Gjest Memilie Skrevet 8. mars 2006 Del Skrevet 8. mars 2006 Leste i dag at det ikke er bra å spise for mye sushi, fordi det er funnet mange tungmetaller i fisken. (i følge en amerikansk undersøkelse)Det var spesielt høye verdier av kvikksølv i tunfisk. Tunfisken blir beskrevet som uspiselig. Jeg elsker suhsi, men nå vet jeg ikke lenger for kvikksølv vil jeg ikke ha i meg. Men hovedspørsmålet mitt er: Hvorfor er det farligere å spise rå fisk, enn kokt, med hensyn på innhold av tungmetaller? Hvis det er farlig å spise shusi så burde vi vel passe oss for stekt fisk også, men det sier artikkelen ingen ting om.Den har sushi som hovedoverskrivt slik at den får det til å se ut som om at tungmetaller er høyere konsentrert i rå enn i behandlet fisk, er dette rett? Hvilke andre fiskesorter bør vi holde oss unna? Og hva med fiskelever og rogn? Hvilke fiskesorter blir ansett som de tryggeste? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bodysmart Skrevet 3. juni 2006 Del Skrevet 3. juni 2006 Hovedregelen er at store fisker inneholder mye mer tungmetaller enn de små. Fisk som selges på boks er små fisk. Hva de bruker til å lage sushi kan vel variere. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.