Gå til innhold

Lavt stoffskifte og medisinering


Dacca

Anbefalte innlegg

Min far på 53år har nå vært inn og ut av sykehus pga sviktende helse i noen måneder. Han plages med lite blodtilførsel til bena, de blir blå når han sitter, men når han går forsvinner denne blåfargen. Han har smerter i spesielt høyrefoten. Han plages av mye kriblinger i spesielt bena, men også resten av kroppen. I tillegg sliter han med øresus. Han har også utviklet en depresjon etter at legene ga han opp. Han har hatt lavt stoffskifte i en årrekke, og har gått på 200 mikrogram levaxin i flere år. Jeg har også lavt stoffskifte etter å ha fått radiojod-behandling, og mener at sykehuset og legene hans ikke har undersøkt dette godt nok. Kan hans tilstand ha noe med hans lave stoffskifte å gjøre, og hva bør vi gjøre videre? Han bruker nå Cipralex, Tolvon og Vival, i tillegg til Levaxin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Regner vel med at de har tatt grundige blodprøver av stoffskiftet hans. Du kan imidlertid forhøre deg om blodprøve-svarene hans ( husk journalen er din FARS, så han kan innhente kopi selv, evt. gi deg skriftlig tillatelse). han bør doseres slik med Levaxin ( evt tillegg av Liothronin - les her i DOL om lavt stoffskifte) at han ligger i ØVRE normalnivå. Kanskje bør din far ha vurdering hos en psykiater; medisinene han bruker vil nok hjelpe på depresjon, men doser og sammensetning kan diskuteres lenge; han vil bli trøtt av denne blandingen; mengden i blodet bør sjekkes, om dette ikke er gjort. Videre kan han få en vurdering mtp kosthold; vitamin-innhold. Mange med kroniske smerter/depresjon har spist dårlig lenge. Kanskje også for mye alkohol(?). Mange vil ha god effekt av B12-tilskudd ( kanskje injeksjoner), mye antioksydanter ( prøv f.eks Avantgarden, helsekost), mye omega-3 ( gjerne 3-dobbel dose). Noen andre naturmedisiner kan bidra til økt energi/sirkulasjon. Send evt spørsmålet også til Dr.Bruset i forum for alternativ-medisin, han kan svare enda mer utfyllende. Mange skolemedisinere tar ikke nok hensyn til det "komplekse", og særlig dersom han er deprimert kan han fremstå som en "vanskelig" og lite motivert pasient. Jeg har vel inntrykk av at lvt stoffskifte ikke er hovedproblemet hans, men depresjon, kanskje dårlig kosthold, vitaminmangler og nedsatt sirkulasjon, kanskje OGSÅ pga liten ork til mosjon. Jeg stiller meg veldig skeptisk til Vival, og kanskje Tolvon, som for mange vil gi veldig trøtthet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...