Jump to content
Sign in to follow this  
densyke

Surkling i brystet

Recommended Posts

densyke

Hei,Mann, 39 år, kontorist. Oslo. Grei helse stort sett, tror jeg. Røker ikke. Noen kilo for mange. Ikke god kondis.I 3-4 år har jeg - helst i forbindelse med vanlig forkjølelse fått en tildels voldsom surkling og piping i lungene, særlig om natten. (Og vanlige forkjølelser ender dessuten ofte med vond hoste i perioder). Ved utpust surkler det selv om lungene egentlig er ferdig tømt. Merker også surkling/popping når jeg trykker brystkassen lett ned. Kan tidvis kjennes litt som om det er et eget rom i lungene som lager disse låtene: vanskelig å sette ord på, men handler litt om det føles som deler av lungen/lungene henger etter ved innpost/utpust. Kan ikke si at jeg opplever reelle pusteproblemer.Min far led i perioder av tung astma. Har vært hos lege, men da på et tidspunkt med null surkling. Fikk Bricanyl 0,25 å prøve ut - uten hørbar effekt.Etter en lengre periode (par uker) med vond hoste, mente jeg å se spor av blod i slimet jeg hostet opp. Men det var lite, og jeg slo meg til ro med at sår hals generelt kanskje kan medføre små rifter/blødninger i halsen. Fikk meg ikke til å rope ulv - selv om tuberkulose er på veg tilbake i Oslo...Kolleger på jobben bemerket i fjor høst - etter uker med hosting - at det kunne være bakterier med i spillet. Fastlegen min har ikke sjekket for det.Jeg burde sikkert ha vært mer pågående ovenfor fastlegen: men det var ingen surkling når jeg var hos ham, og jeg kan ikke ringe ham nattestid heller.Hvilke scenarier kan være aktuelle her?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

-densyke

Jeg vil ikke utelukke at du etter infeksjoner og i forbindelse med infeksjoner har utviklet en såkaldt bronkial hyperreaktivitet eller overømfindlighet. Dvs. et klinisk bilde med begynnende astma.

Du bør klart henvises til en spesialist i lungemedisin. Det vil da bli foretatt en utredning når det gjelder din lungefunksjon som ikke er avhengig av om du har piping i brystet eller ikke. Lykke til !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...