candyqueen_83 Skrevet 29. mars 2007 Skrevet 29. mars 2007 Syns alltid det tar så lang tid å stå å røre i grøten. Har hørt at noen pleier å sette den i stekeovnen med lokk på, men hvor mange grader og hvor lenge? 0 Siter
Atene Skrevet 29. mars 2007 Skrevet 29. mars 2007 Kald ovn. 2 timer, kok opp grøten, sett den tilbake i 2 timer til, kok opp, spis. Den kan selvfølgelig stå lenger hvis det passer sånn også. 0 Siter
Lillemus Skrevet 29. mars 2007 Skrevet 29. mars 2007 Jeg pleier å koke sammen ris og vann som vanlig, har i melken litt etter litt og lar det koke opp mellom hver gang (synes det går fortere på den måten enn å helle i alt på en gang), deretter legger jeg på lokket, setter kjelen i stekeovnen som da står på ca. 70 grader. Der står den godt i både 2 og 4 timer. ) Tar den så ut og gir den et oppkok på ovnen til den er passe tykk. Risen blir litt mer "bortkokt" på denne måten synes jeg, men det er lettvindt og godt. 0 Siter
Snorkfrøken Skrevet 29. mars 2007 Skrevet 29. mars 2007 Kald ovn. 2 timer, kok opp grøten, sett den tilbake i 2 timer til, kok opp, spis. Den kan selvfølgelig stå lenger hvis det passer sånn også. Den kan da vel aldri bli ferdig i kald ovn? tssss hihi ;o) 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 29. mars 2007 Skrevet 29. mars 2007 Den kan da vel aldri bli ferdig i kald ovn? tssss hihi ;o) Haha, joda, det kan den faktisk. Bare prøv. Jeg pleier la den koke 15-20 minutter før jeg setter lokk på og har den inn i stekovnen. Etter at den har stått et par timer koker jeg den opp igjen og den er fiks ferdig. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 30. mars 2007 Forfatter Skrevet 30. mars 2007 Haha, joda, det kan den faktisk. Bare prøv. Jeg pleier la den koke 15-20 minutter før jeg setter lokk på og har den inn i stekovnen. Etter at den har stått et par timer koker jeg den opp igjen og den er fiks ferdig. Etter at den har kokt i 20 min på plata er den jo snart ferdig uansett 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 30. mars 2007 Forfatter Skrevet 30. mars 2007 Jeg pleier å koke sammen ris og vann som vanlig, har i melken litt etter litt og lar det koke opp mellom hver gang (synes det går fortere på den måten enn å helle i alt på en gang), deretter legger jeg på lokket, setter kjelen i stekeovnen som da står på ca. 70 grader. Der står den godt i både 2 og 4 timer. ) Tar den så ut og gir den et oppkok på ovnen til den er passe tykk. Risen blir litt mer "bortkokt" på denne måten synes jeg, men det er lettvindt og godt. Takk ) Hørtes ut som en fin måte 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Etter at den har kokt i 20 min på plata er den jo snart ferdig uansett Ferdig etter 20 min? Jeg bruker ris som skal koke i 50 min jeg, det eneste som gir skikkelig god risgrøt etter min mening! Bortsett fra Fjordland sin ferdige risgrøt, den er himla god! 0 Siter
Atene Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Den kan da vel aldri bli ferdig i kald ovn? tssss hihi ;o) Visst blir den ferdig. Jeg bare koker opp melk og gryn før jeg setter det hele i kald ovn. Det må være ordentlig langkokt ris, og jeg bruker ikke noe vann. 0 Siter
Lurveline Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Kjøp ferdig risgrøt fra Fjordland, den er veldig god og du har ferdig grøt på noen få minutter. ) 0 Siter
astridny Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Den kan da vel aldri bli ferdig i kald ovn? tssss hihi ;o) Det samme kan du gjøre med fårikål. Kok opp først og putt den i kaldt stekeovn. OBS den må være helt nede i bunnen i stekeovnen. 0 Siter
Gjest Cezalion Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Visst blir den ferdig. Jeg bare koker opp melk og gryn før jeg setter det hele i kald ovn. Det må være ordentlig langkokt ris, og jeg bruker ikke noe vann. Men om ovnen skal være kald hele tiden, kan man vel like greit sette kaserollen på benken, bordet eller hvor som helst? 0 Siter
Atene Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Men om ovnen skal være kald hele tiden, kan man vel like greit sette kaserollen på benken, bordet eller hvor som helst? Nei. Ovnen isolerer, så gryten holder seg varm, og kokeprosessen fortsetter. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.