Gå til innhold

Raclette, hva trenger msn da...?


Anbefalte innlegg

Gjest Dr Grey:o)
Skrevet

Vi har en raclette, men hva bruker dere å ha når dere har raclette, har aldri brukt den vi....

Fortsetter under...

fru Burlefot
Skrevet

Mmmm! Raclette er godt!

Kjøp inn en god ost med litt smak, det finnes spesiell racletteost, men ellers kan du også bruke annen ost du liker.

Til osten har du kokte mandelpoteter, mais, cornichon-agurker, sølvløk, paprika, ananas og ellers egentlig et utvalg av grønnsaker som du liker. Osten (eventuelt sammen med litt av tilbehøret) smeltes i de små "skuffene", platen oppå raclettegrillen brukes til å steke små kjøttbiter (kylling, svinekjøtt eller skinke)

Du kan egentlig tilpasse hele måltidet til din egen smak, det er vel kun ost og potet som "hører til" raclette.

Gjest det er godt!
Tinkebøtta
Skrevet

Jeg pleier å bruke mye forskjellig kjøtt, pølser og grønnsaker til å steke oppå plata. Lager noen kalde sauser ved siden av. F.eks. rømme med hvitløk, kaldrørt bearnaise (toro), salsa, pesto e.l.

I skuffene legger vi lagvis:

skive med kokt potet i bunnen

En bit røkt skinke oppå

Litt sterk sennep

tykk osteskive på toppen. Vi bruker port salut. Varmes noen minutter til osten er gyllen og smeltet.

Gjest hallow :o)
Skrevet

Det er mange måter å lage raclette på. Man tar gjerne det man har lyst til - og det man har for hånden.

Vi har kokte poteter som vi legger i formen med ost over (port salut eller ridderost). Vi voksne har gjerne purreløk, tomat og mais i formen også. På toppen steker vi champignon, pølsebiter (gjerne forskjellige typer, ostepølse, bratwurst, løkpølse el.l.), svinekjøtt, okeskjøtt eller kylling i biter. I tilegg lager jeg gjerne et par typer dip og da bruker jeg gjerne posene som jeg finner i snackshylla i bytikken (onion og holiday). Veldig populært hos våre barn. Morsomt å steke sin egen mat og blande det man liker best selv.

Noen bruker også mer syrlige ting som sølvløk, piccles etc. Sjekk oppskrift på matprat.no. Der har de sikkert forslag.

Gjest togli
Skrevet

Vi pleier å marinere biter av kyllingfilet og/eller biff (hvitløksmarinade fåes kjøpt ferdig i poser). Stek dette oppå raclettplata.

Sett fram skåler med ulike grønnsaker ol på bordet. Hver og en forsyner seg med det de selv vil ha (legger dem i sin egen "skuff"). Grønnsaker o.l. vi pleier å bruke, er paprika, sølvløk, agurk, tomat, pinjekjerner, sopp, sukkererter etc. På toppen legger vi et par osteskiver.

Til racletten pleier vi å servere fløtegratinerte poteter. Nam:-)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...