villee Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Det står at egg og sukker skal blandes til stiv eggedosis, men hvor stiv skal det bli? Har pisket flere minutter nå og den er ikke stiv.. Er jo med eggeplommene så er vel begrenset hvor stiv den kan bli - eller? 0 Siter
Gjest hvitte Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 "er jo med eggeplommene" skriver du??? Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O) 0 Siter
villee Skrevet 20. april 2007 Forfatter Skrevet 20. april 2007 "er jo med eggeplommene" skriver du??? Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O) Ja, det vet jeg for har gjort det før, men står at alle fire eggene skal blandes med sukkeret, ikke noe om at det er kun er hvitten - det pleier det jo å stå når det er det... Står "Pisk egg og sukker til stiv eggedosis." 0 Siter
morsan Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Du må piske ganske lenge. Men helt stivt blir det ikke. Min husstelllærer sa som en tommelfingerregel at det er ferdig pisket når du kan "skrive" Ola med løkkeskrift med det som drypper fra vispen, og du klarer å skrive ferdig a-en før o-en forsvinner. 0 Siter
morsan Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 "er jo med eggeplommene" skriver du??? Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O) Eggedosis lages med hele egg, da. 0 Siter
morsan Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Her ser jeg at de foreslår å ha en ekstra hvitte i tillegg til de hele eggene. kaskje det kunne være noe? men jeg har alltid bare brukt hele egg. http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/05/16/368951.html 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 "er jo med eggeplommene" skriver du??? Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O) Blir ikke eggedosis uten eggeplommene, da blir det marengsmasse. I ordentlig eggedosis skal det faktisk være flere eggeplommer enn eggehviter lærte jeg av min mor. 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Her ser jeg at de foreslår å ha en ekstra hvitte i tillegg til de hele eggene. kaskje det kunne være noe? men jeg har alltid bare brukt hele egg. http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/05/16/368951.html Min mor hevdet det skulle være flere plommer enn hviter i ordentlig eggedosis. 0 Siter
morsan Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Min mor hevdet det skulle være flere plommer enn hviter i ordentlig eggedosis. Når jeg leser linken en gang til så står det ikke 5 egg + en hvitte, emn 5 PLOMMER + en hvitte! ;-) Så da er den mer på linje med din mor:-) 0 Siter
villee Skrevet 20. april 2007 Forfatter Skrevet 20. april 2007 Takk for alle svar. Det fungerte fint selv om den ikke ble stiv. Dumt det står "stiv", burde heller stått noe annet 0 Siter
Gjest Megler Smekk Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Blir ikke eggedosis uten eggeplommene, da blir det marengsmasse. I ordentlig eggedosis skal det faktisk være flere eggeplommer enn eggehviter lærte jeg av min mor. Men eggehvittene kan godt piskes for seg, og så blandes med piskede eggeplommer/sukker. 0 Siter
morsan Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Takk for alle svar. Det fungerte fint selv om den ikke ble stiv. Dumt det står "stiv", burde heller stått noe annet Ja, den skal jo ikke være skikkelig _stiv_, men nokså tykk og fast. 0 Siter
smekka Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Flere plommer enn hviter og pisk lenge. Ihvertfall 10 minutter. Da blir den så stiv at den nesten står av seg selv. Så ordet stiv er helt riktig i denne sammenheng. Men nå er vel det du skulle lage allerede ferdig.. 0 Siter
smekka Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 "er jo med eggeplommene" skriver du??? Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O) Eeehh....selvfølgelig blir den stiv selvom plommene er med! Jo flere eggeplommer ift hviter, jo bedre. Stiv eggedosis er jo ikke det samme som stivpisket eggehvite da. 0 Siter
smekka Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Men eggehvittene kan godt piskes for seg, og så blandes med piskede eggeplommer/sukker. Det blir også noe helt annet enn å piske eggedosisen stiv. 0 Siter
villee Skrevet 20. april 2007 Forfatter Skrevet 20. april 2007 Flere plommer enn hviter og pisk lenge. Ihvertfall 10 minutter. Da blir den så stiv at den nesten står av seg selv. Så ordet stiv er helt riktig i denne sammenheng. Men nå er vel det du skulle lage allerede ferdig.. Takk for svar. Nå har jeg akkurat skrevet nytt innlegg angående rullekake for siden jeg nå har laget den må jeg oppbevare den et sted til jeg skal ha den med i et selskap i morgen ettermiddag. Hvor setter jeg den? 0 Siter
villee Skrevet 20. april 2007 Forfatter Skrevet 20. april 2007 Her ser jeg at de foreslår å ha en ekstra hvitte i tillegg til de hele eggene. kaskje det kunne være noe? men jeg har alltid bare brukt hele egg. http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/05/16/368951.html Takk for svar. Vet du hvor jeg bør oppbevare rullekaka? 0 Siter
villee Skrevet 20. april 2007 Forfatter Skrevet 20. april 2007 "er jo med eggeplommene" skriver du??? Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O) Du vet vel ikke hvordan jeg bør oppbevare rullekaka? 0 Siter
smekka Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Takk for svar. Nå har jeg akkurat skrevet nytt innlegg angående rullekake for siden jeg nå har laget den må jeg oppbevare den et sted til jeg skal ha den med i et selskap i morgen ettermiddag. Hvor setter jeg den? Håper den ble bra da Dekk den til med f.eks plast og la den stå kaldt. 0 Siter
morsan Skrevet 20. april 2007 Skrevet 20. april 2007 Takk for svar. Vet du hvor jeg bør oppbevare rullekaka? Jeg er dessverre ikke noen ekspert på slikt, men jeg vil automatisk tro at de fleste kaker bør stå i kjøleskap eller kjelelrbod. jeg googlet litt på rullekake + kjøleskap, og fant bl a denne oppskriften hvor kjøleskapsoppbevaring anbefales: http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=410&ProductPage=2&ProductID=7213&GroupID=472 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.