Gå til innhold

Dolkokker


Anbefalte innlegg

ShitDiddelyDo
Skrevet

Jeg skal steike en lang slamp av noe svinekjøtt. Det er indrefilet og den er lang og tynn.

Tenkte å pakke den inn i bacon og slenge den i ovnen.

Men jeg aner ikke hvor lenge den skal steike.

Tror den er litt for tynn til at steketermometer er noe poeng, men sånn i tilfelle: Hva bør kjernetemperaturen ligge på?

Noen som har peiling på cirka stekelengde?

Skal ha en muslimbabe på middag, og kommer til å si det er storfe.

Ok. Nå lyver jeg. Men stekelengden vil jeg ha.

Skrevet

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett den i stekeovnen på 175 grader, det skal stå til termometeret viser 65-70 grader. Steketiden kan variere fra 10-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.

Dette sto i kokeboka mi. :)

ShitDiddelyDo
Skrevet

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett den i stekeovnen på 175 grader, det skal stå til termometeret viser 65-70 grader. Steketiden kan variere fra 10-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.

Dette sto i kokeboka mi. :)

Thanks. :)

Søkte litt på nettet og så veldig varierte tider. Enkelte snakker om 1 time mens andre snakker om 10 minutter, og det på noe tilnærma samme temperatur.

Men jeg stoler på kokeboka di. :)

hidi, the scorpion
Skrevet

Enig med Peachy, men jeg pleier å brune den i panna først. Sterk varme og veldig fort på alle sider, så bacon rundt.

ShitDiddelyDo
Skrevet

Enig med Peachy, men jeg pleier å brune den i panna først. Sterk varme og veldig fort på alle sider, så bacon rundt.

Ja, det gjør jeg alltid jeg også.

Jeg er uerfaren med gris, men antar det blir som med storfe.

Skrevet

Thanks. :)

Søkte litt på nettet og så veldig varierte tider. Enkelte snakker om 1 time mens andre snakker om 10 minutter, og det på noe tilnærma samme temperatur.

Men jeg stoler på kokeboka di. :)

Ja, den blir veldig god når jeg lager den, altså.

Smatt, nå ble jeg sulten. På tide med frokostmiddag.

ShitDiddelyDo
Skrevet

Ja, den blir veldig god når jeg lager den, altså.

Smatt, nå ble jeg sulten. På tide med frokostmiddag.

Bruner du kjøttet før du slenger det i ovnen?

Skrevet

Bruner du kjøttet før du slenger det i ovnen?

Nei, jeg tar bare krydder og urter på fileten, så spekeskinke rundt og hiver den rett i ovnen. Det er bare oksefilet jeg pleier å brune.

ShitDiddelyDo
Skrevet

Nei, jeg tar bare krydder og urter på fileten, så spekeskinke rundt og hiver den rett i ovnen. Det er bare oksefilet jeg pleier å brune.

Ok. Da stoler jeg på deg også der.

Har gratinerte poteter i ovnen nå, på rundt 200 grader, og slenger inn grisen på litt mindre grader når potetene nærmer seg ferdig. :)

hidi, the scorpion
Skrevet

Ja, det gjør jeg alltid jeg også.

Jeg er uerfaren med gris, men antar det blir som med storfe.

Bare at svin alltid skal være gjennomstekt i motsetning til storfe....

Skrevet

Ok. Da stoler jeg på deg også der.

Har gratinerte poteter i ovnen nå, på rundt 200 grader, og slenger inn grisen på litt mindre grader når potetene nærmer seg ferdig. :)

Å dæven. Er det lov å komme ubedt på middag eller? :D

ShitDiddelyDo
Skrevet

Bare at svin alltid skal være gjennomstekt i motsetning til storfe....

Ok. Da lærte jeg noe nytt. :)

ShitDiddelyDo
Skrevet

Å dæven. Er det lov å komme ubedt på middag eller? :D

Selvsagt.

Antar jo at muslimbaben stikker så fort hun ser menyen. :)

Jeg har forresten champignoner også. :)

Skrevet

Selvsagt.

Antar jo at muslimbaben stikker så fort hun ser menyen. :)

Jeg har forresten champignoner også. :)

Ååååh... Magen min hyler. Jeg kommer med en gang!

hidi, the scorpion
Skrevet

Thanks. :)

Søkte litt på nettet og så veldig varierte tider. Enkelte snakker om 1 time mens andre snakker om 10 minutter, og det på noe tilnærma samme temperatur.

Men jeg stoler på kokeboka di. :)

ler! En time? Trodde grisen din var død....

ShitDiddelyDo
Skrevet

ler! En time? Trodde grisen din var død....

Så godt som. :)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Nei, jeg tar bare krydder og urter på fileten, så spekeskinke rundt og hiver den rett i ovnen. Det er bare oksefilet jeg pleier å brune.

Dette hørtes fantastisk godt ut!

Men du, er det en spesiell skinke du bruker?

Jeg må teste den en gang, kan jeg rope på deg da? For litt assistanse? Men det blir ikke med det første, skal på sykehuset igjen, blæh.

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1172940783' post='3554752]

Dette hørtes fantastisk godt ut!

Men du, er det en spesiell skinke du bruker?

Jeg må teste den en gang, kan jeg rope på deg da? For litt assistanse? Men det blir ikke med det første, skal på sykehuset igjen, blæh.

Nei, bare sånn ferdig oppskåret spekeskinke du kjøper i påleggdisken. :)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Nei, bare sånn ferdig oppskåret spekeskinke du kjøper i påleggdisken. :)

Da skal det testet ut. Hørtes utrolig snadder ut.

ShitDiddelyDo
Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1172951481' post='3555086]

Da skal det testet ut. Hørtes utrolig snadder ut.

Det var snadder! :)

Men oksekjøtt er fortsatt favoritten.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...