Jump to content
tronder75

Plaget med svimmelhet og ustødighet i over 2 år

Recommended Posts

tronder75

Hei! Beklager et noe langt spørsmål.

Jeg som skriver dette er mann 30 år. Jeg har vært plaget med svimmelhet og ustødighet siden midten av januar 2004. Jeg jobber som programmerer og har jobbet profesjonelt foran pc i ca. 8 år.

Det startet som lyn fra klar himmel på en flyplass, da jeg hastet avgårde for å nå et fly. Jeg mistet da omtrent beina helt, og følte jeg ville svime av. Ble nummen i føtter og hender. Ingen form for smerter, ingen spesiell kvalme. Ved å konsentrere meg hardt kom jeg meg med på flyet, men følte da jeg omtrent måtte sette sjøbein for å kunne gå.

Det har aldri senere vært fullt så ille som det var akkurat på flyplassen.

Min fastlege mente først dette sannsynligvis skyldtes akutt infeksjon... og litt senere stivhet i nakke-skuldre. Ble likevel senere sendt til slik trommel-undersøkelse for å sjekke hodet. Ingenting ble funnet. Alt av blodverdier og lignende var normalt.

Har så gått til fysioterapaut, som mente jeg hadde stiv nakke og skuldre. Ble her også gjennomført diverse tester og behandling mtp krystall-syke. Fysioterapauten mente etter ca. 8-10 behandlinger at stivheten nå var borte. Merket ikke noe nevneverdig forbedring på svimmelheten, som jeg da var plaget med daglig.

Gikk også til en osteopat, som mente å finne diverse spenninger i hodet, som kunne minne om typiske skader fra f.eks bilulykker eller slag mot hodet. Jeg har vært i en bilulykke hvor jeg slo hodet i tenårene, men har aldri hatt noen problemer med hodepine eller migrene. Dog var slaget så hardt at jeg mistet hukommelsen deler av kvelden det skjedde. Dette var i forbindelse med festing. Etter 3-4 behandlinger mente osteopaten at disse spenningene var forsvunnet. Jeg merket ingen direkte bedring etter dette.

På dette tidspunktet, (ca. 2005) hadde jeg begynt å se diverse mønster. Den verste plassen for svimmelheten var f.eks større kjøpesenter, men har senere funnet ut at det er mere dette at man går til fots over lengre tid og ser seg om, eller speider, som gjør utslaget. Dette oppleves svært pussig, og det kan føles som å gå inn i en vegg når man kommer inn på et kjøpesenter, hvor jeg plutselig blir svimmel.

Svimmelheten fulgte på dette tidspunktet dagsformen veldig. Måltider kunne også påvirke. Forsøkte f.eks å unngå tyngre lunsjer på jobb.

Har hatt problemer med å forklare hvordan svimmelheten føles, men etter å ha vært på danskebåten i litt sjøgang er nok dette den beste beskrivelsen. Man ser at rommet man står i ikke beveger seg, men man føler på kroppen at det likevel beveger seg, pga. sjøgangen. Det er slik det oppleves. I tillegg føles det ofte som om jeg vil koble ut eller besvime. Det har dog aldri skjedd at jeg har besvimt. Det oppfattes ikke som at det svartner, mere en slags trøtthet, eller at man mister konsentrasjonen.

Var også til optiker og begynte å bruke briller fast. Hadde tidligere kun brukt briller ved f.eks bilkjøring. Fikk nye briller med prisme, pga. skjeling. Begynte også å bruke databriller på jobb. Dette føltes noe lettere, og jeg merket en liten bedring. Denne optikeren tok også diverse andre utvidede tester, men ingenting unormalt ble funnet i forhold til øyebevegelser etc.

Etter osteopat og nye briller har det vært en sakte bedring. Det har svingt opp og ned, men jevnt over har det gått sakte fremover. I starten forsøkte jeg hele tiden å ta det litt med ro, men har etterhvert forsøkt å tenke motsatt, og gi faen i svimmelheten.

Jeg er pr. idag vanligvis ikke daglig direkte svimmel, men jeg merker at det er der fortsatt. Ved lengre handleturer kan det komme ganske kraftig, men har til en viss grad blitt vant til det. Har generelt vært mye forkjølet og hatt mye influensa. Har sluttet å røyke for 5 mnd siden, og har også begynt å trene litt. Har trent gradvis, men føler at hvis jeg tar meg ut litt, så kommer svimmelheten fort.

