Gå til innhold

Fersk asparges


Anbefalte innlegg

Gjest prust
Skrevet

Noe av det beste jeg vet er fersk grønn asparges nå i mai. Mmmmmmm!

Mannen min kom hjem med en bunt i forrige uke, men av ulike årsaker ble den liggende i kjøleskapet. nå er stilkene ganske inntørket og slappe, men skuddene ser ganske fine ut. Kan jeg bruke dem fremdeles?

Og: da jeg så på dem i kjøleskapet nå i dag, lurte jeg på om asparges egentlig IKKE skal i kjøleskapet i det hele tatt? Noen som vet???

Skrevet

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Skrevet
  flisa skrev (På 19.5.2005 den 14.20):

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Det lurer jeg også på! Håper du får noen oppskriftssvar, flisa! :)

Skrevet
  Freya skrev (På 19.5.2005 den 14.24):

Det lurer jeg også på! Håper du får noen oppskriftssvar, flisa! :)

jeg er sulten....

Skrevet
  flisa skrev (På 19.5.2005 den 14.20):

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Man koker dem.

Brekk av den nederste biten (det brekker på rett plass selv), skrell av skallet på den nederste halvparten omtrent og kok dem i vann til de er møre.

Smør eller blåostsuas til .

*nam*

Også la flyfly ut en link der det sto om grilla asparges i grilltråden...

Gjest prust
Skrevet
  flisa skrev (På 19.5.2005 den 14.20):

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Jeg koker dem 3-4 minutter i saltvann, Lager en vinegraittesaus til hvis det skal være fint :-)

Mmmmmmmmmmmmmmmmm!

Skrevet
  flisa skrev (På 19.5.2005 den 14.26):

jeg er sulten....

..jeg også, og vi skal ha pølse og brød til middagene. Det verste er at jeg har bestemt det selv...:-/

..det er ikke rart jeg sitter her og koper fremfor å stå på kjøkkenet:)

Skrevet
  prust skrev (På 19.5.2005 den 14.30):

Jeg koker dem 3-4 minutter i saltvann, Lager en vinegraittesaus til hvis det skal være fint :-)

Mmmmmmmmmmmmmmmmm!

Å _ jeg så de hadde sånne på butikken - må prøve....)

Skrevet
  annegunn skrev (På 19.5.2005 den 14.30):

Man koker dem.

Brekk av den nederste biten (det brekker på rett plass selv), skrell av skallet på den nederste halvparten omtrent og kok dem i vann til de er møre.

Smør eller blåostsuas til .

*nam*

Også la flyfly ut en link der det sto om grilla asparges i grilltråden...

Skal vi se:

http://www.nesteklikk.no/20050413/56731.html

nederst på siden

mariaflyfly
Skrevet
  annegunn skrev (På 19.5.2005 den 14.30):

Man koker dem.

Brekk av den nederste biten (det brekker på rett plass selv), skrell av skallet på den nederste halvparten omtrent og kok dem i vann til de er møre.

Smør eller blåostsuas til .

*nam*

Også la flyfly ut en link der det sto om grilla asparges i grilltråden...

...og DE er gode, de! ;)

http://www.nesteklikk.no/20050413/56731.html

Dessuten kan man rulle dem inn i parmaskinke også, men jeg veit ikke om man kan legge de på grillen etterpå da, asså! :)

Jeg har en diiiger bunt liggende hjemme i kjøleskapet. Skal nok tilberede de når jeg kommer hjem, ja! *sikle*

Skrevet
  MsSophie skrev (På 19.5.2005 den 14.32):

..jeg også, og vi skal ha pølse og brød til middagene. Det verste er at jeg har bestemt det selv...:-/

..det er ikke rart jeg sitter her og koper fremfor å stå på kjøkkenet:)

Gnavler penaøtter jeg som tilfeldigvis lå i veska mi :)

Skrevet
  flisa skrev (På 19.5.2005 den 14.35):

Gnavler penaøtter jeg som tilfeldigvis lå i veska mi :)

...ja, de datt vel tilfeldigvis ned i der...helt av seg selv...:-)

Skrevet
  MsSophie skrev (På 19.5.2005 den 14.36):

...ja, de datt vel tilfeldigvis ned i der...helt av seg selv...:-)

ja, sku du ha sett!

Skrevet
  mariaflyfly skrev (På 19.5.2005 den 14.34):

...og DE er gode, de! ;)

http://www.nesteklikk.no/20050413/56731.html

Dessuten kan man rulle dem inn i parmaskinke også, men jeg veit ikke om man kan legge de på grillen etterpå da, asså! :)

Jeg har en diiiger bunt liggende hjemme i kjøleskapet. Skal nok tilberede de når jeg kommer hjem, ja! *sikle*

...hvis du får pølse og brød av meg...kan jeg få asparges med parmaskinke av deg da?

Skrevet
  flisa skrev (På 19.5.2005 den 14.36):

ja, sku du ha sett!

Hehe :)

Skrevet
  mariaflyfly skrev (På 19.5.2005 den 14.35):

Legg merke til monstergrillen vår! ;)

Døh - den er observert. Og oppskriften må prøves :-)

Nå skal jeg sykle hjem og spise pizza :-)

mariaflyfly
Skrevet
  MsSophie skrev (På 19.5.2005 den 14.37):

...hvis du får pølse og brød av meg...kan jeg få asparges med parmaskinke av deg da?

Ehh.... nei, takk!

Men du kan få komme og spise asparges med parmaskinke og høvla parmesan og drikke Amarone på terrassen min sammen med annegunn. ;)

mariaflyfly
Skrevet
  annegunn skrev (På 19.5.2005 den 14.42):

Døh - den er observert. Og oppskriften må prøves :-)

Nå skal jeg sykle hjem og spise pizza :-)

Og da snakker vi ikke Grandiosa? ;)

Skrevet
  mariaflyfly skrev (På 19.5.2005 den 14.43):

Ehh.... nei, takk!

Men du kan få komme og spise asparges med parmaskinke og høvla parmesan og drikke Amarone på terrassen min sammen med annegunn. ;)

Okay, den er grei...skal bare fore ungene mine her først..:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...