Gå til innhold

Hjertefeil?


Gums

Anbefalte innlegg

For et par dager siden var samboeren min (39 år) til legen i forbindelse med at han har hatt en del svimmelhetsanfall og prikking i hender og føtter. Har også besvimt, og da tok det ca. tre timer før han klarte å komme seg opp. Det ble tatt EKG og en del blodprøver. Blodprøvene har han ikke fått svar på enda, men EKG- en viste at det kan være en overledning på hjerte.Dette forklarte legen at det vil gi en del flimmer ved anstrengelser siden overledningen pumper blodet feil. Han skal inn om 2-3 uker for kontroll på sykehuset for å sjekke om dem kan gå inn med laser for å brenne av denne åra.Har vi forstått legen rett at det er slik? Hva kalles denne lidelsen? Er det medfødt og evt.arvelig? På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Einar Søyland, spesialist i hjertesykdommer

Svar til Gums.

Dere har misforstått legen litt. Det er ikke noen åre som forårsaker dette, men en ekstra nervebane, som leder elektriske impulser som får hjertet til å slå på en gal måte, som regel alt for fort.

Det er mange former for ekstraledninger mellom for- og hjertekamre i hjertet. Den mest kjente kalles Wolff-Parkinson-White-syndrom (forkortet WPW-syndrom). Men - det er også andre typer, og de er så godt som alle basert på at det finnes en eller flere ekstrabaner som leder elektriske impulser.

Idag kan vi finne slike baner via elektroder som føres inn via årer på arm eller fra lysken. Ved hjelp av computer-teknikk kan vi bestemme hvor banene går, og på de stedene bruke en bestemt form for varmeutviklende energi, og dermed "svi" av disse strukturene. Slike baner har mange, og de er medfødt, men trenger ikke gi syptomer for langt opp i voksen alder. Vanligvis er slike tilstander ufarlige, men hvis de medfører f.eks. besvimelse, vil vi helst stelle med dem uten særlig forsinkelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...