Jeg opplever også at jeg kan merke symptomene om jeg er på et sted med støy, f.eks en resturant eller annet lokale. Det er da som om jeg mister konsentrasjonen og kobler ut.

Da jeg fikk symptomene i 2004 hadde jeg hatt et samlivsbrudd et halvt år tidligere, og en stresset situasjon på jobb. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har opplevd noen av disse tingene som problematiske.

Som sagt er jeg fortsatt ikke kvitt denne svimmelheten. De siste 4-5 måneder har det ikke vært nevnevedig forbedring. Jeg ønsker forslag til hva jeg kan prøve videre. Fastlegen har gitt meg opp, og hevder dette er skulder-nakke-plager som må trenes opp. Jeg har aldri vært på noen måte kronisk plaget med stiv nakke, men ved de lengste øktene foran pc'en kan jeg kjenne jeg blir stiv. Diverse strekk-øvelser kurerer som regel dette ganske raskt.

Hva er det som feiler meg?

Er det psykisk?

Har det noe med fordøyelse og sirkulasjon forøvrig å gjøre?

Hva kan jeg prøve videre?

Hva med alternativ medisin?

Hilsen frustrert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

-Believer-

Hei!

Jeg har desverre ikke noe kyndig svar å gi deg på dette. Men mye av det du beskriver kjennes så kjent for meg. Jeg har diagnose panikkangst og generell angstlidelse. Jeg har også stor sykddomsangst.. Svimmelheten min har kun vært skikkelig ille på et tidspunkt da hle tilværelsen snurret rundt. Ellers har jeg også vanskeligheter med å forklare svimmelheten.. Føler meg mer ustø enn svimmel.. Men kobler som du sier ofte ut tilværelsen rundt meg... Har sluttet å røyke for 2 mnd siden har planer om å begynne å trene å endre kostholdet for å se om dette endrer noe. Har du noen øreplager? Jeg har medfødt hørselstap og fikk for ca 8 år siden dobbelsidig øresus/tinnitus... Mulig dette har noe å si men har ikke vært til utredning ang dette. Da jeg hadde det KRAFTIGE anfallet mente legen at det var krystall-syken. Jeg hadde jobbet mye under press/stress i 1 år uten ferie, røykte mye og spiste dårlig! Ville bare du skulle vite du ikke var alene der ute :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest svimmel ja

Hei!

Din beskrivelse passer også godt på meg. Blir også svimmel på kjøpesentere, flyplasser, altså i store bygninger med mye folk. Det avhenger veldig mye med dagsform, så jeg har funnet ut at har jeg en dårlig dag så er det dumt å oppsøke slike steder.

Jeg har blitt bedre av dette når jeg har kuttet ut sukker og gjær, altså gått på candida-kur, men lurer vel på om det kan ha med stoffskifte å gjøre.

Jeg opplevde også en slik episode som deg, på t-banen, der det føltes som om jeg skulle besvime. Skikkelig guffent!

Vet ikke helt, men opplever nok mer svimmelhet når jeg er obs på det, så det har vel kanskje også blitt litt psykisk, om det ikke var det i starten.

Unner deg ikke å ha det slik, men godt å høre at det ikke bare er meg som går rundt og "svimer".

Håper du finner ut av det!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tronder75

Hei!

Din beskrivelse passer også godt på meg. Blir også svimmel på kjøpesentere, flyplasser, altså i store bygninger med mye folk. Det avhenger veldig mye med dagsform, så jeg har funnet ut at har jeg en dårlig dag så er det dumt å oppsøke slike steder.

Jeg har blitt bedre av dette når jeg har kuttet ut sukker og gjær, altså gått på candida-kur, men lurer vel på om det kan ha med stoffskifte å gjøre.

Jeg opplevde også en slik episode som deg, på t-banen, der det føltes som om jeg skulle besvime. Skikkelig guffent!

Vet ikke helt, men opplever nok mer svimmelhet når jeg er obs på det, så det har vel kanskje også blitt litt psykisk, om det ikke var det i starten.

Unner deg ikke å ha det slik, men godt å høre at det ikke bare er meg som går rundt og "svimer".

Håper du finner ut av det!

Takk for svar!

Jeg har også tenkt på dette med type mat, og spesielt på om det kan være noen typer brød eller korn jeg ikke tåler. Jeg spiser en god del brødmat.

Samtidig har jeg tenkt at hvis det hadde vært noe sånt burde jeg har merket det i form av utslett eller annen allergi-symptomer.

