Gå til innhold

Utslett etter dusj


utslett

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg får rødlig utslett med noen tørr etter å ha dusjet. Dette gjelder først og fremst armene, nakken og nedover ryggen. Blir også veldig tørr i huden i ansiktet. Det roer seg en stund etter dusjen. Hva kan dette være? Hva slags fuktighetskrem bør man bruke i ansiktet? Bør jeg kontakte lege for å se på utslettet?

Håper på raskt svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per Helsing, hudspesialist

Hei,

huden blir ofte rød etter dusjing fordi vi dusjer i varmere vann enn temperaturen i luften. Da vider blodkarene seg ut, og huden blir rød. Hvis du bruker varmt vann og i tillegg såper, fjernes det ytre talglaget i huden. Da blir huden tørr, men den greier som regel å ordne dette gjennom egen talgproduksjon. Personer med tørr hud og eksemtendens bør imidlertid ikke dusje for mye, alternativt bruke dusjolje i stedet for såper og ikke så varmt vann.

I ansiktet har de fleste blandingshud med områder med mye og lite talgkjertler. Derfor velger de fleste "tynne" produkter som lotions eller kremer for de tørreste hudtypene. Kremer med for høyt innhold av fettstoffer gir ofte uren hud.

Hvis du er litt forsiktig med såpe og svært varmt vann, og smører inn huden med en lotion rett etter dusj, og det går bra, trenger du vel ikke vise dette til legen din. Hvis problemet består er det vel verdt et besøk.

Det står litt om hudpleie her: http://avd.rikshospitalet.no/hps/nyttognyttig/fuktkrem.asp

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...