Gjest Dr Grey:o) Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Vi har en raclette, men hva bruker dere å ha når dere har raclette, har aldri brukt den vi.... 0 Siter
fru Burlefot Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Mmmm! Raclette er godt! Kjøp inn en god ost med litt smak, det finnes spesiell racletteost, men ellers kan du også bruke annen ost du liker. Til osten har du kokte mandelpoteter, mais, cornichon-agurker, sølvløk, paprika, ananas og ellers egentlig et utvalg av grønnsaker som du liker. Osten (eventuelt sammen med litt av tilbehøret) smeltes i de små "skuffene", platen oppå raclettegrillen brukes til å steke små kjøttbiter (kylling, svinekjøtt eller skinke) Du kan egentlig tilpasse hele måltidet til din egen smak, det er vel kun ost og potet som "hører til" raclette. 0 Siter
Gjest det er godt! Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Gå gjerne i en ostedisk og be om raclette-ost, det er ekstra godt. Hvis ikke kan en bruke port salut, eller andre vellagrede oster som beskrives i oppskriftene nedenfor: http://www.tine.no/page?id=28&key=7642&cat=679 http://www.tine.no/page?id=28&key=23367&cat=679 http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1¬new=1&start=0&result=1&vistype=3&match=raclette&kokebok=ja&oppskriften=18324&artikkel=&bartender=&kokebok=ja&pollisten= http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1¬new=1&start=0&result=1&vistype=3&match=raclette&kokebok=ja&oppskriften=18325&artikkel=&bartender=&kokebok=ja&pollisten= http://www.maloy.vgs.no/go.cfm?id=121465 0 Siter
Tinkebøtta Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Jeg pleier å bruke mye forskjellig kjøtt, pølser og grønnsaker til å steke oppå plata. Lager noen kalde sauser ved siden av. F.eks. rømme med hvitløk, kaldrørt bearnaise (toro), salsa, pesto e.l. I skuffene legger vi lagvis: skive med kokt potet i bunnen En bit røkt skinke oppå Litt sterk sennep tykk osteskive på toppen. Vi bruker port salut. Varmes noen minutter til osten er gyllen og smeltet. 0 Siter
Gjest hallow :o) Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Det er mange måter å lage raclette på. Man tar gjerne det man har lyst til - og det man har for hånden. Vi har kokte poteter som vi legger i formen med ost over (port salut eller ridderost). Vi voksne har gjerne purreløk, tomat og mais i formen også. På toppen steker vi champignon, pølsebiter (gjerne forskjellige typer, ostepølse, bratwurst, løkpølse el.l.), svinekjøtt, okeskjøtt eller kylling i biter. I tilegg lager jeg gjerne et par typer dip og da bruker jeg gjerne posene som jeg finner i snackshylla i bytikken (onion og holiday). Veldig populært hos våre barn. Morsomt å steke sin egen mat og blande det man liker best selv. Noen bruker også mer syrlige ting som sølvløk, piccles etc. Sjekk oppskrift på matprat.no. Der har de sikkert forslag. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 2. mars 2007 Skrevet 2. mars 2007 Vi pleier å marinere biter av kyllingfilet og/eller biff (hvitløksmarinade fåes kjøpt ferdig i poser). Stek dette oppå raclettplata. Sett fram skåler med ulike grønnsaker ol på bordet. Hver og en forsyner seg med det de selv vil ha (legger dem i sin egen "skuff"). Grønnsaker o.l. vi pleier å bruke, er paprika, sølvløk, agurk, tomat, pinjekjerner, sopp, sukkererter etc. På toppen legger vi et par osteskiver. Til racletten pleier vi å servere fløtegratinerte poteter. Nam:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.