kyrillo Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Hei Jeg har tilbrakt fredagskvelden ved kjøkkenbenken, og laget en haug med "tyske skiver" visstnok en slags gammeldagse småkaker. Problemet er at ingen likte dem. Det er bare noe sprøtt, smakløst og intetsigende vissvass. (Hvis det går an å omtale kaker på den måten.) Er det noen som har noen idé til hva jeg kan gjøre med dem? Bortsett fra fuglebrettet da. Hvis noen ikke kjenner til disse kakene, så er det noe man rører sammen av 250 g smør, 225 g sukker,1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver, 1 egg, 425 g hvetemel og 125 g potetmel. Dette samler man i to tykke pølser som legges i kjøleskapet en times tid. Etterpå skjærer man opp pølsene i 1/2 cm tykke skiver som stekes ved 200 grader til de er lysebrune. Alle kommentarer er hjertelig velkomne :-) tusen takk. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Dyppe de i sjokolade? Ha syltetøy på de? 0 Siter
kyrillo Skrevet 2. desember 2005 Forfatter Skrevet 2. desember 2005 Dyppe de i sjokolade? Ha syltetøy på de? Hei. Hva slags syltetøy tenker du på? Det bør vel dekkes med noe så det ikke flyter utover? Jeg tenkte faktisk på sjokoladeglasur. På kokesjokoladen står det en oppskrift på glasur: smelt sjokoladen i 4-5 ss vann og rør inn ca 100 gram melis. Det kan gå. Hva om jeg erstatter vannet med appelsinsaft? 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Send dem til meg! Jeg er helt gal etter slike, og kan stappe innpå en hel haug. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Hei. Hva slags syltetøy tenker du på? Det bør vel dekkes med noe så det ikke flyter utover? Jeg tenkte faktisk på sjokoladeglasur. På kokesjokoladen står det en oppskrift på glasur: smelt sjokoladen i 4-5 ss vann og rør inn ca 100 gram melis. Det kan gå. Hva om jeg erstatter vannet med appelsinsaft? Vanskelig med syltetøy, ja... Du kan lage gele og legge det mellom to av disse ekle kakene? Sjokoladeglasur med appelsinsaft høres veldig godt ut 0 Siter
kyrillo Skrevet 2. desember 2005 Forfatter Skrevet 2. desember 2005 Send dem til meg! Jeg er helt gal etter slike, og kan stappe innpå en hel haug. Ha ha :-) Du kan gjerne få alle sammen. Men nå skal jeg prøve å redde tragedien med litt sjokoladeglasur. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 2. desember 2005 Skrevet 2. desember 2005 Ha ha :-) Du kan gjerne få alle sammen. Men nå skal jeg prøve å redde tragedien med litt sjokoladeglasur. Med sjokolade på blir de enda bedre! 0 Siter
Osiris Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Mamma brukte å bake tyske skiver og de var kjempegode! men hun sa alltid at det var viktig å bruke smør for å få den gode smaken, margarin dugde ikke til disse sa hun. Vet ikke om det er samme oppskrift som du har brukt 0 Siter
favn Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Ååå, tyske skiver er verdens beste småkaker. Synd at det gikk skeis, men som med all baking er det viktig å være gjerrig på hvetemelet, og spandabel på smør og egg. 0 Siter
Anki Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 hehe - synes alltid tyske skiver smaker lite og kjedelig jeg da ... så kanskje de er som de skal være 0 Siter
kyrillo Skrevet 3. desember 2005 Forfatter Skrevet 3. desember 2005 Mamma brukte å bake tyske skiver og de var kjempegode! men hun sa alltid at det var viktig å bruke smør for å få den gode smaken, margarin dugde ikke til disse sa hun. Vet ikke om det er samme oppskrift som du har brukt Hei Jo da, jeg brukte meierismør. Jeg tror nok at de ble slik de skulle, men at dette ikke er mine favoritter. Det er ikke så nøye. Jeg har allerede gitt bort mesteparten :-) 0 Siter
kyrillo Skrevet 3. desember 2005 Forfatter Skrevet 3. desember 2005 Ååå, tyske skiver er verdens beste småkaker. Synd at det gikk skeis, men som med all baking er det viktig å være gjerrig på hvetemelet, og spandabel på smør og egg. Hei Ja, jeg har registrert at smaken er vidt forskjellig, og heldgvis var det noen som synes at de ble gode. Da har jeg oppnådd det jeg ville :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.