Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hakkamat og lungemos er i følge min mor og svigermor to forskjellige ting. Hakkamat er ikke en gang godt.

Vi brukte i alle fall begge navnene om samme maten. :o)

Skrevet

Steker det?! Vi hiver den i en kasserolle og varmer den opp så den blir til en slags grøt. Serveres med poteter og gulrot til, jeg synes også kålrot er veldig godt attåt og må ha ketchup på.

*urk*

Skrevet

Vi spiser det til middag vi. Ungene her syns det er godt. Men vi steker den istedet for å koke den. Da blir den litt fastere.

Har potetmos, rå løk og rødbeter til.

tzatziki1365380058
Skrevet

Vi skal ha det i dag! Med kokt blomkål og poteter til. Det er dødsgodt.

For det første vokste vi begge opp med det, for det andre har vi spist mye innmat som likner f.eks. i Frankrike - og i Skottland, der det heter haggis og er lysere og mer klebrig.

"og i Skottland, der det heter haggis og er lysere og mer klebrig."

Fikk ikke egentlig mer lyst på det etter den informasjonen her :)

"lysere og mer klebrig"... URK!!

Skrevet

Innvoller spiser jeg ikke så lenge det finnes alternativer.

hidi, the scorpion
Skrevet

Vi skal ha det i dag! Med kokt blomkål og poteter til. Det er dødsgodt.

For det første vokste vi begge opp med det, for det andre har vi spist mye innmat som likner f.eks. i Frankrike - og i Skottland, der det heter haggis og er lysere og mer klebrig.

Haggis i Skottland har ingenting med lungemos å gjøre!

Skrevet

Haggis i Skottland har ingenting med lungemos å gjøre!

Det er innmat det også, men i haggishen er det ikke lunger, men rugkjerner som har ligget i whiskey og havegryn ser jeg av en oppskrift på nettet.

Skrevet

"og i Skottland, der det heter haggis og er lysere og mer klebrig."

Fikk ikke egentlig mer lyst på det etter den informasjonen her :)

"lysere og mer klebrig"... URK!!

Haggish inneholder ikke lunger, men hjerte, spekk og kjøtt og havregryn + krydder og til slutt knuste rugkjerner som har ligget i whiskey over natten. :o) Haggish skal også spises med whiskey til ifølge kjennere.

hidi, the scorpion
Skrevet

Det er innmat det også, men i haggishen er det ikke lunger, men rugkjerner som har ligget i whiskey og havegryn ser jeg av en oppskrift på nettet.

Tusen ganger verre! Lungemos er bare barnematen i så måte...

*lol*

Gjest annlovinda
Skrevet

Spiste det av og til som middag i min barndom, og jeg syntes det var veldig godt da.

Nå har jeg ikke spist det på mange, mange år.

Vi stekte det sammen med poteter, kjempegodt.

Skrevet

Vi hadde det rett som det var når jeg var liten. Det var aldri yndlingsretten min, men jeg spiste da.

Har ikke spist det på sikkert 20 år... Får man kjøpt det enda?

Skrevet

Jeg liker det ikke men alle ungene mine gjør det, også begge de to store også.

Gjest ChiengMai
Skrevet

Vi hadde det rett som det var når jeg var liten. Det var aldri yndlingsretten min, men jeg spiste da.

Har ikke spist det på sikkert 20 år... Får man kjøpt det enda?

"Får man kjøpt det enda?"

Jada. Måtte jo avgårde for å kjøpe i dag sånn at vi kunne ha det til middag. Fikk så lyst på det etter å ha lest denne tråden.

Skrevet

"Får man kjøpt det enda?"

Jada. Måtte jo avgårde for å kjøpe i dag sånn at vi kunne ha det til middag. Fikk så lyst på det etter å ha lest denne tråden.

Og var det like godt?

Skrevet

Nei, der er jeg skikkelig pysete altså.... æækkkk.... sorry ;-)

Litt teit er det jo å være så pinglete, det er bare 9% lunger i den, resten er kjøtt og hjerte, fyllstoff og krydder. Men lunger... Er vel egentlig bare brusk og alveoler vel?

Gubben har "lurt" det i meg i spaghetti m saus en gang, og jeg ble ikke syk av det, og vi er gift ennå he he. Blodpølse og blodpudding prøver jeg å spise med godt humør når han finner på å ha det for ikke å smitte guttungen med fobien min, men lungemos hadde jeg ikke klart i skiver.

Skrevet

Jeg spiser det av og til - poteter ogmasse tyttebærsyltetøy ved siden av.

Til å være laget av det det er laget av er det jo utrolig godt ... :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...