøyglasset. 0 Siter
Sofapus Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Du sier at muggen på osten kan skjæres vekk. Det er ikke riktig. For en tid tilbake ble det sagt på tv at det ikke var bra å skjære vekk muggen på ost. Husker ikke hvorfor. Vel, den er ikke kreftfremkallende. Jeg tenker selvsagt på den vanlige grønne muggen. 0 Siter
Sofapus Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Mener å ha lest at muggprossessen begynner lenge før muggen vises på overflaten. Så når det er synlig mugg på mat, så er det allerede uungåelig muggsporer i feks hele osten ekker hele syltetøyglasset. Ja, det stemmer. Men den grønne, vanlige oste-muggen er ikke farlig, men den sorte muggen, derimot, er særs farlig. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Mener å ha lest at muggprossessen begynner lenge før muggen vises på overflaten. Så når det er synlig mugg på mat, så er det allerede uungåelig muggsporer i feks hele osten ekker hele syltetøyglasset. Det husker jeg at de sa ja! 0 Siter
modesty Skrevet 20. oktober 2004 Skrevet 20. oktober 2004 Du sier at muggen på osten kan skjæres vekk. Det er ikke riktig. For en tid tilbake ble det sagt på tv at det ikke var bra å skjære vekk muggen på ost. Husker ikke hvorfor. Fordi muggsporene går veldig mye lenger enn det vi kan se. 0 Siter
amber sun Skrevet 21. oktober 2004 Skrevet 21. oktober 2004 Du sier at muggen på osten kan skjæres vekk. Det er ikke riktig. For en tid tilbake ble det sagt på tv at det ikke var bra å skjære vekk muggen på ost. Husker ikke hvorfor. Den lukter ihvertfall noe jææævlig. På tirsdag skulle vi ha en deilig pastarett vi gledet oss til. Alle tre satt ved bordet, og så drysset vi parmesan over maten til oss alle. Bare en feil - parmesanen hadde ligget for lenge... Fy faen som det luktet - og alt måtte kastes! Æsj, det var skikkelig ille, og at vi ikke oppdaget den grønne muggen før vi hadde rukket å strø parmesanen over alle tre middagstallerknene, da. Det var litt pasta igjen som Ingrid fikk, og etter at vi hadde fjerna alle spor etter osten, ble middagen brødskiver... ja ja. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 21. oktober 2004 Skrevet 21. oktober 2004 Den lukter ihvertfall noe jææævlig. På tirsdag skulle vi ha en deilig pastarett vi gledet oss til. Alle tre satt ved bordet, og så drysset vi parmesan over maten til oss alle. Bare en feil - parmesanen hadde ligget for lenge... Fy faen som det luktet - og alt måtte kastes! Æsj, det var skikkelig ille, og at vi ikke oppdaget den grønne muggen før vi hadde rukket å strø parmesanen over alle tre middagstallerknene, da. Det var litt pasta igjen som Ingrid fikk, og etter at vi hadde fjerna alle spor etter osten, ble middagen brødskiver... ja ja. Uff da! Men sånn kan det gå. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.