Gjest Osteberta Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Hvordan lager jeg gelelokket til ostekaken? Gjør jeg som det står på pakken.. lager vanlig gele med 5 dl.vann eller lager jeg den sterkere m/2,5 dl. vann? Noen som kan gi meg noen gode råd her? Takker så mye!:-) 0 Siter
Gjest kakemons Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Jeg lager gelèlokket med litt mindre vann, slik at ikke lokket blir så "tykt", jeg bruker 3 dl vann istedenfor 5. Men er dere glad i gelè så går det fint an å bruke 5 dl. 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Lag den som vanlig, du. Jeg pleier å ta litt mindre vann, kanskje 4,5 dl. Og så varmer jeg bare halvparten av vannet, rører ut pulveret og tilsetter resten av vannet kaldt. Da kjøles geleen kjappere ned til bruk på kaka. 0 Siter
Gjest Osteberta Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Jeg lager gelèlokket med litt mindre vann, slik at ikke lokket blir så "tykt", jeg bruker 3 dl vann istedenfor 5. Men er dere glad i gelè så går det fint an å bruke 5 dl. 3 dl i steden for 5 dl. er kanskje lurt ja! Takk for tips!:-) 0 Siter
Gjest Osteberta Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Lag den som vanlig, du. Jeg pleier å ta litt mindre vann, kanskje 4,5 dl. Og så varmer jeg bare halvparten av vannet, rører ut pulveret og tilsetter resten av vannet kaldt. Da kjøles geleen kjappere ned til bruk på kaka. Ok, det var lurt ja! Tusen takk for tipset! :-) 0 Siter
Gjest kakemons Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Lag den som vanlig, du. Jeg pleier å ta litt mindre vann, kanskje 4,5 dl. Og så varmer jeg bare halvparten av vannet, rører ut pulveret og tilsetter resten av vannet kaldt. Da kjøles geleen kjappere ned til bruk på kaka. Det gjør jeg også, både med lokket og gelèen jeg har inni selve kaka, da går det så fort å lage kaken. Og så er det viktig at ostefyllet med gelèen har stivnet før vi tar på topplokket .... det gjorde ikke jeg første gang jeg lagde kaka , den ble ikke mye pen. 0 Siter
Gemini Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 Jeg bruker ca halv mengde vann av det som står på pakken. Synes det er best at geleen er litt fastere i konsistensen når den skal være oppå kaken, og ikke bare i en skål med vaniljesaus. 0 Siter
Trollmor Skrevet 9. desember 2006 Skrevet 9. desember 2006 3 dl i steden for 5 dl. er kanskje lurt ja! Takk for tips!:-) Heisann! :-) Ostekake er favorittkaka mi, nam!! I min oppskrift står det halv mengde vann i forhold til det som står på pakken. Bruker også halv mengde vann på geleen som skal være inni kaka! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.