Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Jeg jobber iherdig med å få resten av familien til å like fisk ;-) Her forleden laga jeg laksefileter i langpanne med bl.a. rømme. Oppskirften var det en doler som gav meg, og det var rågodt:-) Minstemor på to år elska det, mens resten av gjengen nok trenger litt mer tilvenningstid;-) Nå vil jeg lage fiskekaker, men med litt mer spennende tilbehør enn bare brun saus, poteter og evt raspa gulrøtter. Noen som har gode forslag? 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Dette er ikke et helt nytt tips, men en liten variant på den mest standard måte å servere på: Bland raspet gulerøtter med raspet eple. Bytt ut brun saus med hollandaise. 0 Siter
Babette Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 1. Ovnsstekte potetbåter, remulade, stekt løk og en frisk salat. 2. Tomatbønner, enten med vanlige kokte poteter til fiskekakene eller kokte, kalde som stekes. Eller poteter som pkt. 1. 3. Fiskekakene lages som burgere, med hamburgerbrød, rå løk (rød), sylteagurk, salat og dressing. 4. Kålrotstappe og kokte poteter. Da smaker det ekstra godt med flatbrød til. 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 1. Ovnsstekte potetbåter, remulade, stekt løk og en frisk salat. 2. Tomatbønner, enten med vanlige kokte poteter til fiskekakene eller kokte, kalde som stekes. Eller poteter som pkt. 1. 3. Fiskekakene lages som burgere, med hamburgerbrød, rå løk (rød), sylteagurk, salat og dressing. 4. Kålrotstappe og kokte poteter. Da smaker det ekstra godt med flatbrød til. Wow! En fiskekakeekspert!! :-D Long time no see, forresten. Hyggelig å se deg her igjen:-) 0 Siter
scara Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Vi bruker å ha makaroni eller makaronistuing til, poteter og smeltet smør + en dasj ketchup - nam !! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Dette er ikke et helt nytt tips, men en liten variant på den mest standard måte å servere på: Bland raspet gulerøtter med raspet eple. Bytt ut brun saus med hollandaise. Takk for tips!! Koker du fiskekakene i hollandaisesausen? 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Takk for tips!! Koker du fiskekakene i hollandaisesausen? Nei, jeg steker dem og servere sausen ved siden av. Visse i familien er akkurat som Meg Ryan i "Da Han møtte Henne": Det MÅ være ved _siden_ av! ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 1. Ovnsstekte potetbåter, remulade, stekt løk og en frisk salat. 2. Tomatbønner, enten med vanlige kokte poteter til fiskekakene eller kokte, kalde som stekes. Eller poteter som pkt. 1. 3. Fiskekakene lages som burgere, med hamburgerbrød, rå løk (rød), sylteagurk, salat og dressing. 4. Kålrotstappe og kokte poteter. Da smaker det ekstra godt med flatbrød til. Takk for mange gode tips!! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Vi bruker å ha makaroni eller makaronistuing til, poteter og smeltet smør + en dasj ketchup - nam !! Makaroni var smart! Koker du opp hvit saus til makaronistuingen? 0 Siter
Babette Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Wow! En fiskekakeekspert!! :-D Long time no see, forresten. Hyggelig å se deg her igjen:-) Ja, jeg har en bachelorgrad i fiskekakevitenskap, må vite. Og takk det samme! Det er en god stund siden jeg var her, og det skyldes ikke det nye designopplegget, men derimot at jeg ble lei av nebbete og sure folk som sa "ikke bland deg" hvis jeg kommenterte et eller annet. Det er ikke alle som er like hyggelige som deg! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Nei, jeg steker dem og servere sausen ved siden av. Visse i familien er akkurat som Meg Ryan i "Da Han møtte Henne": Det MÅ være ved _siden_ av! ;-) Aha, det høres litt ut som enkelte i min familie også;-) Stekte fiskekaker høres egentlig bedre ut enn kokte, så jeg tror jeg går for den varianten! 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Ja, jeg har en bachelorgrad i fiskekakevitenskap, må vite. Og takk det samme! Det er en god stund siden jeg var her, og det skyldes ikke det nye designopplegget, men derimot at jeg ble lei av nebbete og sure folk som sa "ikke bland deg" hvis jeg kommenterte et eller annet. Det er ikke alle som er like hyggelige som deg! For noen frekkaser! Håper disse personene har forsvunnet med DOLs vekjente layout! :-) 0 Siter
scara Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Makaroni var smart! Koker du opp hvit saus til makaronistuingen? Ja, men den må være tykk - så har du litt salt, pepper og muskat i den - rør inn ferdigkokt makaroni og nyyyyt :-D 0 Siter
scara Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Aha, det høres litt ut som enkelte i min familie også;-) Stekte fiskekaker høres egentlig bedre ut enn kokte, så jeg tror jeg går for den varianten! Jeg syns de er best når de er dampet, blir store og saftige :-) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Fiskekaker er noe av det hele familien liker, så her brukes det en del - både kjøpte og hjemmelagde. Vi spiser dem av og til som burgere; med hamburgerbrød (grove, dersom vi vil ha litt god samvittighet), salat og evt dressing. Det er også godt som "cowboymiddag", altså med tomatbønner og potetstappe til. Ellers er en av mine favoritter å servere dem med ris og noe jeg ga navnet sjørøversalat (i et desperat forsøk på å lure i guttungen grønnsaker, hehe): like deler revet gulrot og revet eple, en halv appelsin i små biter og evt en sprut sitron. Bland og vend inn litt remulade etter smak. Veldig friskt og smaksrikt. 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Vi pleier å ha stekte fiskekaker med remulade på, poteter og spinat. Har en dæsj hvitløk i spinaten. Dette er kanskje ikke så veeeldig mye mer spennende enn din variant Snuppa på 20 mnd liker det, med ketsjup på vel å merke. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Vi pleier å ha stekte fiskekaker med remulade på, poteter og spinat. Har en dæsj hvitløk i spinaten. Dette er kanskje ikke så veeeldig mye mer spennende enn din variant Snuppa på 20 mnd liker det, med ketsjup på vel å merke. Takk for tips! Damper du spinaten? 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Fiskekaker er noe av det hele familien liker, så her brukes det en del - både kjøpte og hjemmelagde. Vi spiser dem av og til som burgere; med hamburgerbrød (grove, dersom vi vil ha litt god samvittighet), salat og evt dressing. Det er også godt som "cowboymiddag", altså med tomatbønner og potetstappe til. Ellers er en av mine favoritter å servere dem med ris og noe jeg ga navnet sjørøversalat (i et desperat forsøk på å lure i guttungen grønnsaker, hehe): like deler revet gulrot og revet eple, en halv appelsin i små biter og evt en sprut sitron. Bland og vend inn litt remulade etter smak. Veldig friskt og smaksrikt. Potetstappe hadde nok vært mest "safe" her i heimen. Hjemmelaga stappe liker vi alle godt:-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Ja, men den må være tykk - så har du litt salt, pepper og muskat i den - rør inn ferdigkokt makaroni og nyyyyt :-D Takk:-) 0 Siter
Gjest trultemor26 Skrevet 25. mars 2007 Skrevet 25. mars 2007 Takk for tips! Damper du spinaten? Nei, jeg kjøper spinat i frysedisken (finnes det i noen annen form?). Tiner den og varmer den i kjele. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.