Gjest prust Skrevet 29. august 2005 Skrevet 29. august 2005 Fredag kjøpte jeg ca to kilo reker som vi skulle ha i helga. Ungene fikk litt til kveldsmat. Seinere om kvelden sovnet imidlertid mannen min på sofaen og det ble bare jeg som spiste reker og drakk vin :-( Lørdag var jeg i utdrikningslag og orket ikke reker da jeg kom hjem. Mannen min spiste vel litt da. I går hadde vi tenkt å spise dem, men da var vi så mette etter middag og kaffebesøk at vi bare spiste litt. Så er spørsmålet: Kan jeg fremdeles bruke dem? F.eks hvis jeg koker dem opp og har i en fiskegryte? De smakte helt fint i går kveld, men hadde vel begynt å lukte litt. De har selvfølgelig ligget i kjøleskapet hele tiden. 0 Siter
Gjest men det er meg Skrevet 29. august 2005 Skrevet 29. august 2005 Jeg ville ikke spist dem nå. 0 Siter
Cumbria Skrevet 29. august 2005 Skrevet 29. august 2005 Styr unna! De holder seg kanskje en dag i kjøleskapet, ikke lenger! Reker som lukter skal man iallefall ikke prøve seg på! (Du som bor i Kristiansand kjenner vel ei god RÆGE når du lukter på den!) ) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 29. august 2005 Skrevet 29. august 2005 Jeg ville definitivt ikke spist dem. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 29. august 2005 Skrevet 29. august 2005 Styr unna! De holder seg kanskje en dag i kjøleskapet, ikke lenger! Reker som lukter skal man iallefall ikke prøve seg på! (Du som bor i Kristiansand kjenner vel ei god RÆGE når du lukter på den!) ) Nå, litt lenger enn en dag, vil jeg si. Vi spiser stadig vekk reker som er kjøpt fredagskveld/lørdags formiddag på søndagskvelden. Har ikke blitt syke ennå. 0 Siter
zapata Skrevet 29. august 2005 Skrevet 29. august 2005 En god regel når det gjelder reker - både ferske og opptinte - er at de spises samme dagen du kjøper dem/tiner dem opp eller SENEST dagen etter!! :-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. august 2005 Skrevet 30. august 2005 Takk for alle råd, men jeg fulgte dem ikke! Jeg laget en fiskegryte i går og hadde resten av rekene oppi. Syntes det var så synd å kaste dem. De luktet litt, men smakte helt fint. Fiskegryta ble god den, rekene satte en ekstra spiss på middagen, vi spiste masse, og ingen ble dårlige i magen! Rekene ble altså kjøpt på fredag, og de siste ble spist mandag ettermiddag. 0 Siter
Gjest pustisivet Skrevet 30. august 2005 Skrevet 30. august 2005 Takk for alle råd, men jeg fulgte dem ikke! Jeg laget en fiskegryte i går og hadde resten av rekene oppi. Syntes det var så synd å kaste dem. De luktet litt, men smakte helt fint. Fiskegryta ble god den, rekene satte en ekstra spiss på middagen, vi spiste masse, og ingen ble dårlige i magen! Rekene ble altså kjøpt på fredag, og de siste ble spist mandag ettermiddag. Javisst. Bakteriene som smaker vondt ligger først utenpå, så de kan lett skylles av. Dessuten har du varmet dem opp over 60 og helst 80 grader, så resten av de dør. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. august 2005 Skrevet 30. august 2005 Javisst. Bakteriene som smaker vondt ligger først utenpå, så de kan lett skylles av. Dessuten har du varmet dem opp over 60 og helst 80 grader, så resten av de dør. Det var slik jeg tenkte, ja. jeg skrellet dem, skylte dem og kokte dem i 15-20 minutter. 0 Siter
Gjest pustisivet Skrevet 30. august 2005 Skrevet 30. august 2005 Det var slik jeg tenkte, ja. jeg skrellet dem, skylte dem og kokte dem i 15-20 minutter. 15-20 min var lenge. Tyggis? :-) Det holder at de er gjennomvarme for bakterier. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.