Jeg har pollenallergi fra før.

Ja det er klart det blir jo på en måte psykisk etter hvert, men gleder seg jo ikke akkurat til å oppsøke en plass hvor man vet man kan bli svimmel.

Hvis jeg har en dårlig dag og må handle, bruker jeg handlevogn. Det hjelper en del :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lise26

hei..

jeg var innom siden her i dag og leser innlegget ditt da overskriften var som jeg skulle skrevet det selv!

når jeg så har lest igjennom det du har skrevet var det som om det var mitt eget innlegg, med unntak av de spesielle episodene med flyplass ol.

jeg ble "akutt" syk i en lunsjpause på jobb september 2004. snudde på hodet, og trodde deretter at jeg skulle besvime "falle om å dø" for å si det litt klønete.

fikk time til doktor som kalte det virus på balansenerven...

kort historie lang, jeg har da gått siden den tid, vært alt fra 100% sykemeldt til nå 30% det går fremover, men sakte.

I begynnelsen gynget alt så utrolig mye, kjentes ut som jeg gikk på en trampoline og klarte ikke å stå oppreist så lenge av gangen. Jeg fikk meg ikke til å gå i butikken alene engang...

NÅ; vel jeg kjenner det vel hver eneste dag forsatt, men det går bedre. den eneste klare sammenhengene jeg kjenner er at jeg blir tett i nesa og da blir svimmelheten mer merkert. jeg klarer fint å gå i butikker ol, men handlevognen har nok blitt min gode venn. det hjelper å støtte seg litt til noe.

Jeg har en travel og meget ansvarsfull jobb, jeg merker her at på travel dager så blir jeg mye mer ustø, det kan være feks helt pyton å vente på heisen, altså stå rett opp og ned å vente. jeg blir mye trøtt og generelt veldig uopplagt, særlig når det gjelder konsentrasjon. det kjennes vel til tider som at selv om jeg i en samtale kan befinne meg et annet sted.. vanskelig å forklare, men vil liksom bare legge meg ned litt og kople litt ut...

legen min sier at det er bare å ta tiden til hjelp, jeg har ikke andre symptomer på at noe annet er galt...

har du sammen med lege tatt de standard nevrologiske testene, som du også kan ta hjemme for å sjekke.. (rombergsprøve; stå oppreist med ca 15 cm avstand mellom føttene, strekk hendene rett frem og ut, håndflatene opp, lukk øynene og prøv å stå slik. I mitt vedkommende kjenner ting mye verre da, dvs det begynner å gynge litt mer, blir mer surrete osv, men går over kort tid etter at øynene er åpnet. Er det noe alvorlig galt med lillehjernen som styrer mye med likevekt, vil en ikke klare å stå oppreist slik som dette, så pass på at du ikke faller..videre er det en test der du skal legge deg ned på gulvet med benene litt fre hverandre, du skal da sette høyre hæle på venstre kne og dra hælen ned til tærne på venstre fot og motsatt. selvfølgelig med lukkede øyne. dette for å sjekke kordinasjon ol. En annen test er med lukkede øyne , for så i stor sirkeltreffe nesetippen din med en hånd, test begge hender.

Vel bare noen tester jeg har tatt og som ikke gav utslag utover noe svak rombergsprøve.

Tenkte du kan jo prøve de og så evt ta det opp med lege om nødvendig.

MEN som sagt i dette lange innlegget, dine beskrivelser er så utrolig like mine, og min lege sier at jeg bare må ta det med ro på tross av omsendighetene, prøv å spise godt med vitaminer ol for å unngå mange forkjølelser, vet alt om dette også, hehe.

Med tiden blir det litt bedre, håper jo på at det skal forsvinne helt en dag, men er også noe usikker på om det gjør det....

lykke til

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest svimmel ja

Takk for svar!

Jeg har også tenkt på dette med type mat, og spesielt på om det kan være noen typer brød eller korn jeg ikke tåler. Jeg spiser en god del brødmat.

Samtidig har jeg tenkt at hvis det hadde vært noe sånt burde jeg har merket det i form av utslett eller annen allergi-symptomer.

Jeg har pollenallergi fra før.

Ja det er klart det blir jo på en måte psykisk etter hvert, men gleder seg jo ikke akkurat til å oppsøke en plass hvor man vet man kan bli svimmel.

