Gjest lurer på mye Skrevet 4. mai 2001 Del Skrevet 4. mai 2001 det står her inne et sted at mugg og brent mat kan ofte danne giftstoffer og kan også fremkalle kreft. Giftstoffene kan ødelegge leveren. Vi oppfordres til å hive all muglet mat uansett om det bare er en synlig del vi bare kunne ta bort. Men hvis det er så usynlig lite muglet så vi ikke ser det så godt, eller bare er litt svidd så vi spiser det uansett, tar vi noe skade av det da ? Hvis det bare er snakk om små mengder ?? Er det sånn akutt skade,eller går det over tid ? Hvor skadelig er dette egentlig? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/26475-mugg-og-svidd-mat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrob Skrevet 7. mai 2001 Del Skrevet 7. mai 2001 Det er enkelte muggsopparter som kan produsere giftige stoffer, bl.a. noe som heter aflatoksin. Dette kan være medvirkende til flere ulike sykdommer og sannsynligvis også en medvirkende faktor ved utvikling av visse kreftformer, f. eks. leverkreft. Det er derfor man ikke skal spise mat som er forurenset med mugg. Det føres kontroll for aflatoksin innholdet i matvarer, men selvfølgelig kan man ikke kontrollere for det som dannes når maten blir stående på kjøkkenbenken hjemme hos oss. Man regner med at evt. små mengder av toksin som dannes av sopp som ikke er synlig er for lite til å ha noe sykdomsfremkallende effekt. Vennlig hilsen Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/26475-mugg-og-svidd-mat/#findComment-109322 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.