OSLO9 Skrevet 11. juli 2006 Del Skrevet 11. juli 2006 Hei - startet trening til Oslo maraton for ca 8 uker siden. Løper korte distanser nå, max 6-10 km. Pluss intervalltrening. Problemet er at jeg får hold i øverst midt på magen, eller på høyre side. Det er så plagsomt at jeg må stoppe løping. Når jeg løper kl fire på ettermiddagen har jeg ikke spist siden kl 1100. Veldig veldig plagsomt når dette skjer. Nesten alltid etter fire til fem km. Og er praktisk talt ikke sliten engang, men kan ikke fortsette løpingen fordi jeg nesten får ikke puste. Har trent regelmessig 3 til 5 ganger i uken i 2 mnd., så man skulle tro formen var ok. KAN det finnes noen annen forklaring? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snacky1365380698 Skrevet 13. juli 2006 Del Skrevet 13. juli 2006 Du må drikke eller spise noe litt nærmere løpingen. Hold oppstår ofte fordi man ikke tilfører kroppen/blodet nok vann. Gidder ikke å slå opp i boken jeg har hvor det står profft forklart, men cluet er vann/væske/næring. Men igjen, ikke drikk/spis for mye. Man kan få hold av det også (men det vet du vel). Når det er snakk om maraton, er det jo helt klart at næringsinntaket har veldig mye å si for prestajsjonen. Det å spise kl 11 før en lang tur flere timer senere holder jo såklart ikke! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege Skrevet 14. august 2006 Del Skrevet 14. august 2006 Det er eiendommelig, men enkelte må langsomt bygge seg opp over lang tid før det går bra med løping uten at man får hold. Jeg har erfart at enkelte trenger både 2og 3 år før lengevarende løping går bra uten plager. Jeg pleier å foreslå vekselvis løping og gange, 2-3 km ad gangen og at det andre dager bare blir sykling. Ellers går jeg ut ifra at du er frisk og rask. Er du i tvil om dette er det kanskje en ide med en helsesjekk hos fastlegen. Hold på hø. side skyldes for oftest opphopning av blod i leversirkulasjonen og kan som du forstår, trenes bort. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.