Hvis jeg har en dårlig dag og må handle, bruker jeg handlevogn. Det hjelper en del :)

Du kan godt ha matintoleranse uten å ha utslett eller andre synlige symptomer.

Men det å spise sunt og sørge for nok søvn er nok viktig, merker hvertfall selv at det hjelper;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

tronder75

hei..

jeg var innom siden her i dag og leser innlegget ditt da overskriften var som jeg skulle skrevet det selv!

når jeg så har lest igjennom det du har skrevet var det som om det var mitt eget innlegg, med unntak av de spesielle episodene med flyplass ol.

jeg ble "akutt" syk i en lunsjpause på jobb september 2004. snudde på hodet, og trodde deretter at jeg skulle besvime "falle om å dø" for å si det litt klønete.

fikk time til doktor som kalte det virus på balansenerven...

kort historie lang, jeg har da gått siden den tid, vært alt fra 100% sykemeldt til nå 30% det går fremover, men sakte.

I begynnelsen gynget alt så utrolig mye, kjentes ut som jeg gikk på en trampoline og klarte ikke å stå oppreist så lenge av gangen. Jeg fikk meg ikke til å gå i butikken alene engang...

NÅ; vel jeg kjenner det vel hver eneste dag forsatt, men det går bedre. den eneste klare sammenhengene jeg kjenner er at jeg blir tett i nesa og da blir svimmelheten mer merkert. jeg klarer fint å gå i butikker ol, men handlevognen har nok blitt min gode venn. det hjelper å støtte seg litt til noe.

Jeg har en travel og meget ansvarsfull jobb, jeg merker her at på travel dager så blir jeg mye mer ustø, det kan være feks helt pyton å vente på heisen, altså stå rett opp og ned å vente. jeg blir mye trøtt og generelt veldig uopplagt, særlig når det gjelder konsentrasjon. det kjennes vel til tider som at selv om jeg i en samtale kan befinne meg et annet sted.. vanskelig å forklare, men vil liksom bare legge meg ned litt og kople litt ut...

legen min sier at det er bare å ta tiden til hjelp, jeg har ikke andre symptomer på at noe annet er galt...

har du sammen med lege tatt de standard nevrologiske testene, som du også kan ta hjemme for å sjekke.. (rombergsprøve; stå oppreist med ca 15 cm avstand mellom føttene, strekk hendene rett frem og ut, håndflatene opp, lukk øynene og prøv å stå slik. I mitt vedkommende kjenner ting mye verre da, dvs det begynner å gynge litt mer, blir mer surrete osv, men går over kort tid etter at øynene er åpnet. Er det noe alvorlig galt med lillehjernen som styrer mye med likevekt, vil en ikke klare å stå oppreist slik som dette, så pass på at du ikke faller..videre er det en test der du skal legge deg ned på gulvet med benene litt fre hverandre, du skal da sette høyre hæle på venstre kne og dra hælen ned til tærne på venstre fot og motsatt. selvfølgelig med lukkede øyne. dette for å sjekke kordinasjon ol. En annen test er med lukkede øyne , for så i stor sirkeltreffe nesetippen din med en hånd, test begge hender.

Vel bare noen tester jeg har tatt og som ikke gav utslag utover noe svak rombergsprøve.

Tenkte du kan jo prøve de og så evt ta det opp med lege om nødvendig.

MEN som sagt i dette lange innlegget, dine beskrivelser er så utrolig like mine, og min lege sier at jeg bare må ta det med ro på tross av omsendighetene, prøv å spise godt med vitaminer ol for å unngå mange forkjølelser, vet alt om dette også, hehe.

Med tiden blir det litt bedre, håper jo på at det skal forsvinne helt en dag, men er også noe usikker på om det gjør det....

lykke til

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du sier om at man i en samtale plutselig kan føle at man er et annet sted...

Takk for tips om de øvelsene, den første du nevner har jeg tatt hos osteopaten med bra resultat. Skal prøve de andre også.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest B12-mangel

Hei!

