Gå til innhold

Stiv eggedosis - haster!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

"er jo med eggeplommene" skriver du???

Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O)

Ja, det vet jeg for har gjort det før, men står at alle fire eggene skal blandes med sukkeret, ikke noe om at det er kun er hvitten - det pleier det jo å stå når det er det... Står "Pisk egg og sukker til stiv eggedosis."

Annonse

"er jo med eggeplommene" skriver du???

Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O)

Blir ikke eggedosis uten eggeplommene, da blir det marengsmasse. I ordentlig eggedosis skal det faktisk være flere eggeplommer enn eggehviter lærte jeg av min mor.

Her ser jeg at de foreslår å ha en ekstra hvitte i tillegg til de hele eggene. kaskje det kunne være noe?

men jeg har alltid bare brukt hele egg.

http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/05/16/368951.html

Min mor hevdet det skulle være flere plommer enn hviter i ordentlig eggedosis.

Gjest Megler Smekk

Blir ikke eggedosis uten eggeplommene, da blir det marengsmasse. I ordentlig eggedosis skal det faktisk være flere eggeplommer enn eggehviter lærte jeg av min mor.

Men eggehvittene kan godt piskes for seg, og så blandes med piskede eggeplommer/sukker.

Annonse

"er jo med eggeplommene" skriver du???

Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O)

Eeehh....selvfølgelig blir den stiv selvom plommene er med! Jo flere eggeplommer ift hviter, jo bedre. Stiv eggedosis er jo ikke det samme som stivpisket eggehvite da.

Flere plommer enn hviter og pisk lenge. Ihvertfall 10 minutter. Da blir den så stiv at den nesten står av seg selv. Så ordet stiv er helt riktig i denne sammenheng. Men nå er vel det du skulle lage allerede ferdig..

Takk for svar. Nå har jeg akkurat skrevet nytt innlegg angående rullekake for siden jeg nå har laget den må jeg oppbevare den et sted til jeg skal ha den med i et selskap i morgen ettermiddag. Hvor setter jeg den?

Her ser jeg at de foreslår å ha en ekstra hvitte i tillegg til de hele eggene. kaskje det kunne være noe?

men jeg har alltid bare brukt hele egg.

http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/05/16/368951.html

Takk for svar. Vet du hvor jeg bør oppbevare rullekaka?

"er jo med eggeplommene" skriver du???

Det blir ALSDRI stivit hvis du har eggeplommene med... Visp hvittene pluss sukker et par minutter - da blir det så stivt at du kan snu bollen uten at noe faller ut :-O)

Du vet vel ikke hvordan jeg bør oppbevare rullekaka?

Takk for svar. Nå har jeg akkurat skrevet nytt innlegg angående rullekake for siden jeg nå har laget den må jeg oppbevare den et sted til jeg skal ha den med i et selskap i morgen ettermiddag. Hvor setter jeg den?

Håper den ble bra da :)

Dekk den til med f.eks plast og la den stå kaldt.

Takk for svar. Vet du hvor jeg bør oppbevare rullekaka?

Jeg er dessverre ikke noen ekspert på slikt, men jeg vil automatisk tro at de fleste kaker bør stå i kjøleskap eller kjelelrbod.

jeg googlet litt på rullekake + kjøleskap, og fant bl a denne oppskriften hvor kjøleskapsoppbevaring anbefales:

http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=410&ProductPage=2&ProductID=7213&GroupID=472

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...