Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed

Cøliaki skyldes at gluten, et protein som finnes i hvete, rug, bygg og til en viss grad havre, skader tarmtottene slik at de går til grunne. Tarmtottene er ansvarlige for å suge opp næringsstoffene i maten. De vanligste symptomene ved cøliaki er derfor vekttap, diare, luftplager og tretthet. Hvis man bytter ut kornproduktene med mais, ris og soya vokser tarmtottene ut igjen og plagene forsvinner.

Hovedingrediensene i øl er malt, gjær, humle og vann. Malt er som regel spiret bygg, og av den grunn bør man ikke drikke øl hvis man lider av cøliaki. I Sør-Amerika, Afrika og i Østen blir det laget øl basert på mais og ris. Disse kan du kanskje drikke. De har imidlertid gjerne kortere holdbarhetstid enn øl brygget på byggmalt, og det begrenser tilgjengeligheten i vår del av verden. Et mer praktisk alternativ er å velge cider ettersom det er brygget av frukt, vanligvis eple og pære. Cider er tilgjengelig både i dagligvarehandler og på Vinmonopolet.

Vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...