Jeg har desverre ikke noe kyndig svar å gi deg på dette. Men mye av det du beskriver kjennes så kjent for meg. Jeg har diagnose panikkangst og generell angstlidelse. Jeg har også stor sykddomsangst.. Svimmelheten min har kun vært skikkelig ille på et tidspunkt da hle tilværelsen snurret rundt. Ellers har jeg også vanskeligheter med å forklare svimmelheten.. Føler meg mer ustø enn svimmel.. Men kobler som du sier ofte ut tilværelsen rundt meg... Har sluttet å røyke for 2 mnd siden har planer om å begynne å trene å endre kostholdet for å se om dette endrer noe. Har du noen øreplager? Jeg har medfødt hørselstap og fikk for ca 8 år siden dobbelsidig øresus/tinnitus... Mulig dette har noe å si men har ikke vært til utredning ang dette. Da jeg hadde det KRAFTIGE anfallet mente legen at det var krystall-syken. Jeg hadde jobbet mye under press/stress i 1 år uten ferie, røykte mye og spiste dårlig! Ville bare du skulle vite du ikke var alene der ute :)

Sånn har jeg det også, og jeg har fått påvist B12-mangel. Når man mangler B12 (eller har for lavt nivå), blir man ofte svimmel og får balanseproblemer. Det kan være en grunn til å holde et øye med B12-nivået også.

Share this post


Link to post
Share on other sites
-Believer-

Sånn har jeg det også, og jeg har fått påvist B12-mangel. Når man mangler B12 (eller har for lavt nivå), blir man ofte svimmel og får balanseproblemer. Det kan være en grunn til å holde et øye med B12-nivået også.

Hva har du gjort i praksis for å heve B-12 nivået? Noe du vil anbefale?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Det taler imot nevrologisk skade at det oftest oppstår i bestemte situasjoner som f.eks åpne plasser. Det kan tyde på hyperventilering sekundært til angst/stress. Kanskje hadde det vært en ide med ytterligere stress-reduksjon, men dette er avhengig av hvor plaget du er, om det er til å leve med. Enkelte øre-nese-halsleger utreder ulike typer svimmelhet, muligens kan fastlegen din henvise til en slik.

Share this post


Link to post
Share on other sites
alcina

Hei! Først litt om meg selv.Jeg er trønder som deg,57 år,ugift,for tiden langtidsykmeldt.Jeg har i lengre tid lett rundt på nettet etter noen som har lignende symptomer som meg,og

det du beskriver her er nesten eksakt mitt sykdomsbilde.Mine plager går ca.10 år tilbake i tid.Det begynte med plutselige svimmel/ustødighetsanfall på jobb.Etterfulgt av et akutt energitap.Jeg jobber som snekker i industrien.Noen ganger utviklet det seg til hyperventilering.Symptomene og plagene forverret seg kraftig i desember 2004. og ble flere og hissigere.bl.a.Trykk i hodet,svak kvalme,raping/gulping.Urolig mage,med svie rundt anus etter toalettbesøk,Overfølsomhet for lys og lyd,prikking i fotsåle fingre.Samt en følelse av voldsom tretthet.

Det du beskriver mht.kjøpesentre er jo SÅ typisk!Likeså dette med svimmelhet etter fysisk anstrengelse.Jeg var en ivrig jogger tidligere men det blir lengre mellom turene nå desverre.Av og til kan det være en voldsom kraftanstrengelse å ta en runde med støvsugeren. Jeg har som deg vært igjennom de standardiserte undersøkelsene.Fastlegen min fikk meg til å prøve Vival for å dempe spenningene i hodet når der er på det verste.Det hjelper der og da.Har vært til CT og MR røntgen.Gastroskopi,alle mulige blodprøver er tatt.Ingenting unormalt er funnet. Fastlegen min mente at det var verdt å sjekke for krystallsyke,jeg gikk til en utmerket fysioteapeut som ekskluderte det gjennom diverse tester.Han ville at jeg skulle oppsøke en osteopat.Han har heller ingen annen diagnose enn at jeg har spenninger i nakkemusklatur,jeg fikk behandling uten at det har rettet på noe som helst.Jeg prøver for tiden akupunktur men merker ingen bedring etter 4 behandlinger,det som merker det mest er lommeboka.Denne akupunktøren er veldig erfaren og flink.Det er ikke det,men det er frustrerende at ingenting positivt skjer.Jeg må megi at det begynner å slite på humør og krefter etter så lang tid med disse plagene.Det virker invalidiserende.Det merkelige er at jeg kan ha noen symptomsfrie dager imellom(heldigvis),men så kommer tilbakefallet alltid.Iløpet av de siste 10 årene har jeg hatt lange gode perioder.

Det var på en måte bekreftende å lese ditt innlegg,det betyr at jeg ikke er alene om å ha disse merkelige plagene.

Kan du tenke deg videre kontakt og prate om dette?

