Gå til innhold

Kan jeg trappe ned fra p-pille til minipille?


heidin

Anbefalte innlegg

Jeg er 28 år og har 2 barn.Har i alle år brukt p-piller, først Trinordiol og siden Marvelon de siste 5 årene. Har blitt gravid raskt ved p-pilleslutt. Det siste året har jeg vært mye plaget med humørsvingninger, hodepine, svimmelhet etc. Har ikke funnet noen spesiell grunn til det, og tenkte nå å prøve å kutte ut p-pillene for en periode for å se om dette kan ha noen innvirkning. Legen min mener ikke dette er noe poeng, og sier det er lite sannsynlig at plagene mine skyldes p-pillebruk. Samtidig som jeg ønsker å gi kroppen min en pause fra hormontilførselen, ønsker jeg en viss sikkerhet mot graviditet. Vi vil ha et barn til med tiden men hadde sett for oss å vente en liten stund. Jeg ønsker ikke å sette inn spiral eller benytte andre preparater. Da jeg spurte legen min om jeg kan begynne med minipillen isteden, sa hun at da må jeg regne med at jeg kan bli gravid forholdsvis raskt, og at disse ikke vil være god nok beskyttelse for meg som blir såpass lett gravid. Stemmer dette? Er ikke disse pillene nokså sikre dersom de blir tatt veldig regelmessig? Har jeg større sjanse for å bli gravid med en gang ved minipillebruk etter å ha brukt p-piller i så mange år?

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Den beste metoden for deg for å finne ut om plagene dines skyldes hormontilskudd, er å være helt uten 2-3 mnd. Kanskje bruke kondom og/eller sikre perioder. Minipillen er et godt alternativ, og dersom du tar denne til samme tidspunkt hver dag, så gir den vel så god sikkerhet som kondom. Regn for sikkrhets skyld 14 dager før du regner minipillen som sikker. Når man slutter med minipiller tar det vanligvis noe lenger tid før man kan bli gravid; kanskje 3-6 mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...