Gjest Wannabesunn Skrevet 16. mars 2006 Del Skrevet 16. mars 2006 Ble mange innlegg på meg i dag, men kom på enda et spørsmål... Er havremel sunnere enn hvetemel? I så fall kan jeg jo lage pannekaker (havrelapper) basert på havremel og ikke hvetemel som jeg har skjønt ikke er så bra? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
citygirl Skrevet 16. mars 2006 Del Skrevet 16. mars 2006 Hvis du får til å lage gode pannekaker av hvetemel - må du gjerne dele oppskriften med oss... Havremel regnes som sunnere sånn "hjerte/kar"-messig enn hvetemel. Det skal visstnok bidra til å senke kolesterolet. Men hvis du tenker sånn alminnelig sunne pannekaker - kan du jo bare bytte ut noe av den fine siktede melet med noe sammalt/grovt mel så det blir mere fiber. Hvetemel er ikke usunt (bortsett fra de med cøliaki som ikke tåler hvete!) men alle bør tilstrebe å spise mest mulig grovt mel og ikke bare hvitt mel. Kjøpt sammalt eller grovt mel og spe ut det fine melet i pizzadeiger og pannekakerøra så får du litt mer fiber inn "gratis" ;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
citygirl Skrevet 16. mars 2006 Del Skrevet 16. mars 2006 Hvis du får til å lage gode pannekaker av hvetemel - må du gjerne dele oppskriften med oss... Havremel regnes som sunnere sånn "hjerte/kar"-messig enn hvetemel. Det skal visstnok bidra til å senke kolesterolet. Men hvis du tenker sånn alminnelig sunne pannekaker - kan du jo bare bytte ut noe av den fine siktede melet med noe sammalt/grovt mel så det blir mere fiber. Hvetemel er ikke usunt (bortsett fra de med cøliaki som ikke tåler hvete!) men alle bør tilstrebe å spise mest mulig grovt mel og ikke bare hvitt mel. Kjøpt sammalt eller grovt mel og spe ut det fine melet i pizzadeiger og pannekakerøra så får du litt mer fiber inn "gratis" ;-) Rettelse - hvis du får til gode pannekaker på HAVREMEL. Skulle det være. Sorry;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. mars 2006 Del Skrevet 16. mars 2006 Vanlig hvitt hvetemel inneholder veldig lite næringsstoffer. Når jeg lager pannekaker bruker jeg både havremel, spelt, sammalt, bygg, rug og havregryn. Bare bland som du vil, bruk samme forhold mellom tørt og vått. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.