Gå til innhold

Svette og kløe


Brodd

Anbefalte innlegg

Svetter mye under armene og i skrittet, og uansett vask og valg av vaskemiddel og god hygiene så er kløe på disse stedene et problem som til dels holder meg våken om natten.Jeg bruker tabletter mot høyt blodtrykk, mot kolesterol, samt blodfortynnende. Lever sunt og fysisk aktivt, noe overvektig, 67 år.Lege har foreskrevet Daktacort-salve som ikke har gitt resultater. Det er ingen ting å se som kan tyde på sopp eller eksem.Hva kan det vere og hvordan bør jeg forholde meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per Helsing, hudspesialist

Hei,

du skriver at det intet er å se, så det betyr vel at du ikke har noen hudlidelse som eksem eller psoriasis som medfører kløe. Daktacort som du har fått, er et kombinasjonsmiddel som består av et soppmiddel og mild kortison. Sannsynligvis har du ikke sopp på alle disse stedene, og sopp vil man vanligvis kunne se.

Det mange kan oppleve er kløe når huden utsettes for trykk og varme. Årsaken kan være lekkasje fra celler i huden som kalles mastceller, som inneholder kløstoffet histamin. I slike tilfelle vil det hjelpe å ta et antihistamin. Slike kan kjøpes reseptfritt på apoteket, og er de samme som tas ved allergi. Ved massiv frigjøring av histamin fra mastceller, får vi elveblest, men varme/trykk minor varianten er egentlig ganske vanlig.

Rådet blir å forsøke en liten periode med antihistamin. Hjelper det, så har du årsaken. Om det går bort etterhvert er vanskelig å si. Hjelper det ikke bør du vel oppsøke legen din eller en hudlege.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...