anja74 Skrevet 27. november 2004 Del Skrevet 27. november 2004 Er det slik at speltmel skal være bedre enn hvetemel i forhold til karbohydrater? Kan man da erstatte mede speltmel i brødoppskriften å få like gode brød ? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baremei Skrevet 27. november 2004 Del Skrevet 27. november 2004 Hei anja74! Spelt inneholder 10-25 % mer protein(og altså mindre karbohydrat) enn hvete. Dessuten er dette kornslaget rikt på fiber og flere typer vitamin B.Spelt er mer løselig i vann enn hvete, dermed absorberes næringsstoffene også lettere fra tarmen. Bytter du ut vanlig mel med speltmel i brødoppskrifter,må du bare huske på å redusere væskemengden med omtrent 25%, for å oppnå samme konsistens på brødet. Spelten har for øvrig en litt nøtteaktig smak som kan sette en fin spiss på baksten. Lykke til:) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
anja74 Skrevet 28. november 2004 Forfatter Del Skrevet 28. november 2004 Hei anja74! Spelt inneholder 10-25 % mer protein(og altså mindre karbohydrat) enn hvete. Dessuten er dette kornslaget rikt på fiber og flere typer vitamin B.Spelt er mer løselig i vann enn hvete, dermed absorberes næringsstoffene også lettere fra tarmen. Bytter du ut vanlig mel med speltmel i brødoppskrifter,må du bare huske på å redusere væskemengden med omtrent 25%, for å oppnå samme konsistens på brødet. Spelten har for øvrig en litt nøtteaktig smak som kan sette en fin spiss på baksten. Lykke til:) Tusen takk for svar. Jeg blir jo nødt til å prøve ut dette, Høres bra ut å ikke få i seg så mye karbo, men brød MÅ jeg ha.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.