Gå til innhold

Svettelukt hos barn


Gsl

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har en datter på 5 år som lukter svette under armene. Det er ikke noe allminnelig kroppslukt, men ram svettelukt. Det var hun selv som merket det: Mamma, eg luktar mann under armane...Det kan merkes godt etter at hun har vært i aktivitet, selv om hun har badet tidligere på dagen. Jeg har bestilt time hos doktoren her lokalt, for å ta en sjekk. Men både helsesøster og doktor har aldri hørt om det før. Helsesøster ringte i tillegg en barnelege på TSS, men han hadde heller aldri hørt om dette. Nå vil doktoren bruke ultralyd for å se om noe kan være galt. I tillegg kommer vi kanksje til å ta blodprøver osv.Hva kan dette være? Kjenner dere til slike tilfeller???Mvh Gsl

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per Helsing, hudspesialist

Hei,

hørtes ikke helt lett ut, nei.

Det finnes metabolske sykdommer som gir spesiell svettelukt, men da lukter det også spesielt av urin og utåndingsluften.

Svettekjertlene våre består av ekkrine og apokrine kjertler, sistnevnte er duftkjertlene. Disse er vanligvis ikke særlig utviklet i 5 års alder. Av og til kan det disse kjertlene vær affisert av korynebakterier, og det gir en spesiell lukt. Disse bakteriene kan også gi fotsvette en spesielt dårlig lukt. Korynebakterier er følsomme for clindamycin.

Tipset blir å sjekke urin og ekspirasjonsluft, og be doktoren om å få en resept på Dalacin liniment (clindamycin) og se om et par uker med denne i armhulene gjør noen forskjell.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...