Gå til innhold

Brystbeinspissen eller kul?


lars2005

Anbefalte innlegg

Hei,jeg oppdaget en kveld at jeg hadde en kul midt på brystet rett nedenfor brystmusklene, den er helt på midten og stikker litt. fant frem anatomiboken og så at vi har noe som heter brystbeinspissen der, men har ikke lagt merke til den før. kjenner den ganske godt, og den virker veldig hard. er det noe å bekymre seg for? bør jeg oppsøke min fastlege? den er veldig øm nå, men det kommer vel av at jeg har kjent mye på den!?Mvh L2005

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest trine20000

Kan ikke si det med sikkerhet, men det er sikkert brystbensspissen du kjenner. I allefall hvis det er den spissen du kjenner når du følger ribbebuen opp så langt du kommer, altså omtrent ved nedre kant av brystmusklene. Denne spissen kommer i ulike fasonger, noen stikker mer ut enn andre osv.. At den er øm er trolig for at du kjenner på en hele tiden. Men er du fortsatt usikker så får du kanskje sjekke det opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Hos noen mennesker stikker denne spissen ganske markant ut, og på de fleste kan man godt kjenne den. uansett veldig uvanlig med noen sykdom i området. Synes du skal prøve å ikke klemme noen uker. Dersom ømheten forsvinner kan du ta det med ro. Dersom kulen mot formodning skulle vokse må du få den sjekket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...