Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Er det noen som liker lungemos, og har det til middag av og til?

Da jeg var liten var det en vanlig middagsrett, og mange i min klasse syntes det var noe av det beste som fantes. Søstera mi spiste gjerne en hel pakke alene.

Nå har jeg inntrykk av at ingen spiser lungemos lenger. Er det helt ut?

Jeg har ikke spist det på evigheter heller, da jeg har en mann som absolutt ikke vil ha det. Men nå har jeg kjøpt en pakke, og tenkte å lage det til meg og ungene en dag, så får vi se om de tør å smake.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Det smaker godt, men jeg klarer ikke fri meg fra navnet... Lunge - mos, mosa lunger...

Det blir bare for ekkelt for meg!

I Haugesund der jeg kommer fra het det ikke lungemos, men finker.

Sikkert lurt å kalle det noe annet enn lungemos. Er enig i at det høres ekkelt ut.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/#findComment-2166926
Del på andre sider

I Haugesund der jeg kommer fra het det ikke lungemos, men finker.

Sikkert lurt å kalle det noe annet enn lungemos. Er enig i at det høres ekkelt ut.

Så morsomt at det heter finker hos deg, Tonette! Jeg har en dansk bok om gamle bonderetter, og har aldri fattet hva finker er, men nå tror jeg at jeg skjønner det.

:)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/#findComment-2166940
Del på andre sider

Annonse

Jeg elsker lungemos! Vi har det til middag innimellom, og alle i familien liker det. Steker den sammen med masse hakka løk, skikkelig deilig mat.

Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/#findComment-2166985
Del på andre sider

Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på.

Sånn gjør vi det og. Jeg synes også det er godt med kål til, og flatbrød.

Har aldri forsøkt stekt lungemos men kanskje jeg skal forsøke det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/#findComment-2166990
Del på andre sider

Gjest ChiengMai

Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på.

Den er grøt som stekt også. Blir vel mer kokt enn stekt kanskje, uansett.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/#findComment-2167002
Del på andre sider

Gjest ChiengMai

Vi kaller det hakkemat og har hatt det innimellom ja. Hadde det ofte da jeg var liten, antagelig var det billig mat. :o)

Ungene liker det, de gjorde i alle fall det, både eksen og kjæresten også.

Hakkamat og lungemos er i følge min mor og svigermor to forskjellige ting. Hakkamat er ikke en gang godt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/268196-lungemos/#findComment-2167003
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...