Vennlig hilsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
tronder75

Hei! Først litt om meg selv.Jeg er trønder som deg,57 år,ugift,for tiden langtidsykmeldt.Jeg har i lengre tid lett rundt på nettet etter noen som har lignende symptomer som meg,og

det du beskriver her er nesten eksakt mitt sykdomsbilde.Mine plager går ca.10 år tilbake i tid.Det begynte med plutselige svimmel/ustødighetsanfall på jobb.Etterfulgt av et akutt energitap.Jeg jobber som snekker i industrien.Noen ganger utviklet det seg til hyperventilering.Symptomene og plagene forverret seg kraftig i desember 2004. og ble flere og hissigere.bl.a.Trykk i hodet,svak kvalme,raping/gulping.Urolig mage,med svie rundt anus etter toalettbesøk,Overfølsomhet for lys og lyd,prikking i fotsåle fingre.Samt en følelse av voldsom tretthet.

Det du beskriver mht.kjøpesentre er jo SÅ typisk!Likeså dette med svimmelhet etter fysisk anstrengelse.Jeg var en ivrig jogger tidligere men det blir lengre mellom turene nå desverre.Av og til kan det være en voldsom kraftanstrengelse å ta en runde med støvsugeren. Jeg har som deg vært igjennom de standardiserte undersøkelsene.Fastlegen min fikk meg til å prøve Vival for å dempe spenningene i hodet når der er på det verste.Det hjelper der og da.Har vært til CT og MR røntgen.Gastroskopi,alle mulige blodprøver er tatt.Ingenting unormalt er funnet. Fastlegen min mente at det var verdt å sjekke for krystallsyke,jeg gikk til en utmerket fysioteapeut som ekskluderte det gjennom diverse tester.Han ville at jeg skulle oppsøke en osteopat.Han har heller ingen annen diagnose enn at jeg har spenninger i nakkemusklatur,jeg fikk behandling uten at det har rettet på noe som helst.Jeg prøver for tiden akupunktur men merker ingen bedring etter 4 behandlinger,det som merker det mest er lommeboka.Denne akupunktøren er veldig erfaren og flink.Det er ikke det,men det er frustrerende at ingenting positivt skjer.Jeg må megi at det begynner å slite på humør og krefter etter så lang tid med disse plagene.Det virker invalidiserende.Det merkelige er at jeg kan ha noen symptomsfrie dager imellom(heldigvis),men så kommer tilbakefallet alltid.Iløpet av de siste 10 årene har jeg hatt lange gode perioder.

Det var på en måte bekreftende å lese ditt innlegg,det betyr at jeg ikke er alene om å ha disse merkelige plagene.

Kan du tenke deg videre kontakt og prate om dette?

Vennlig hilsen

Hei!

Det er jo ikke akkurat oppmuntrende og se at man kanskje kan risikere å ha slike plager resten av livet :)

Merker du noen særlig forskjell etter f.eks flere ukers ferie, sammenlignet med når du har vært i vanlig jobb?

På de "dårlige" dagene, er det noe du pleier å gjøre som du vet hjelper eller demper problemet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
alcina

Hei!

Det er jo ikke akkurat oppmuntrende og se at man kanskje kan risikere å ha slike plager resten av livet :)

Merker du noen særlig forskjell etter f.eks flere ukers ferie, sammenlignet med når du har vært i vanlig jobb?

På de "dårlige" dagene, er det noe du pleier å gjøre som du vet hjelper eller demper problemet?

Hei igjen!

Takk for svar.Nei,oppmuntrende er det ikke ,men etter så mange år vet jeg at det ikke er livstruende,og det er da alltid noe å notere på pluss siden :-).

Det frustrerende er at jeg ikke får noen diagnose.Du skriver at du har vært mye plaget med forkjølelse og influensa.Det har jeg også,og ofte etterfulgt av bihulebetennelse.Vet ikke om det er noen forbindelse der...men fikk en skikkelig influensa raptus i romjula sist.Da virket det som plagene forsvant,det virket som om influensa viruset overstyrte plagene.Høres det fornuftig ut :-)?

Jeg var skikkelig syk i 8-10 dager..og svimmelheten /ubalansen var fraværende.Trodde jeg var fri dævelskapen..og begynte på jobb i 50% stilling.Men.....så kom de langsomt snikende tilbake :-(

Jeg gjør ikke noe spesielt på gode eller dårlige dager.Det som skjer er at jeg alltid er opplagt og "klar "i hodet om morgenen når jeg vokner.Mens jeg lager frokost kan det ustøheten og spenningen i hodet komme.Det eneste som hjelper da er å sitte ned eller ligge rett ut og bare slappe av.Har også merket at jeg etter en biltur,blir veldig ustø idet jeg stopper og går ut av bilen.En annen ting er at lett blir ustø i mørke rom,før lystet slår seg på.Jeg merket at jeg i høst ble ustø i mørke partier av veien da jeg er ute og går/jogger.

