Gå til innhold

Vil gjerne vite mer om Sudeck syndrom


torsan

Anbefalte innlegg

Hei!Vet ikke om dette er riktig gruppe, men det var den mest dekkende jeg kunne finne ut fra det heg vet? En av våre venner i Polen har fått en smertefull lidelse som han kaller Sudeck-syndrome. Jeg har forstått det som om dette er en særdeles smertefull tilstand i foten (ankelen).Hva er dette egentig et slags syndrom og hva kan gjøres for å bli frisk igjen? Finnes det noen effektive behandlingsformer? Hvor kan jeg eventuellt få vite/lese mer om denne plagen?På forhånd takkk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Sudeck syndrom kalles også refleks-dystrofi. Årsak er ukjent, men man ser det ofte etter skader med bl.a for trang gips eller skader som har påvirket blodsirkulasjonen. Skaden består i at smertenerver og blodkar blir irriterte. I første stadium blir huden rød, varm og smertefull. Andre stadium medfører blek, kald hud, svetting, stram hud og muskelsvinn. Tredje stadium kan medføre sammentrekninger i muskulatur/sener. Plagen kommer oftest i hender føtter. Behandling vil bestå av fysioterapi som forhindrer sammentrekning av ledd/muskler. Lidelsen kan vare i flere måneder. De fleste blir kvitt de værste smertene, men vil få restplager i form av litt stive ledd og tynn hud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...