Gjest girasol Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Det har jeg :-) Her er til ca. 2-3 personer (den går med til 2 hos oss 2 kopper makaroni 3 ss smør 1/4 kopp finhakket løk 2 ss mel 1/2 ts salt/pepper 2 kopper lettmelk 2 kopper ost i terninger 1-2 tomater Oppskriften går i kopper, fordi jeg fikk den av en amerikansk jente. Kok makaroni, hell av vannet. Smelt smør i gryte, stek løken i dette til den blir blank. Bland i mel, salt og pepper. Hell i melk og rør til sausen koker opp (veldig tykk). Kok/rør et par minutter og ha i osten. Rør til den er smeltet. Bland i makaroni, skiv opp tomater og strø litt salt over. Hell dette i en ildfast form og stek ved 175 grader 30-35 min., alternativt på grill 225 grader til skorpen er sånn man vil ha den. Jeg pleier ofte å ha i kalkunskinke i biter og/eller blomkål/brokkoli i små buketter. Man kan i det hele tatt variere masse. MEN den er også kjempegod "naturell" :-) Pleier å bruke litt forskjellige oster, men som regel den påleggsosten jeg måtte ha hjemme til enhver tid. Den oppskriften hørtes god ut! Jeg lagra den jeg, håper det er greit 0 Siter
Lillemus Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Baill, er det sånn revet potetguffe som er klistra sammen og kokt? *Nikker* Dritgodt er det! 0 Siter
mermaid Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Nå har vi nettopp spist stekt torsk, det var nydelig, etter at det har blitt litt kjapt tidligere i uka. I morgen tror jeg det blir biff av hjort, med ordentlig saus, noen grønnsaker og mandelpoteter. Og en goood rødvin til :-) 0 Siter
Peachy Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Hehe. Men det er faktisk vanlig enkelte steder. Oh yes. Kefir må det være. Eller kulturmelk, da. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Biff med fløtegratinerte poteter og grønnsaker. Hjemmelaget lasagne. Ostesufflé Moussaka Ostesmørbrød. 0 Siter
tusseline Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Den oppskriften hørtes god ut! Jeg lagra den jeg, håper det er greit bare hyggelig det :-) 0 Siter
Babette Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Jeg lagde en dritgod spaghetti carbonara for et par uker siden, som jeg fant oppskriften til i en avis. Veldig lettvint å lage: Jeg bruker alltid fersk pasta, som skal koke i bare 4 minutter. 1 dl kremfløte blandes kaldt med et egg (piskes lett) og to poser revet parmesan. Krydres med litt salt. Dette skal bli som en tykk graut. Fres smårettbacon i varm panne, og ha i raust med hermetiske erter mot slutten, slik at de blir varme. Når spaghettien er kokt, siles vannet raskt av, og spaghettien legges tilbake i kjelen på den avslåtte platen. Sleng saus (altså egg/ost/fløteblandingen) og bacon/erter oppi. Løft forsiktig på spaghettien så sausen klamrer seg fast til den. Bland forsiktig alt. Nykvernet pepper og finklippet persille strøs over ved servering, og en frisk salat er helt nødvendig til. Jeg bruker tomater, isbergsalat, rød løk og reddiker, og som dressing balsamicoeddik og olje tilsatt litt sukker. Og rødvin. Det er en fordel med en form for varmeplate ved bordet, for denne retten blir veldig lett kald. Jeg bruker et telys som settes opp i en tingest som kjelen skal stå på, da holder det seg rykende varmt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.