Tonette Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Er det noen som liker lungemos, og har det til middag av og til? Da jeg var liten var det en vanlig middagsrett, og mange i min klasse syntes det var noe av det beste som fantes. Søstera mi spiste gjerne en hel pakke alene. Nå har jeg inntrykk av at ingen spiser lungemos lenger. Er det helt ut? Jeg har ikke spist det på evigheter heller, da jeg har en mann som absolutt ikke vil ha det. Men nå har jeg kjøpt en pakke, og tenkte å lage det til meg og ungene en dag, så får vi se om de tør å smake. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Jeg elsker lungemos! Vi har det til middag innimellom, og alle i familien liker det. Steker den sammen med masse hakka løk, skikkelig deilig mat. 0 Siter
Gyda Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Jeg har aldri smakt det. Vi hadde det aldri til middag da jeg vokste opp, og det frister ikke heller. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Jeg har aldri smakt det. Vi hadde det aldri til middag da jeg vokste opp, og det frister ikke heller. Samma her. 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Det smaker godt, men jeg klarer ikke fri meg fra navnet... Lunge - mos, mosa lunger... Det blir bare for ekkelt for meg! 0 Siter
mrxx Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Samme erfaring har jeg som deg. Før virket det som om dette spistes ukentlig,hørte ofte om det. Jeg spiste det som guttunge, men spiser det ikke nå. Jeg synes ikke det ser appetittelig ut, grå død farge. 0 Siter
Gjest Princess Peach Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Har aldri smakt det, og det er heller ikke noe som frister. Tror det er mye på grunn av navnet. 0 Siter
Tonette Skrevet 26. februar 2007 Forfatter Skrevet 26. februar 2007 Det smaker godt, men jeg klarer ikke fri meg fra navnet... Lunge - mos, mosa lunger... Det blir bare for ekkelt for meg! I Haugesund der jeg kommer fra het det ikke lungemos, men finker. Sikkert lurt å kalle det noe annet enn lungemos. Er enig i at det høres ekkelt ut. 0 Siter
GoodTimes Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Vi skal ha det i dag! Med kokt blomkål og poteter til. Det er dødsgodt. For det første vokste vi begge opp med det, for det andre har vi spist mye innmat som likner f.eks. i Frankrike - og i Skottland, der det heter haggis og er lysere og mer klebrig. 0 Siter
GoodTimes Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 I Haugesund der jeg kommer fra het det ikke lungemos, men finker. Sikkert lurt å kalle det noe annet enn lungemos. Er enig i at det høres ekkelt ut. Så morsomt at det heter finker hos deg, Tonette! Jeg har en dansk bok om gamle bonderetter, og har aldri fattet hva finker er, men nå tror jeg at jeg skjønner det. 0 Siter
Gjest lasse lurt Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Har heldigvis råd til å kjøpe annet enn det som blir til overs ved slakt. Pføy! 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Vi kaller det hakkemat og har hatt det innimellom ja. Hadde det ofte da jeg var liten, antagelig var det billig mat. ) Ungene liker det, de gjorde i alle fall det, både eksen og kjæresten også. 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Jeg elsker lungemos! Vi har det til middag innimellom, og alle i familien liker det. Steker den sammen med masse hakka løk, skikkelig deilig mat. Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på. 0 Siter
Tonette Skrevet 26. februar 2007 Forfatter Skrevet 26. februar 2007 Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på. Sånn gjør vi det og. Jeg synes også det er godt med kål til, og flatbrød. Har aldri forsøkt stekt lungemos men kanskje jeg skal forsøke det. 0 Siter
Tonette Skrevet 26. februar 2007 Forfatter Skrevet 26. februar 2007 Jeg elsker lungemos! Vi har det til middag innimellom, og alle i familien liker det. Steker den sammen med masse hakka løk, skikkelig deilig mat. Hva pleier du å servere til? Poteter, saus? 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Hva pleier du å servere til? Poteter, saus? Kun poteter. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på. Den er grøt som stekt også. Blir vel mer kokt enn stekt kanskje, uansett. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 26. februar 2007 Skrevet 26. februar 2007 Vi kaller det hakkemat og har hatt det innimellom ja. Hadde det ofte da jeg var liten, antagelig var det billig mat. ) Ungene liker det, de gjorde i alle fall det, både eksen og kjæresten også. Hakkamat og lungemos er i følge min mor og svigermor to forskjellige ting. Hakkamat er ikke en gang godt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.