Merker jeg forskjell etter lengre ferie? Ja,det er litt interresant.Saken er at jeg fikk ett lett hjerteinfarkt i mars ifjor.(skjedde under en joggetur).Jeg var heldig og er fullt restituert av det nå.Plagene var der før infarktet kom,jeg forbinder ikke det men disse plagene.Jeg ble da sykmeldt i lengre tid selvsagt og da var plagene borte.Så begynte jeg i full jobb igjen etter sommerferien.Det fungerte fint i 3 uker før plagene var tilbake.Siden da har jeg vært 50-100 % sykmeldt.

Det er mulig det er ett mønster her,langvarig hvile bedrer situasjonen....kanskje.

Jeg har kommet til at man ikke skal konkludere med noe når det gjelder disse symptomene.

Den siste måneden har visse ting blitt tydeligere.Plagene er mye verre i oppreist stilling og når jeg beveger meg.Det tyder jo på at det er noe med balanseorganene.Men som jeg sa tidligere,hverken skolemedisin eller alternativ behandling har avdekket noe "unormalt".

Jeg venter på time til nevrologisk undersøkelse på St.Olav.Jeg må prøve alle muligheter.Har ikke noe valg.

Jeg veit ikke om du er obs på ME eller myalgisk encefalopati?

(kronisk tretthets syndrom)

Disse symptomene kan relateres

til ME,men ME har en masse andre signifikante symptomer som jeg IKKE har..heldigvis.

Hold motet oppe.Hvem vet plutselig kan plagene forsvinne.Det har skjedd for meg også tidligere.Jeg tror ikke dette er psykisk,selv om noen har antydet det.Men at plagene "psyker" en ned er noe annet.

Færra itj nålles....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

tronder75

Sånn har jeg det også, og jeg har fått påvist B12-mangel. Når man mangler B12 (eller har for lavt nivå), blir man ofte svimmel og får balanseproblemer. Det kan være en grunn til å holde et øye med B12-nivået også.

B12 er en b-vitamintype?

Share this post


Link to post
Share on other sites
tronder75

Hei igjen!

Takk for svar.Nei,oppmuntrende er det ikke ,men etter så mange år vet jeg at det ikke er livstruende,og det er da alltid noe å notere på pluss siden :-).

Det frustrerende er at jeg ikke får noen diagnose.Du skriver at du har vært mye plaget med forkjølelse og influensa.Det har jeg også,og ofte etterfulgt av bihulebetennelse.Vet ikke om det er noen forbindelse der...men fikk en skikkelig influensa raptus i romjula sist.Da virket det som plagene forsvant,det virket som om influensa viruset overstyrte plagene.Høres det fornuftig ut :-)?

Jeg var skikkelig syk i 8-10 dager..og svimmelheten /ubalansen var fraværende.Trodde jeg var fri dævelskapen..og begynte på jobb i 50% stilling.Men.....så kom de langsomt snikende tilbake :-(

Jeg gjør ikke noe spesielt på gode eller dårlige dager.Det som skjer er at jeg alltid er opplagt og "klar "i hodet om morgenen når jeg vokner.Mens jeg lager frokost kan det ustøheten og spenningen i hodet komme.Det eneste som hjelper da er å sitte ned eller ligge rett ut og bare slappe av.Har også merket at jeg etter en biltur,blir veldig ustø idet jeg stopper og går ut av bilen.En annen ting er at lett blir ustø i mørke rom,før lystet slår seg på.Jeg merket at jeg i høst ble ustø i mørke partier av veien da jeg er ute og går/jogger.

Merker jeg forskjell etter lengre ferie? Ja,det er litt interresant.Saken er at jeg fikk ett lett hjerteinfarkt i mars ifjor.(skjedde under en joggetur).Jeg var heldig og er fullt restituert av det nå.Plagene var der før infarktet kom,jeg forbinder ikke det men disse plagene.Jeg ble da sykmeldt i lengre tid selvsagt og da var plagene borte.Så begynte jeg i full jobb igjen etter sommerferien.Det fungerte fint i 3 uker før plagene var tilbake.Siden da har jeg vært 50-100 % sykmeldt.

