sheba Skrevet 1. november 2006 Skrevet 1. november 2006 Nå håper jeg på litt hjelp fra kokkene her inne:) Skal ha folk på middag og har fått en hjortestek på 2 kilo men har aldri tilberedt dette før. Det eneste av viltkjøtt jeg er vant til er elg... noen med en god oppskrift? gjerne tips om tilbehør også 0 Siter
gutt23 Skrevet 1. november 2006 Skrevet 1. november 2006 Brun steken godt på alle sider i en vid jerngryte sammen med opphakket gulrot, selleri, purre og løk. Slå på vann og fløte til det dekker vel halve steken. Ha i en kvast rosmarin. Sett gryten i en forhåndsvarmet ovn med overvarme på 120 grader. Stek til kjernetemperatur 54 grader. Snu kjøttet av og til så overflaten får farge. Når kjøttet er ferdig, tar du det ut og lar det hvile mens det flytende kokes ned til en tykk saus. Til slutt siles sausen. Jevnes hvis nødvendig. Smak til med salt og pepper. Sjampinjong, mandelpotet og løk skjæres i passende biter og stekes gylne og møre i smør. Brokkoli, purre, aspargesbønner og blomkål kokes forsiktig møre (men ikke bløte!). mmm nå fikk jeg vann i munn 0 Siter
NeaNoor Skrevet 1. november 2006 Skrevet 1. november 2006 Fikk denne servert for ikke så lenge siden. Helt utrolig godt. http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968326.asp 0 Siter
sheba Skrevet 1. november 2006 Forfatter Skrevet 1. november 2006 Brun steken godt på alle sider i en vid jerngryte sammen med opphakket gulrot, selleri, purre og løk. Slå på vann og fløte til det dekker vel halve steken. Ha i en kvast rosmarin. Sett gryten i en forhåndsvarmet ovn med overvarme på 120 grader. Stek til kjernetemperatur 54 grader. Snu kjøttet av og til så overflaten får farge. Når kjøttet er ferdig, tar du det ut og lar det hvile mens det flytende kokes ned til en tykk saus. Til slutt siles sausen. Jevnes hvis nødvendig. Smak til med salt og pepper. Sjampinjong, mandelpotet og løk skjæres i passende biter og stekes gylne og møre i smør. Brokkoli, purre, aspargesbønner og blomkål kokes forsiktig møre (men ikke bløte!). mmm nå fikk jeg vann i munn Tusen takk:) hørtes veldig godt ut. Den er notert! 0 Siter
sheba Skrevet 1. november 2006 Forfatter Skrevet 1. november 2006 Fikk denne servert for ikke så lenge siden. Helt utrolig godt. http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968326.asp Tusen takk for link:) den så kjempegod ut.. Litt nervøst når man aldri har tilberedt dette før, men så lenge jeg er nøye med fremgangsmåte bør det gå bra:) 0 Siter
musikeren Skrevet 1. november 2006 Skrevet 1. november 2006 Stikkord: Langtidssteiking. Det blir skikkelig snadder! Bruk steiketermometer, og steik steika på 75 grader. Beregn fem-seks timer. Ser at en under her sier at kjernetemperaturen skal være 54 grader. Det synes jeg høres lite ut... Sjekk det skikkelig ut. Jeg ville tru kanskje 60-65 er mer riktig. Skader jo heller ikke å la steika ligge i marinade eller innsmurt i krydder noen timer før du steiker den. 0 Siter
sheba Skrevet 1. november 2006 Forfatter Skrevet 1. november 2006 Stikkord: Langtidssteiking. Det blir skikkelig snadder! Bruk steiketermometer, og steik steika på 75 grader. Beregn fem-seks timer. Ser at en under her sier at kjernetemperaturen skal være 54 grader. Det synes jeg høres lite ut... Sjekk det skikkelig ut. Jeg ville tru kanskje 60-65 er mer riktig. Skader jo heller ikke å la steika ligge i marinade eller innsmurt i krydder noen timer før du steiker den. Akkurat det med temperaturen syntes jeg også kanskje var i minste laget.... får lete litt rundt og se om jeg finner noe om akkurat dette, jeg er ikke så veldig glad i helt rosa kjerne i kjøttet.. mener og huske at når jeg lagde roastbeef sist så var kjernetemperaturen temmelig nær 70 grader, mulig jeg husker feil.. takk for svar:) 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 1. november 2006 Skrevet 1. november 2006 Akkurat det med temperaturen syntes jeg også kanskje var i minste laget.... får lete litt rundt og se om jeg finner noe om akkurat dette, jeg er ikke så veldig glad i helt rosa kjerne i kjøttet.. mener og huske at når jeg lagde roastbeef sist så var kjernetemperaturen temmelig nær 70 grader, mulig jeg husker feil.. takk for svar:) Jupp, viltkjøtt skal vel ha høyere kjernetemperatur enn oksekjøtt. Og selv om jeg liker biffen rosa inni, er 54 grader noen grader for lite selv om vi snakker oksekjøtt. Jeg har aldri stekt hjort, men 54 høres ut som 10 grader for lite. 0 Siter
sheba Skrevet 1. november 2006 Forfatter Skrevet 1. november 2006 Jupp, viltkjøtt skal vel ha høyere kjernetemperatur enn oksekjøtt. Og selv om jeg liker biffen rosa inni, er 54 grader noen grader for lite selv om vi snakker oksekjøtt. Jeg har aldri stekt hjort, men 54 høres ut som 10 grader for lite. ja, tror jeg forsøker meg med noe over 65 grader:) Får nesten prestasjonsangst her når jeg ser de fine oppskriftene de anbefaler her, hehe jeg får bare være nøye med jobben... har iallfall masse arbeidslyst på kjøkkenet nå som alt er NYTT! 0 Siter
musikeren Skrevet 1. november 2006 Skrevet 1. november 2006 Akkurat det med temperaturen syntes jeg også kanskje var i minste laget.... får lete litt rundt og se om jeg finner noe om akkurat dette, jeg er ikke så veldig glad i helt rosa kjerne i kjøttet.. mener og huske at når jeg lagde roastbeef sist så var kjernetemperaturen temmelig nær 70 grader, mulig jeg husker feil.. takk for svar:) Nja... Trur kanskje 70 grader blir litt mye igjen. Helt gjennomstekt skal den nå tross alt ikke være. Hvis ikke du liker den sånn da. Men du veit hva kokkegutta sier? Gjennomstekt biff=ødelagt biff. Og det samme med hjortesteik. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.