Gå til innhold

Lus, behandling og resistens


don quijote

Anbefalte innlegg

Da begge ungene mine hadde lus, så tok hele familien behandling, selv om vi ikke fant tegn på oss voksne. Nå har jeg hørt på helsestasjonen at lusene kan bli resistente mot behandlingen hvis folk som ikke har lus bruker lusemiddel. Hvordan er det mulig at det kan utvikles resistens hos lus som ikke er til stede ved behandlingen - altså hvis jeg brukte lusemiddelet uten å ha lus? Kan dere forklare den antatte sammenhengen mellom bruk av lusemidler og resistens, og hvilken praksis man bør ha. Vi tenkte som så, at hvis noen av oss hadde ubetydelig med lus, så ville det være verre for ungene som kanskje ble nødt til å gjennomføre ekstra behandlinger, enn å ta risikoen på å behandle to hoder unødvendig. Mvh mor og nysgjerrig sekptiker :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Tror ikke du skal være redd for at "deres metode" har gitt resistens. Det som gir resistente lus er dersom man gjennomfører en kur og noen av lusene overlever. Disse lusene vil kunne endre seg slik at medisinen virker dårligere på disse neste gang. Altså viktig å gjennomgå kurene skikkelig, slik at all lus fjærnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...