Gå til innhold

Allergi?


tooty

Anbefalte innlegg

I en alder av 35 år ser det ut til at jeg har utviklet en eller annen form for allergi. Det kom snikende i sommer, og nå begynner det å bli veldig plagsomt. Jeg klarer ikke å finne ut av hva det kan være? Symtomene, som startet i det små, men nå dekker store områder, er et veldig kløende, vableliknede utslett som plutselig oppstår. Jeg ser ut som jeg har myggstikk over hele kroppen og klør meg ihjel. Det går over etter noen timer, men kommer så tilbake. Jeg har dessuten tendenser til migrene og føler meg slapp. I tillegg har jeg nå ved tre anledninger hovnet opp i ansiktet og spesielt munnhulen, leppene. Ikke artig... Ønsker svar fordi det var fire uker å vente på fastlegen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fire uker å vente på fastlegen?? wow...

Da ville jeg selv bestilt time å fått sjekket ut allergier. Så har du kanskje noe mere å vise legen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Høres ut som elveblest, eller urticaria. Utslettet skyldes histaminfrigjøring i huden; nettop det som skjer f.eks ved myggstikk eller brennesle. Allergier er ikke alltid årak. Noen ganger kan det skyldes annen kronisk infeksjon i kroppen, noen ganger sterke matvarer, andre ganger ren fysisk irritasjon på huden; f.eks hurtig temperatur-endring eller trykk. Antihistaminer ( allergitabletter) hjelper alltid, og raskt. Prøv å vær litt "detektiv" i ventetiden på lege; har du lagt om kosthold? Nye såper/kremer? Hatt noen andre virus-infeksjoner eller sykdommer? Noen ganger finner man ingen årsak, men sykdom må utelukkes med en generell helsesjekk og blodprøver. Behandlingen er som nevnt grei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...