Det er mulig det er ett mønster her,langvarig hvile bedrer situasjonen....kanskje.

Jeg har kommet til at man ikke skal konkludere med noe når det gjelder disse symptomene.

Den siste måneden har visse ting blitt tydeligere.Plagene er mye verre i oppreist stilling og når jeg beveger meg.Det tyder jo på at det er noe med balanseorganene.Men som jeg sa tidligere,hverken skolemedisin eller alternativ behandling har avdekket noe "unormalt".

Jeg venter på time til nevrologisk undersøkelse på St.Olav.Jeg må prøve alle muligheter.Har ikke noe valg.

Jeg veit ikke om du er obs på ME eller myalgisk encefalopati?

(kronisk tretthets syndrom)

Disse symptomene kan relateres

til ME,men ME har en masse andre signifikante symptomer som jeg IKKE har..heldigvis.

Hold motet oppe.Hvem vet plutselig kan plagene forsvinne.Det har skjedd for meg også tidligere.Jeg tror ikke dette er psykisk,selv om noen har antydet det.Men at plagene "psyker" en ned er noe annet.

Færra itj nålles....

Jeg har lagt merke til at svimmelheten blir veldig svak eller ikke-eksisterende når jeg har feber. Pussig greie. Det har også samme tendensen ved alkohol, men det kan slå begge veier, altså det har hendt at det har blitt mye værre også.

Share this post


Link to post
Share on other sites
alcina

Jeg har lagt merke til at svimmelheten blir veldig svak eller ikke-eksisterende når jeg har feber. Pussig greie. Det har også samme tendensen ved alkohol, men det kan slå begge veier, altså det har hendt at det har blitt mye værre også.

Hei igjen!

Det stemmer med mine erfaringer mht. feber.

Jeg snakket med akupunktøren on dette.Hun mente at det var slik at kroppen taklet en "plage" om gangen.Høres det logisk ut?

Også alkoholinntak merker jeg kan gi forskjellige utslag.Noen ganger forsvinner svimmelheten,mens andre ganger blir den forsterket.

Hvordan starter et svimmelanfall for deg.? Hvordan føles kroppen? Blir bevegelsene stive og robotaktige?Har du noen følelse av energitap?Merker du noen forskjell om du sitter/ligger eller er stående /gående?

ha en god dag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tronder75

Hei igjen!

Det stemmer med mine erfaringer mht. feber.

Jeg snakket med akupunktøren on dette.Hun mente at det var slik at kroppen taklet en "plage" om gangen.Høres det logisk ut?

Også alkoholinntak merker jeg kan gi forskjellige utslag.Noen ganger forsvinner svimmelheten,mens andre ganger blir den forsterket.

Hvordan starter et svimmelanfall for deg.? Hvordan føles kroppen? Blir bevegelsene stive og robotaktige?Har du noen følelse av energitap?Merker du noen forskjell om du sitter/ligger eller er stående /gående?

ha en god dag.

På de "dårlige" dagene føler jeg ikke den starter, den bare er der hele tiden. Jeg kjenner meg ikke igjen i noen robotaktighet.

Vedr. at det føles bedre ved feber og ofte alkokhol tenker jeg at det er fordi kroppen i de situasjonene slapper mere av.

Det føles værre å være gående eller stående når det er ille. Det forsvinner ikke om jeg sitter eller ligger, men det føles likevel bedre ut, eller som en hvile sammenlignet med å være stående/gående.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thomas1988

Hei.

Har noen av dere funnet en løsning for deres plager?

Kjenner meg godt igjen i mange av dere. fått påvist fobisk postural vertigo av kiropraktor.

Vet ikke helt om jeg tror på det.

 

Noen tanker?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lillemus
34 minutter siden, Thomas1988 skrev:

Hei.

Har noen av dere funnet en løsning for deres plager?

Kjenner meg godt igjen i mange av dere. fått påvist fobisk postural vertigo av kiropraktor.

Vet ikke helt om jeg tror på det.

 

Noen tanker?

Det er 11,5 år siden noen svarte i denne tråden så det er vel lite trolig at du får svar... Kanskje får du flere svar dersom du starter en ny tråd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Har det samme... vært plaget i et helt år nå. Dro til utlandet og fikk en medisin som heter betaserc denne skal vist virke mot svimmelhet...

Anonymkode: 03c71...952

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...