Gå til innhold

Engstelig etter grå stær-operasjon


Topaz

Anbefalte innlegg

Min mor (75) foretok en grå stær-operasjon for 2 1/2 uke siden, og nå er hun bekymret for om alt er som det burde være. Hun har også begynt å tvile på legen som opererte henne. Synes ikke hun får noe skikkelig svar, og føler at hun ikke blir trodd når hun sier hun har vondt i øyet. Hun har vært til kontroll 3 ganger.Er det normalt at hun fortsatt har vondt i øyet? Det føles som å ha grus på øyet, dessuten ser hun dårlig, uskarpt. Etter operasjonen drypper hun øyet hver dag. Hun har alltid vært nærsynt. Hva er normalt forløp etter en slik operasjon?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

de fleste ser klart umiddelbart etter operasjonen. lette smerter varer gjerne 2-3 uker. Imidlertid vil noen få små hevelser i hornhinnen som gir sløret syn. Dette kan også være smertefullt, mest sannsynlig at dette forårsaker hennes smerte. Hun bør da bruke en kombinasjon av cortison-holdige og betennels-hemmende øyedråper. Pass på at hun drypper riktig, mange får ikke dette til. Dersom plagen ikke forsvinner til over nyttår bør hun til enda en kontroll. Kanskje er det lurt å be om en "second opinion" hos en annen øyelege enn den som opererte henne.. Hun kn kanskje få henvisning til en privat øyelege av fastlegen sin.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 3 uker senere...
happygirl

Det er vanlig med rusk- eller grus følelse i noen uker etter operasjonen.

Smerter i øynene etter en slik operasjon kan i enkelte tilfeller skyldes for høyt trykk, men dette sjekkes som regel ved kontrollene etter operasjonen.

Er det avtalt noen 4 ukers kontroll hos øyelege eller optiker?

Jeg ville henvendt meg til stedet jeg ble operert for ny undersøkelse hvis ubehaget ikke går over i løpet av 1 mnd etter operasjonen.

Det at hun ser ukart kan, som Dr. Lindstad skriver skyldes hevelse i hornhinnen. Dette er forbigående, og går vanligvis vekk i løpet av den første uken eller to.

Uklart syn kan også skyldes at hun nå kanskje trenger en annen brillestyrke enn den hun evt har brukt tidligere (hvis hun har brukt briller)

Ofte forsøker man å gjøre pasienten "i null", dvs verken langsynt eller nærsynt på lang avstand, men at man må bruke lesebriller.

Har din mor vært nærsynt og brukt briller for dette, kan man anta at den gamle brillen ikke passer lenger.

Håper du ble noe klokere av dette?

Vennlig hilsen en øyesykepleier

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...