Gå til innhold

psoriasis og yrkre


baijas

Anbefalte innlegg

Hei PerJeg er en 38 år gammel kvinne som for 3 år siden fikk et stort utbrudd av guttat psoriasis,ble behandlet med lysterapi og cortisonkrem.Har i tilleg atopisk eksem kronisk,og utslett for det meste på hendene,under armene,og hodebunn.Jeg er utdannet agronom,men jobber som renholder i en skole og barnehage.Hvilke yrker er minst gunstig med min hud?Tar omega 3,ca 4 mg daglig samt sinktillskudd for å styrke huden.Tar også influensavaksinen hvert år for å prøve å unngå halsbettenelse,Vil prøve meg i annet yrke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per Helsing, hudspesialist

Hei,

det var uheldig å få både eksem og psoriasis, men noen har begge deler. Nå er det vel slik at utslett i armhuler og hodebunn er langt vanligere ved psoriasis enn eksem, og utslett på hender er også vanlig ved psoriasis. Men eksemdiagnosen har du fått hos noen som kan hud?

Vel, behandlingen og forholdsreglene blir på mange måter de samme. Du bør satse på et yrke som ikke er for manuelt. Fuktighet og såper er fy-fy for eksem, og kan også gi problemer om man har psoriasis på hendene. Psoriasis er vil ofte slå ut på områder av huden som utsettes for traumer, derfor ikke helt uvanlig på hendene.

Hva bør du gjøre? Agronom og renhold høres ikke så bra ut. Utover dette bør du tenke interesser og unngå fuktighet og svært manuelt arbeid.

Influensa er kanskje ikke det verste i forhold til psoriasis. Streptokokker i halsen derimot er den klassiske trigger for guttat psoriasis. Går du til lege og tar en hurtigtest på steptokokker når du opplever svelgsmerter, vil du kunne behandle denne infeksjonen raskt.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...