Gå til innhold

Trenger du middagstips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg ser ofte tråder hvor folk etterlyser middagstips, så tenkte jeg skulle dele to av mine favorittoppskrifter med dere. De er ganske egenkomponerte, men mange liker de i hvert fall :) Begge er en form for pastagryte og personlig bruker jeg alltid fullkornspasta. Men man kan selvfølgelig bruke vanlig, om man foretrekker det. Eventuelt kan man bruke ris til den første oppskriften.

Begge inneholder basilikum/timian buljong. Man finner dette i store matbutikker og den er veldig fin, spesielt for oss som ikke klarer å holde ferske urter i livet.

_______________________________

BØNNEGRYTE

En boks med brune bønner

En boks med hakkede tomater

To spiseskjeer tomatpurè

En løk

To fedd hvitløk

To gulrøtter

En squash

En paprika

En terning kjøttbuljong

To terninger med timian/basilikum buljong

Fullkornspasta

1) Hakk opp alle grønnsakene. Squashen kan fint være litt stor, samme med paprikaen. Alt annet finhakkes.

2) Sett over 1,5-2 dl vann og bland ut all buljongen i det.

3) Sett pastaen til koking.

4) Varm stekepanna og ha oppi sunn olje (trenger ikke mye). Stek hvitløk, løk og gulrøtter noen minutter, før du slenger oppi paprikaen og squashen. Stek noen minutter til.

5) Hell over buljongen og kok opp i ca. 5 minutter (til squashen er litt myk).

6) Miks inn hakkede tomater og tomatpurè. Strø over litt pepper. Noen vil ha salt også, men husk at det er mye buljong, så det er strengt tatt ikke nødvending.

7) Tilsett tilslutt bønnene og la det stå putre litt.

8) Miks det hele med den ferdigkokte pastaen.

Det kan serveres med brød, om du ønsker det. Dette kan brukes som vegetarrett også. Bare erstatt kjøttbuljongen med grønnsaksbuljong. Om du skal bruke den som restemat senere eller må ha kjøtt i middagen din, så steker du noen oppskjærte kalkunpølser og slenger oppi.

_______________________________

PASTA M/ SVINEKJØTT

Fullkornspasta (helst ikke spaghetti)

Renskåret svinekjøtt

1 brokkolibunt

2 gulrøtter

1 purre

Matfløte

2 timian/basilikum buljongterninger

2 fedd hvitløk

Persille

1) Sett pastaen på koking.

2) Kutt purren i ringer, brokkolien i mindre biter og strimle gulrøttene.

3) Hakk opp hvitløken og stek denne i pannen sammen med svinekjøttet.

4) Mot slutten av pastaens koketid slenger du oppi grønnsakene.

5) Hell av vannet og sett kaserollen tilbake på stekovnen. Ha oppi svinekjøtt og hvitløk.

6) Hell over matfløte, smuldre buljongen over, strø over litt salt og pepper. Bland godt sammen.

7) Finhakk persille og strø over.

Grønnsakene her kan med fordel dobles, men jeg ville ikke ta for hardt i, om noen har aversjoner for brokkoli, for eksempel.

Videoannonse
Annonse
Gjest annlovinda
Skrevet

Takk for det. Skrev de ut, og skal prøve de en dag til uken. Hørtes godt ut iallefall.

Skrevet

Takk for det. Skrev de ut, og skal prøve de en dag til uken. Hørtes godt ut iallefall.

Fint, håper du liker de :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...