Gå til innhold

Vekard


Gjest skjerfet

Anbefalte innlegg

Gjest skjerfet

Jeg fikk utskrevet Vekard 80 mg mot noe hjertesurr(husker ikke hva det heter).

Hjertet begynner plutselig å rase av gårde. Det eneste som har hjulpet hittil er å drikke kaldt vann eller å holde pusten.

Hvor lang tid tar det før pillen virker og vil pulsen bli helt normal etter at tabletten har virket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom

Svar til Skjerfet.

Hjerter som "plutselig begynner å rase avgårde" er et ganske hyppig forekommende fenomèn. Det er forskjellige former for anfallsvis rask puls : noen uregelmessige (for det meste såkalt forkammerflimmer), andre regelmessige ( oftest "supraventrikulær tachycardi"). Frekvensen (pulsen) kan variere fra 130-140 og opp til nær 300, og den enkeltes subjektive opplevelse av dette kan variere fra nesten ingenting til besvimelse.

Veracard ( stoffet heter verapamil) har ikke noen forebyggende effekt, men kan redusere frekvensen (pulsen) når anfall opptrer. Noen anfall vil lettere kunne stoppe hvis frekvensen blir redusert. Av og til vil stoffet kunne øke muligheten til å få anfall til å stoppe ved hjelp av bl.a. det du nevner,kaldt vann, holde pusten, trykke seg på halsen, fremkalle brekning, osv. Men - dette er avhengig av hva slags rytmeforstyrrelse som foreligger, og det er det grunn til å få klarhet i. Verapamil i vanlig tablett blir vanligvis suget ganske raskt opp (20-30 minutter), men ofte er 80 mg en lten dose i denne sammenheng.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...